Wispy Mesaj tarihi: Şubat 17, 2005 Mesaj tarihi: Şubat 17, 2005 Ya cidden belki de en büyük baş belam üni de: Programlama Sınavlarda her şeyi yaptım 70-80 alırım diyip çıktım sınavdan 34 finalden 33 aldım ve kafayı yiyordum. Sonuçta C- geldi, yazın tekrar almayı planlıyorum. Programming II de sorun yaşamamam için nasıl çalışmamı önerirsiniz, çok pis intikam ateşiyle yanıyorum.[signature][hline]With each kill I grow wiser With added wisdom I grow stronger / A.E.
mrproblem Mesaj tarihi: Şubat 17, 2005 Mesaj tarihi: Şubat 17, 2005 programming iki dersin neyi iceriyor bilmiyorum ama butun programlama dillerinde asıl olan sey kurdugun algoritmanın saglam olmasıdır.O kadar kasıp da hata cıkarıyorsan sanırım syntax ından degil de algoritmandan kaynaklanıyordur.Biraz daha algoritma uzerine dus derim
Multani Mesaj tarihi: Şubat 17, 2005 Mesaj tarihi: Şubat 17, 2005 Ben Programlama 1 (Smalltalk)'i gecim, sana yardimcli olurum (birkac yil sürebilir :D).[signature][hline]"These tears we cry Are falling rain For all the lies you told us The hurt, the blame! And we will weep to be so alone We are lost We can never go home" -Gollum's Song
Multani Mesaj tarihi: Şubat 17, 2005 Mesaj tarihi: Şubat 17, 2005 Ben Programlama 1 (Smalltalk)'i gecim, sana yardimcli olurum (birkac yil sürebilir :D). P.S. Smalltalk icin tavsiyelerinizi memnuniyet ile karsilarim... Edit: Sorry... double post olmus... [signature][hline]"These tears we cry Are falling rain For all the lies you told us The hurt, the blame! And we will weep to be so alone We are lost We can never go home" -Gollum's Song [Bu mesaj Multani tarafından 17 Şubat 2005 23:34 tarihinde değiştirilmiştir]
Befounder Mesaj tarihi: Şubat 17, 2005 Mesaj tarihi: Şubat 17, 2005 herhangi bir programlama dili sadece surekli proje yaparak ogrenilir. oyle hello world degil, surekli bilmedigin seyleri kullanan projeler gelistiriceksin ki ogrenesin. sinavlarda ise kagit+kalem coding beni de cok kasar, hic sevmem. ama onun da calisma yolu her projenden once eline kagit kalem alip programin planini cikarman.[signature][hline]There is no worse death, than the end of hope...
riglous Mesaj tarihi: Şubat 18, 2005 Mesaj tarihi: Şubat 18, 2005 hocanin psikopat olmadigini dusunursek, yaptigin programda ne yapmaya calistigini yazarak basla ise. yapamasan da en azindan yontemin dooruysa bunun icin puan alirsin. java'da ne kadar ilerlediniz bilmiyorum ama befounder'in dedigi gibi eline kalem alip nasil yapabilecegini dusun. ondan sonra otur yaz programi. calismak icin buraya post atabilirsin, insanlar inceleyip hatalarini soylerler sana... (bu potansiyel varken kullan bence.) hem nasi daha iyi olabilecegini anlatirlar hem nerede hata yaptigini bulurlar. buraya yazamadigin zaman, a.k.a sinavlarda vs., programi yazdiktan sonra kendi kafanda calistirmayi dene. java compile ederken nasi calisiyo, yok variable'lari falan kontrol ediyo, sonra loop'lara falan bakiyo tek tek onlari kontrol et. bunun kolay yolu inputlari kendin koyarak takip etmektir. mesela public int karekok(x) { return x^(1/2) } bu olsun fonksiyonun. x yerine bi sayi koy. bak bakalim calisiyo mu. sonra bunu kullandigin yere git, kendin uzerinden gec yani. ama dikkat etmen lazim, burasi dooru burasi bunu yapiyo diye gitme. tek tek satir satir orda yazanlari uygula ki hata varsa ciksin ortaya.[signature][hline]Tulahr
green_martian Mesaj tarihi: Şubat 19, 2005 Mesaj tarihi: Şubat 19, 2005 java ve diger programlama dilleri incik cincik detaylarla dolu herseyi iyice oku once kitaptan ve anladigina emin ol bilgisayar gibi adim adim dusunmeyi ogren ve syntaxlari iyice ezberle gecen donem sadece noktali virgulden dolayi midtermden %8 puan kaybettim. bnm gibi dikkatsiz olma.[signature][hline] Ya ya ya coco jamboo Ya ya yeah
Öne çıkan mesajlar