Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Petrol ve Türkiye

Grekon

Öne çıkan mesajlar

said:
Raistin, 17 Şubat 2005 22:52 tarihinde demiş ki:
grekon bazii yanlışlarla beraber tamamen dohgru demişssin... ve dedikleri gibi dogru seoze ne hacet var?

Doğru söze ne hacet var ne demek ya?[signature][hline]Garbın cebin-i zalimi, affetmedim seni
Türküm ve düşmanım sana, kalsamda bir kişi!
Sosyal ağlarda paylaş

yahuu bu petrol cıkaran zınbırtı dev bir kayanın suyunu emicek güçte bir alet. yerin yuzlerce altına inebilen bu makinanın bacakları tam olarak petrolle dolduğunda bacaklarda birikmiş bir kaç ton petrolu dışarı saçabilecek güçte. nokta.

[Bu mesaj Grekon tarafından 18 Şubat 2005 00:07 tarihinde değiştirilmiştir]
Sosyal ağlarda paylaş

yanlış hatırlamıyorsam orda buldularda sanırım.

Petrol bulmak için genelde magnetik yöntem , gravite ve sismik yöntem kullanılıyor ki en başarılı olanı sismik yöntemdir.

Petrol çıkma olasılığı olan yerlerde bir miktar dinamit patlatılması sonucu oluşan dalgaların yansıma-kırılma prensinbiden nerde ne var herşey belli oluyor. :)

Birde petrolun öyle fışkırcağını hiç zannetmiyorum ancak gerekli platformu yerleştirip ağzını açık bırakırsak o ayrı :D[signature][hline]Image is everything, so play with it.

Sosyal ağlarda paylaş

lol
uranyum hikayesini iyi yazmislar.
uranyumun 3 izotopu vardir. bunlardan 2si genelde bulunur. ilki bildigimiz topragin yaklasik bi 70%ini olusturuyo daglik bolgelerde...
yurdum insani gibip raporu kendi degerlendirirse boyle sonuca varir.
kucumseme falan demeyin, gaz milletiz. hemen parliyoruz. otobuste bursaya giderken arkadasin yanina adamin teki oturdu. 1 saat konustular. adam hidrojenden enerji uretmis... turkiyede kimse degerini bilmiyomus. almanyaya gidip satacakmis. "hidrojen ne biliyosun? su canim bildigimiz su.. H2 iste..." ey yurdum insani. sen yarim yamalak bilginle kisa yoldan koseyi donmeye calis. bakarsin bi gun loto tutturursun...[signature][hline]Tulahr
Sosyal ağlarda paylaş

'yurdum insani' olayi baslarda eglenceliydi de, bugunlerde iyice irkciliga dokulmeye basladi. Sen butun Turkiye'de yasayan her insani taniyormusun mesela? Hakkaten buyuk bilim adamlari olabilme ihtimalini kokten reddetmen icin ciddi irkci olman lazim. Ben sahsen taniyoum cok kiymetli ve dunya capinda adamlar var hepsi butun egitimlerini Turkiyede gormus ve dunya capinda isler yapan.
Sosyal ağlarda paylaş

ilk olarak petrolü çıkartırken fışkırdığını discovery channel'da texas'taki petrol çıkarma işlemleri sırasında gördüm.. Hakkatten hayvani derecede fışkırıyor.. Su gibi mi duruyor bırakınca, ayrı mı duruyor bilmiyorum ama fışkırdığı doğru.
ikinci olarak tr'nin katetmesi gereken çok yol var.. Bu haberlerin halkın büyük kısmı tarafından öğrenilip hükümete baskı yapılması falan lazım. Adamlar çıkarıyor hatta yiyor bile olabilirler. Kimse hiçbirşeyden emin olamaz sonuçta... En zengin bor madenleri bizde olduğu doğruda, daha doğru düzgün çıkarılmaya bile başlamadı.. O 1 milyon$ 'lık madenin 200$'a satıldığını pek sanmıyorum. Nasıl bir anlaşmadır ki o? Ha bizim vatansever polikacımızın cebine 50 milyon $ koyup sonra böyle bir anlaşma yapmış olabilirler gerçi.

Daha çok calışmam lazım anneee çoook...[signature][hline]Meshcharakou -ElitE-
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...