Astronom Mesaj tarihi: Ocak 18, 2020 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 18, 2020 (düzenlendi) Merhaba, Notebook'umda normalde 4GB ram 667MHz ram vardı fakat elime 8GB 800MHz ram daha geçince bunu da takıyım 12GB olsun dedim. Zannediyorum frekanks farkından dolayı iki ramde 667MHz olarak çalışıyor. Sorun şu ki aylardır kullanmama rağmen ram kullanımının 4.6GB üzerine geçtiğini hiç görmedim, ne yaparsam yapayım hep 4.6GB kullanıyor bilgisayar. Biraz önce bir ram test programi indirdim acaba daha fazlasını kullanacak mı diye ve 12GB'a ulaştı ram kullanımı test esnasında. Sistemimim x64, ağır bir şeyler yaparken ram yetmediği için epey yavaşlama hissediyorum muhtemelen sistemimim 4.6GB'dan fazlasını kullanmıyor. Bu sorun neden kaynaklanıyor olabilir ve nasıl düzeltirim bir fikri olan var mı? Ocak 18, 2020 Astronom tarafından düzenlendi Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Silphatos Mesaj tarihi: Ocak 18, 2020 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 18, 2020 testte 12gb kullandıysa tüm rami görüyor olmalı windows? ama bence 4gb düşük hızlıyı çıkart direkt, tek ram ile kullan bir bak fark edecek mi hız Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Astronom Mesaj tarihi: Ocak 18, 2020 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 18, 2020 4GB olanı söktüm şimdi, epeyce youtube sayfası açtım 6GB kullandı, Bir de oyun açtım falan derken 7.9GB kullandı ki içinde 8GB ram vardı, oyunda da 20-23 fps aldım. Şimdi tekrar taktım 12GB oldu, youtube sayfalarını falan açtım 6GB kullanıyor. Oyuna girip kaç fps alabileceğime bakayım. Bilgisayar k53sv bu arada, baktım maksimum 8GB desteklediği yazıyor ama 12'yi de görüyor. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
sardalya Mesaj tarihi: Ocak 18, 2020 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 18, 2020 farkli tip ram onermem Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Astronom Mesaj tarihi: Ocak 18, 2020 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 18, 2020 Farklı değil zaten tipleri, DDR3 ikisi de. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Silphatos Mesaj tarihi: Ocak 18, 2020 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 18, 2020 farklı tip dediği hızı ve boyutları farklı, birden fazla ram takacaksan her zaman en stabili aynı hız, aynı boyut, aynı timinglerde olması. kısaca aynı markadan birbirinin kopyası stickler Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar