Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

[KONYA]Clube

godzilla112

Öne çıkan mesajlar

Konya'da olanların çoğu biliyodur zaten yaklaşık 8-9 ay önce açılan Meram battıçıktısının girişindeki Rock cafe süper bi yer ortam fln çok güzel herkese tavsiye ederim arka tarafta gizli bahçe var (minderler, masalar, salıncaklar)oldukça rahat bir yer..[signature][hline]
Mana alassë equë inyë Turk!!!
K.S.D.M.P.A.L
Sosyal ağlarda paylaş

Gündüz saatlerinde yaş ortalaması 14,akşam saatlerinde 18,5 olan yer...Gece gidilmesi tavsiye edilir.20-23 arası canlı müzik de var...Fena sayılmaz çalan grup...[signature][hline]---------------------------------------------------
Sıkıldım Tarih_Hastası'nın c/p lerinden!
Sosyal ağlarda paylaş

tamam ısırgan daha kötü o konuda ama adından da belli zaten "ıssırgan" ıssıran ıssırana yani. Clube'yi beğeniyosun diye mi öyle yapıyon lan. okul açılsın gör orayı kız-erkeğe, erkek-erkeğe nasıl birbirlerini öpüyollar,sarılıyollar. şimdi tenha tabii oralar.kimse olmadığı için sarmaşdolaş olacak birileri de yok ama sen duuur[signature][hline]- Temel bir daire çizmiş içinde oynuyormuş, niye?
- Kendi çapında eğleniyormuş...
Sosyal ağlarda paylaş

said:
Befounder, 31 Ocak 2005 01:19 tarihinde demiş ki:
konyayi fazla bilmiyorum, ama tutucu bir yer midir? 1-2 ay sonra gazetelerde ebeveynlerin isirgan ve cube'u organize sekilde basip cocuklarini patakladiklarini duymayalim?

Konya yobaz değildir.Konya ya sadece b.. atılır.Özellikle Ankara,İstanbul'den Konya'ya eğitim için gelenler çok b.. atarlar.Kabul etmeli ki,Konya'da İstanbul veya Ankara kadar çok eğlence yeri yoktur.Ama acaba o kişi eskiden her alemin kralımıydı?Her ortamda 5-10 hatun götüren birisi miydi?Konya'ya b.. atan kişinin eziklik kompleksi vardır.
Konya'da karaçarşaflı görmezsiniz.Ama türbanlı ve başörtülüler vardır.Ama bu kişilerin sayısını nüfusa oranlarsanız bu oranın çok da abartı olmadığını,hatta Ankara,İstanbul kentine eşit oranda olduğunu görürsünüz.
Konya'da şortla veya bir bayan mini etekle gezerse kimse kezzap atmaz.Dönüp bakan belki olur ama ben de ablama Kızılay'da laf atıldığını çok iyi hatırlıyorum...
Konya'da belki Cuma namazına giden gençler çoktur...Ama hiç Ankara'da yok mudur?Siz gitmiyorsunuz diye kimse mi gitmeyecek?!Cami çıkışında kim ne yaparsa yapar,ona da kimse karışamaz.(zaten Konya yı görseniz fikriniz hemen değişir...)[signature][hline]---------------------------------------------------
Sosyal ağlarda paylaş

said:
nedanko, 31 Ocak 2005 12:56 tarihinde demiş ki:
konya da bar? club?
hayret verici!

Sizi bu topicte açtığım ikinci mesaja davet ediyor,sonra da kınıyorum...Dar kafalılığın bu kadarı diyor,kenara çekiliyorum...[signature][hline]---------------------------------------------------
Sosyal ağlarda paylaş

