Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Java veya herhangi bir programlama dersine çalışmak

Öne çıkan mesajlar

Mesaj tarihi:
Ya cidden belki de en büyük baş belam üni de: Programlama
Sınavlarda her şeyi yaptım 70-80 alırım diyip çıktım sınavdan 34 finalden 33 aldım ve kafayı yiyordum. Sonuçta C- geldi, yazın tekrar almayı planlıyorum. Programming II de sorun yaşamamam için nasıl çalışmamı önerirsiniz, çok pis intikam ateşiyle yanıyorum.[signature][hline]With each kill I grow wiser
With added wisdom I grow stronger / A.E.
Mesaj tarihi:
programming iki dersin neyi iceriyor bilmiyorum ama butun programlama dillerinde asıl olan sey kurdugun algoritmanın saglam olmasıdır.O kadar kasıp da hata cıkarıyorsan sanırım syntax ından degil de algoritmandan kaynaklanıyordur.Biraz daha algoritma uzerine dus derim
Mesaj tarihi:
Ben Programlama 1 (Smalltalk)'i gecim, sana yardimcli olurum (birkac yil sürebilir :D).[signature][hline]"These tears we cry
Are falling rain
For all the lies you told us
The hurt, the blame!
And we will weep to be so alone
We are lost
We can never go home"
-Gollum's Song
Mesaj tarihi:
Ben Programlama 1 (Smalltalk)'i gecim, sana yardimcli olurum (birkac yil sürebilir :D).

P.S. Smalltalk icin tavsiyelerinizi memnuniyet ile karsilarim...

Edit: Sorry... double post olmus...

[signature][hline]"These tears we cry
Are falling rain
For all the lies you told us
The hurt, the blame!
And we will weep to be so alone
We are lost
We can never go home"
-Gollum's Song

[Bu mesaj Multani tarafından 17 Şubat 2005 23:34 tarihinde değiştirilmiştir]
Mesaj tarihi:
herhangi bir programlama dili sadece surekli proje yaparak ogrenilir. oyle hello world degil, surekli bilmedigin seyleri kullanan projeler gelistiriceksin ki ogrenesin. sinavlarda ise kagit+kalem coding beni de cok kasar, hic sevmem. ama onun da calisma yolu her projenden once eline kagit kalem alip programin planini cikarman.[signature][hline]There is no worse death, than the end of hope...
Mesaj tarihi:
hocanin psikopat olmadigini dusunursek, yaptigin programda ne yapmaya calistigini yazarak basla ise. yapamasan da en azindan yontemin dooruysa bunun icin puan alirsin.

java'da ne kadar ilerlediniz bilmiyorum ama befounder'in dedigi gibi eline kalem alip nasil yapabilecegini dusun. ondan sonra otur yaz programi. calismak icin buraya post atabilirsin, insanlar inceleyip hatalarini soylerler sana... (bu potansiyel varken kullan bence.) hem nasi daha iyi olabilecegini anlatirlar hem nerede hata yaptigini bulurlar. buraya yazamadigin zaman, a.k.a sinavlarda vs., programi yazdiktan sonra kendi kafanda calistirmayi dene. java compile ederken nasi calisiyo, yok variable'lari falan kontrol ediyo, sonra loop'lara falan bakiyo tek tek onlari kontrol et. bunun kolay yolu inputlari kendin koyarak takip etmektir.
mesela

public int karekok(x)
{ return x^(1/2) }

bu olsun fonksiyonun. x yerine bi sayi koy. bak bakalim calisiyo mu. sonra bunu kullandigin yere git, kendin uzerinden gec yani. ama dikkat etmen lazim, burasi dooru burasi bunu yapiyo diye gitme. tek tek satir satir orda yazanlari uygula ki hata varsa ciksin ortaya.[signature][hline]Tulahr
Mesaj tarihi:
java ve diger programlama dilleri incik cincik detaylarla dolu herseyi iyice oku once kitaptan ve anladigina emin ol

bilgisayar gibi adim adim dusunmeyi ogren ve syntaxlari iyice ezberle

gecen donem sadece noktali virgulden dolayi midtermden %8 puan kaybettim. bnm gibi dikkatsiz olma.[signature][hline] Ya ya ya coco jamboo Ya ya yeah
  • Yeni Oluştur...