Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Harddisk 120 gb/fdisk:48 gb görüyo Acil Ltf

SoulCube

Öne çıkan mesajlar

ya Patiler bugun harddisk aldım 120 gb lık neyse bunu geldim taktım pc ye
şu an internet cafedeyım orda yapmaya calısıyorum olayı.
neyse fazla uzatmıyım.
şimdi ben bu harddisk ki tatktım pc ye biçimlendirdim falan ama hdd 120 gb oldugu halde orda 48... gb olarak goruyor.
bunu ben fdisk atcam su an mesela c: si,ne attım bi nolcak diyertekten 24 gb c: ye attım formatı da attım c: sine
şimdi d: ye geldi,m
d: yi de kalanına verdim ve sonra da d: ye format atıyorum su an .

evet arkadaslar sorunum bu neden 120 gb ı 48 olark goruyor.
makına da yeni makına yanı p4 2.4ghz falan eskı anakart değil.
neden böyle gordu onu anlamadım .
Yardım etmenizi istiyorum.şok oldum 48 i gorunce. :(:(:(:(:([signature][hline]İmzam yok abi Parmak basayım mı ?
Sosyal ağlarda paylaş

said:
SoulCube, 19 Şubat 2005 19:22 tarihinde demiş ki:
ya Patiler bugun harddisk aldım 120 gb lık neyse bunu geldim taktım pc ye
şu an internet cafedeyım orda yapmaya calısıyorum olayı.
neyse fazla uzatmıyım.
şimdi ben bu harddisk ki tatktım pc ye biçimlendirdim falan ama hdd 120 gb oldugu halde orda 48... gb olarak goruyor.
bunu ben fdisk atcam su an mesela c: si,ne attım bi nolcak diyertekten 24 gb c: ye attım formatı da attım c: sine
şimdi d: ye geldi,m
d: yi de kalanına verdim ve sonra da d: ye format atıyorum su an .

evet arkadaslar sorunum bu neden 120 gb ı 48 olark goruyor.
makına da yeni makına yanı p4 2.4ghz falan eskı anakart değil.
neden böyle gordu onu anlamadım .
Yardım etmenizi istiyorum.şok oldum 48 i gorunce. :(:(:(:(:(

Ayni olay benim başimada gelmişti önce harddiskinin markasina bak ve ondan sonra sitesine git orda driver gibi birşey olucak onu çek onun sayasinde bir disket oluşturuyorsun ve onunla hdd yi biçimlendiriyorsun ben bu şekilde düzeltmiştim...

[Bu mesaj Dorphs tarafından 19 Şubat 2005 23:39 tarihinde değiştirilmiştir]
Sosyal ağlarda paylaş

bendede sole bir sorun var hazır acılmısken hdd hakkında 80lik western aldım geldim yukledim paşa paşa calışıyordu wow kurdum alet cozuttu her 15dk bir kendi kendine restart atıyor tekrar formatladık baktım yemedi simdi fena degilde wow kurmaya korkuyorum nedendir bu restartların nedeni?
dipnot:p3 866 256ram suan tek 80western takılı winxp sp2
Sosyal ağlarda paylaş

fdisk'e girerken bir soru sorar orada Yes yada Evet yanıtını vermen lazm. Ayrıca fat32 olarak 120 gb formatlayamazsın 30 küsür gb formatlarsın tek bir bölümü. yani 120/36 mı ne o kadar bölüm yaratmak zorundasın. NTFS olarak formatlarsan C: olarak tek bir bölme yapabilirsin ancak ntfs'i anca windows 2000 yada XP cd si le yaparsın.

Fdisk te hdd'yi 120 gb görmesi lazm. 120 olarak göstermedimiyse o zaman bilemiorum.[signature][hline]This Cat Scratches Free.
Sosyal ağlarda paylaş

Arkadaşlar e,ben cafede yaptgımda win98 cd siyle yapmaya calıştım mesela orda 48 gb gordu ve 48 i c: ye
geri kalan küsürüt da d: ye vermiştim sonra win 98 kurdum ondan sonra bilgisayarıma gidirp baktıgımda d: de 88 gb gorunmustu.
ama eve götürüp xp de yaptım bu sefer 32 gb gordu tamamını
boldum 30 u c: ye 2 yi de d: ye verdim
bu sefer xp kurduktn snra bilgisayarımdan baktıgımda c: 26 d: de 2 gb olarak gorundu .
kafayı yedım ya .[signature][hline]İmzam yok abi Parmak basayım mı ?
Sosyal ağlarda paylaş

bonepart sana bişey sorcam bu ntfs veya fat32 nın ne gıbı farkları var
hangısını yapsam daha ıyı olur mesela su an benım sorunu hala dewam edıyo ama bu ntfs olayını bı bıleyım.
ne gıbı yararı zararı var ?
ben cok oyun oynayan bırıyım ıymıdır falan ?[signature][hline]İmzam yok abi Parmak basayım mı ?
Sosyal ağlarda paylaş

said:
BonePART, 20 Şubat 2005 21:12 tarihinde demiş ki:
ne demek ntfs olarak formatlarsan 1 particle olur ?
yalan yaw bende 2 tane hd war
5 tane drive war
hepside ntfs
"ntfs yaparsan tek 1 partition olabilir" demiş. "fat32 30 küsür gb üstünü desteklemez, birden fazla bölüme ayırman gerekir" demiş. ki doğru demiş, winxp teorik olarak sınırsız büyüklükte (pratikte 8tb olması lazım) fat32 bölümleri ayırabilirken 32 gb'tan büyükleri formatlayamıyor. anlamsız bir paradoks.

ntfs ile fat32 farkları daha önce çok kez yazıldı çizildi, arama yapmak daha sağlıklı kaynak sağlayacaktır.[signature][hline]en ince yerim bileğim..!?!
şakası bile komik.. (kendisini sen düşün)
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...