Ha bi arkadaşım konyada selçuk üniversitesinde okudu.. O kadar güzel uzun saçları vardı ki inanamazsın. Dokundurmazdı bile.. Herifi bi gördüm saçlarını kestirmiş.. Neden?
Caminin önünde tekme tokat satanist diye dövmüşler herifi..
al bide burdan yak[signature][hline]AAL'05
Troil, 26 Ocak 2005 01:37 tarihinde demiş ki:
10k postlu madalyalıya veriyorum !
Sosyal ağlarda paylaş

sallama bea! bu olay istanbul'da olsaydı istanbul yobaz mı olacaktı. bir iki kişiye bakarak Tüm konya'yı değerlendirme. Ayrıca burda yobaz dolufelan deil ulen yobaz çoksa şunu bir duy benim gittiğim lisede erkeklerin %75i cumaya gitmez (eğer sen yobazlığı bu gibi şeylerle değerlendiriyorsan) [al 1 de burdan yak]
Konya'ya bir daha gel konyalı patiler olarak seni biz gezdirelim sonra değerlendir konya yobaz mı değil mi?
[signature][hline]Karlı yoldan yürümeyi biz seçmedik

[Bu mesaj Respectful tarafından 01 Şubat 2005 20:40 tarihinde değiştirilmiştir]
Sosyal ağlarda paylaş

said:
nedanko, 01 Şubat 2005 20:30 tarihinde demiş ki:
Ha bi arkadaşım konyada selçuk üniversitesinde okudu.. O kadar güzel uzun saçları vardı ki inanamazsın. Dokundurmazdı bile.. Herifi bi gördüm saçlarını kestirmiş.. Neden?
Caminin önünde tekme tokat satanist diye dövmüşler herifi..
al bide burdan yak

Onlar yobaz değil...S.Ü. geçtiyse olay,onlar ülkücüdür.Konya da yobazlar zaten zengindir,öyle tiplerini beğenmedikleriyle uğraşmazlar.Ama Konya'daki ülkücü tayfa bozulmuştur...[signature][hline]---------------------------------------------------
Sosyal ağlarda paylaş

Bilmiyorum siz konyalısınız daha iyi bilirsiniz. Ama yanlıda düşünebilirsiniz şehrinizi korumak için..

Öyle bir intiba bıraktı bende, ha yoldan geçen 100 kişiye sorsak en yobaz dolu şehir diye, çoğu konya der. O zaman bu işte bir iş var..

Hatta ekşisözlük userlarını yoldan geçen sayarsak;

1- genelde türkiye'nin en tutucu şehri olarak bilinir.
2- ilaveten, turkiyenin en temiz sehirlerinden diye bir soylenti dolasir, dogruya yakindir. temizdir, guzel gorunumludur fakat.... (yoruma açık ama ne demek istediği belli)
3- otobüslerin ve panoların üzerinde gördüğüm "konya gibi bir türkiye" sloganıyla yüreğimi ağzıma getiren,ama panzehir olarak "başka konya yok" sloganını gördüğüm zaman rahatladığımı hissettiğim şehir.
4- lakin şimdi de müslümanlık'ın merkezi bir yöresi... (müslüman demek yobaz demek değil ama yobazın dinle alakalı olduğunu bilince düz mantık kurarsan.....)
5- tutucudur, $ortla gezene melul melul bakarlar, dogrudur.
6- , geri kafali insanlari barindiran, tepsi gibi il.
7- sinir bozucu olacak kadar sakin ve tutucu ama gene de arada bir bulunmanın insanı rahatlattıgı turkiye'nin yüzölçümü en büyük olan ili.
8- medeniyetsiz ve tutucu insanların olduğu şehir
9- hobiler: yol kesmek, tecavüz, gasp, zina yapanların recm halinde ölümlerini izlemek, carsafız kadın veya kızların taslanarak il sınırına kadar kovalanması
10- 200 tane adam olduren caniyi musluman oldu diye cennetlik,besmelesiz yemege oturan adamin cehennemlik ilan edildigi,yobaz sehri
11- hiltonda konferasn veren doktorlari taslamak gibi bir iddasi olan zir deli/cahil insanlari barindiran sehir.. ucte birinin irkci,ucte birinin dinci,ucte birininde dinci irkcilarin olusturdugu sehir..istisnalari zaten bicakliyorlar...
12- açık hava çay bahçelerinde bile arada 10 mt olsa da ayrı oturuluyor. belli bir saatten sonra da (akşam 7 örneğin) caddelerde yalnız veya eşiyle oğluyla da olsa çok nadiren bir kadına rastlayabiliyorsunuz,
13- intahar etmek gunah olmasa,harakiri yapip cennete gidecegini sanan cahil insanlarin yasadigi diger sehirlerimizden biri...
14- hoşgörüsüyle dünyanın tanıdığı mevlana'dan zerre nasip almamış, alamamış bir nüfus hakimdir buraya.
15- hangi yilda olursaniz olun..ister 2050 de ister 2150 de...asla ramazanda sokak ortasinda sigara ile dolasmayin...
16- kendimce gecmisi kotu olan ve yine kendimce kotu insanlar arasinda. suc konyanin mi, bu insalarin mi yoksa benim mi bilmiyorum... belkide ogrenciliktedir..
17- atatürk'ün sınırda olsaydı bir şişe rakıya verirdim dediği rivayet olan şehir.
18- dindar gözükerek daha üstün ve daha inançlı olduklarını zanneden,yolda size çarpınca asla pardon deme nezaketinde bulunmayan ve açık giyinsenizde giyinmesenizde bakışlarıyla ve laflarıyla mutlaka sizi rahatsız eden insanlar oluşturur.
19- türkiye'nin en bağnaz şehirlerinden biri.uzak durulası yer.
20- bütün genellemeler yanlış olmakla birlikte kendileri hakkındaki söylentileri yerinde inceledim, kısmen hak vermek zorunda kaldım allah kahretmesin.
21- halkı mevlana yı pek sevmez, niye sevsinler ki? mevlana' nın allah' a bakışı korku değil sevgi, insana bakışı ticaret değil sevgi.

