Mave Mesaj tarihi: Şubat 17, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 17, 2005 Belçika'da Liege Adliye Polisi'nin baskın düzenlediği Birinci Futbol Ligi takımlarından Standard Liege, sıkıntılı günler yaşıyor. Dün düzenlenen ve yaklaşık 15 polis görevlisinin katıldığı operasyonda, kulüp menajeri ve eski milli futbolcu Michell Preud'Homme, oyunculardan Bangoura, Conçeiçao, Dragutinoviç ve Mumlek, sorgulanmak üzere karakola götürüldü. Baskın sırasında antrenmanda olan Bangura ve Conçeiçao, çalışmayı yarıda bırakarak karakola giderken, diğer 2 futbolcu ise polisler tarafından evlerinden alındı. Liege adliye makamları, söz konusu baskının kendilerine gelen kulüpte yolsuzluk ve belgede sahtecilik yapıldığı ihbarları üzerine gerçekleştirildiğini bildirdi. Kulüp genel müdürü Pierre François, geçen yıl da aynı birimin kendilerini kara para aklamaktan dolayı sorguladığını, ancak hiçbir kanıtın bulunamadığını belirterek, ''Tamamıyla temiz bir kulübüz. Kimin bize kötülük yapmak istediğini bir türlü anlayamadım. Herhangi bir yolsuzluk olmadığına dair güvence verebilirim. Bu hafta sonunda yapacağımız Lokeren maçına hazırlanıyoruz. Antrenman sırasında tutuklanan futbolcularımız şok geçirdi. Motivasyonumuz tamamıyla bozuldu. Bu nasıl adalet anlayamıyorum. Umarım önümüzdeki maçımızı kazanırız'' diye konuştu.[signature][hline]Arkamda yürüme, ben öncün olmayabilirim. Önümde yürüme, takipçin olmayabilirim. Yanımda yürü, böylece ikimiz eşit oluruz. Kızılderili Atasözü Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Mave Mesaj tarihi: Şubat 18, 2005 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 18, 2005 Belçika Birinci Futbol Ligi takımlarından Standard Liege'de futbolcular, greve gideceklerini açıkladılar. Standard Liege'in yarın yapması beklenen Lokeren maçına çıkmayacaklarını açıklayan futbolcular, grev kararının Liege polisinin futbolculara 2 gün önce düzenlediği baskın nedeniyle alındığı bildirildi. Liege polisi, 2 gün önce Standard Liege Kulübü'ne baskın düzenleyerek Bangoura, Conçeiçao, Dragutinoviç ve Mumlek'i evlerinden veya antrenman sahasında tutuklayarak karakola götürmüştü Önceki gün tutuklanan ve serbest bırakılan oyuncularla dayanışma içinde olan Standard Liege'in diğer oyuncuları ise ortak karar alarak yarınki maça çıkmamak için greve gideceklerini açıkladılar. Oyuncuların sorumlusu ve milli futbolcu Eric Deflandre, yaptığı açıklamada, ''Takım arkadaşlarıma karşı çok vahşi davranıldığını öğrendik. Takımımızdan 2 oyuncuyu polisler katil gibi tutuklayıp karakola götürdü. Evlerinde yapılan araştırmada oyuncuların çocuklarının fotoğrafları yerlere atılmış ve bazı mobilyalara hasar verildiği belirlenmiştir. Biz sporcuyuz. Kötülük yapmayan insanlarız. Bunu protesto ediyoruz'' dedi. Belçika Futbol Federasyonu ise konuyla ilgili bir açıklama yayınlayarak, Standard Liege oyuncularının greve gitmesi durumunda Lokeren'in maçı hükmen kazanacağı ve kulübe 100 bin Avro ceza verileceğini açıkladı. Oyuncularla birlikte karakola götürülen eski milli kaleci ve menajer Michel Preud'homme, ''Oyuncularımın tepkisini anlıyorum ancak maçı oynamak zorundayız. Başımıza gelen olay çok çirkin ama şu an ligde ilk 3 için mücadele ediyoruz. Oyuncuları ikna etmeye çalışacağız'' ifadesini kullandı. Grev yapıldığı takdirde Belçika futbol tarihinde ilk kez böyle bir olay gerçekleşecek.[signature][hline]Arkamda yürüme, ben öncün olmayabilirim. Önümde yürüme, takipçin olmayabilirim. Yanımda yürü, böylece ikimiz eşit oluruz. Kızılderili Atasözü Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar