Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Ram Slotu kullanıma nasıl kapatılır?

moriteri

Öne çıkan mesajlar

Arkadaşlar, kullanmakta olduğum notebook 256*2= 512MB ram e sahip idi. Ne yazıkki bilgisayar bu ramlerden birisini yaktı (nasıl oldu anlamadım). Şu anda tek 256 Mb DDR DIMM ile çalışıyor...

Yapmak istediğim şey, rami yakan slotu kullanıma kapatmak. En azından bir süreliğine. Bios'tan veya başka birşeyden. Daha sonra yanmış rami bu slota takacağım ve kullanmaya devam edeceğim. Bilgisayarla çok işim olmadığı bir dönemde de garantiye verip sorunu hallettireceğim.

Fakat yanmış rami, çalışır bir slota takarsam bilgisayar açılmaz. O slotun blok edilmesi okunmaması gerekiyor. Nasıl yapılır?

Not: İlla da yapmam gereken birşey deil. Fakar hem rami kaybetme korkusu hem de yeni bişeler öğrenme dürtüsü var. Cevap beklerim[signature][hline]Morotetori Kaitennage
Sosyal ağlarda paylaş

sanırım kapatılamaz.

emin olmadığım için daha önce birşey söylemedim ama, yaparsan fiziksel olarak yaparsın, bu da anakarta sülfürle girişmen, bakırları eritmen, daha sonra da açmak için lehimlemen anlamına gelir.

mantıksal olarak yapılabileceğini sanmıyorum, yapılabiliyorsa da bir yaşıma daha girerim.. (mantıksal = fiziksel olmayan yol)[signature][hline]en ince yerim bileğim..!?!
kadınları çoğu aptal değil, aptalların çoğu kadındır.
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...