ha güzel yorumlar unutmayalım

1- selcuk universitesindeki ulkuculerden kurtulduklari takdirde, belki adam olma ihtimali bulunan, sanilandan daha uygar, kesinlikle duzenli, ama innnanilmaz sikici bir yer.
2- son 5 yilda önemli ölcüde büyüyerek gelisen ayni zamanda bilinen imajini yikmaya calisan
3- sanıldığının aksine gayet modern, düzenli kiraları hariç hesaplı bir kenttir konya.
4- hoş bir yer etmiş, içinde hoşgörüyü,yardımseverliği, iyi niyeti barındıran il.
5- pek güzelpek medeni
6- gittikçe yobaz damgasından sıyrılmaktadır.
7- daha admıını bile atmayanların "yobaz orası" diye önyargılarla konuştuğu şehir.
8- insanının çok misafirperver olduğunu zamanında tecrübe ettiğim şehir.
9- dini ve mutaasıp bir halk vardır, doğrudur. lakin büyük bir çoğunlukta bu konuda normal insanlardır.
10- bağnazların yanında hoşgörülü, eğitimli insanları da barındıran şehir.

atladığım varsa ekleyin.. insanları hakkında yapılan yorumları topladım ve listeledim. iyi olduğunu söyleyenlerin bir çoğu, yeni yeni iyi olduğunu kabul ediyor ve usluplarından veya diğer yazdıklarına bkaınca konyalı olduğunuda anlıyorum.. KOnyalı birisininde kendi şehrini koruması kadar doğal bişi yok.. AMa dediğim gibi yoldan geçen sayarsak durum bu...

(bkz: kastım yaptım)[signature][hline]AAL'05
Troil, 26 Ocak 2005 01:37 tarihinde demiş ki:
10k postlu madalyalıya veriyorum !
Sosyal ağlarda paylaş

Arkadaşım,sen hala onun bunun lafına bakıyorsun.Zaten kendin de demişin,abartı,yalan olabilir diye;zira çoğu da öyle.Ben ramazanın ortasında gidip öğlen vakti çiğ köfte yiyebileceğim yer bulabiliyorum.Ama asla sigara içmem sokak ortasında ramazanda.Zira Ramazan ayında onlarca adam oruç tutar,bana garip garip bakar,rahatsız olurum.Bu Ankara da kaldığımda da böyleydi,İstanbul da da kaldığımda da böyledi.Ama Konya da kimse neden sigara içiyorsun diye sokak ortasında beni dövmeye kalkmaz ramazanda.Bu kentte saat 19:00 da sokakta kimseler olmaz,doğrudur.Zira gençler Sherlock Holmes,Clube,Büyülü Fener,Canan,Isırgan,Osmanlı Çarşısı gibi cafelere;gezmek isteyen orta yaş grubu da Masera,Kulesite,Real gibi alışveriş/eğlence merkezlerine giderler.Ama bu demek değildir ki,sokakta kimseler olmaz.Ben bu kentte saat 23:00 e kadar insanları(kadın/genç bayan da dahil olmak üzere)görebiliyorum.Ama kadınların sayısı azdır.Zira ne kadar Türkiye nin en güvenli kentlerinden biri de olsa,bir Alaaddin Tepesinde bir tinerci çocuğun para için size bıçak çekmeyeceği anlamına gelmez,ama kapkaç da görülmez bu kentte.

Bunlardan da ötesi,yorumlara gülmekle beraber,o yorunları yazanın kaçının Konya da adam akıllı bir süre kaldığını merak da etmiyor değilim.Zira,eğer bende şu anda sadece 2,5 saatimi harcayabildiğim beyoğlu hakkında yorum yapmaya kalksam,"gece zencilerden,sarhoşlardan,fahişelerden başka tiplere rastlamadığım iğrenç yer" derdim...Bütün kentlerin kötü yanları vardır...Ama nedense Konya hakkındakiler ya tamamen hayal ya da abartı...Ha,bi de madem eksisozluge bu kadar güveniyoruz,bi alınıt da ben yapayım...Zira tam demek istedigim noktaya getirmis arkadas olayı:
[spo1=Konya/Ekşisozlukten Alıntı(+18)]türkiyenin en çok bok atılan şehridir.
özellikle üniversite öğrencileri binbir havayla civayla, burun kıvırarak gelir okumaya. büyük şehir insanı sancıları taşıyarak, modern insan psikozu içerisinde ve üstelik laik kaygılar içerisinde küçük gördüğü, aklınca aşağıladığı bu kentte yaşamaya mahkum kalmıştır bir şekilde. aslında tek derdi vardır. bu kişinin rahat zikişecek mekan ve ortama akma sorunsalı.
konya kendisine anlatıldığı kadarıyla yobaz, tutucu bir memlekettir. eli zikinde kalacak olmasının verdiği sinir ve asabiyetle konya'ya bok atma seanslarına başlar. sanki geldiği yerde kütür kütür götürüyordu. sanki en hızlı playboyuydu ortamların.
sanıldığının aksine gayet modern, düzenli kiraları hariç hesaplı bir kenttir konya. iddia edildiği gibi genelev yoktur ama fuhuş yapan insan vardır. herkes kimi nerede bulacağını bildiği için şehirli insanlarda bu tarz sancılar yaşanmaz. bir kere başkentlik yapmış tüm kentler ahmet hamdi tanpınarın deyimiyle her zaman başkent olarak kalırlar. bugün tüm dünyanın gözlerinin üzerinde olduğu bir kent olarak konya'ya bok atmak kimseye yakışmaz. yeryüzünün dört bir yanından yahu mevlana diye bir adam varmış asırlar önce şunu söylemiş, böyle yapmış diye merak eden onbinlerce ecnebiye rastlarsınız konya'da ama adamakıllı bir vatan evladı göremezsiniz. çünkü konya'ya gelen asker ya da öğrenci önce kerhane var mı yok mu'ya getirir işi. şarap mı satılıyor zemzem mi diye amdan götten sorular sorar, sonra klasik hücuma geçer "en çok içki burada içiliyormuş, en çok karı burada zikiliyormuş.."
yahu yazıktır, günahtır diyesi geliyor insanın. bir şehrin kimliğiyle bu kadar uğraşılmaz, hele bu şehir konyaysa[/spo]
[signature][hline]---------------------------------------------------

[Bu mesaj TooRan tarafından 02 Şubat 2005 02:20 tarihinde değiştirilmiştir]
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...