Agmahan Mesaj tarihi: Şubat 16, 2005 Mesaj tarihi: Şubat 16, 2005 http://www.miraglo.com/UniversityLife/UlasBicakci/default.asp?Yazi_Id=10 Bence üniversite seçiceklerin ve iş bulamam tarzında korkusu olan arkadaşlar bir baksın,benim bayağı hoşma gitti
riglous Mesaj tarihi: Şubat 18, 2005 Mesaj tarihi: Şubat 18, 2005 konusu cok guzel soylemek istedigi cok guzel ama soylediklerinin gercek payi... diil oyle ya. anlattigi gibi diil iste. insanlara moral veriyo iyi guzel ama arkadasim sutcu imam'dan mezun olan neden is bulamiyo cunku okul okul diil. neymis tercih edermis. 100 mezun verse 100'u de is bulabilecek mi yok oyle bi sey... dooru bi nokta var ama uni ile yasam okulu ayni sey diil. adam sutcu imam'da okuyup kendini gelistirebiliyosa eyvallah, tabii ki gelip her isi kotarir, catir catir yukselir zaten. ama 1000'de 1 karsilasilacak durumlari ornek olarak vermis... burnu kalkik olma olayi bi miktar dooru, iyi uni'den mezun olan iyi is arar tabi. fazla para arar. gayet de normaldir, kim daha fazlasini istemez ki? (istisnalari geciyoruz) hemen mudur olmak isteyen odtu mezunu is bulabilir mi? bulamaz tabii ki. bu daha once de boyleydi simdi de boyle... 10 sene once de o adam gidip mudur oluyodu, aradan 4 5 ay gecince sutluyodu sirket isi beceremiyo diye. (ha beceriyosa zaten haketmistir o gorevi...) soyle dusunun ayni duzeyde iki mezun var. birisi itu'den mezun birisi gazi uni.'den. sizce hangisini secerler? butun ozellikleri ayniysa itu'yu secerler tabii ki. itu ismi oldugu icin orda diil, okul iyi egitim verdigi icin adi duyulmus. diger uni ogrencilerinin soyledigi klasik laftir bu, isim yapmis, yoksa bi bok diil. kedi uzanamadigi cigere mundar dermis. acikcasi eger ogrenci adam gibi oorenciyse kafasini zaten bogaziciymis odtu'ymus takmaz, gider pasa pasa kendisini gelistirir, hocalardan alabilecegi her seyi alir. benzer olay amerika uni.lerinde de gecerli tabi. burda da insanlar notlarimi yuksek tutayim harvard'a giderim phd icin diyolar... (sen sinavdan yuksek not almak icin calisiyosan zaten katetmen gereken bi dunya yol vardir...) sonra giremeyince eee zaten adi duyulmus vs. vs. diye b.k atiyolar. ayrica harvard konusunda... iyide 1000 kisiden 10'u basarisiz olmus adam yazisina ibret olsun diye koymus. bu harvard eskisi kadar iyi degil mi demek? geri kalan insanlar gayet de basarililar... sonracima bi de amerika mevzusu var. soyle anlatayim, evet gotum kalkik. tavan yapiyo hemde. cunku burda IT mezunu yillik $60k'dan basliyo ise. biraz da iyiysen, saalam referanslarin varsa $80k'dan bile ise giren insanlar var. ki bu yukseliyo da. simdi bunu 12 + 3 diye dusun turkiye sartlarinda, 60/15=4k... benim turkiyeye gelirsem bana $4k maas verirler mi? cok zor, ozellikle sirada 1kYTL'ye calisacak insanlar varken kimse tutup bana $4k vermez. ha bana bu parayi vermeden de ben oraya donmem. piyasayi yoklarim, onda da iste bu yazida bahsedildigi gibi bana gotu kalkik derler. viz gelir tris gecer. ancaaaak simdi memleketim memleketim diye sizlaniyosa birisi, donmeyi dusunuyosa, artik yorulmussa, o zaman avantaj isverendedir. istedigi fiyata ceker. is arayansa inmem de inmem diyosa, e bu onun bilecegi is. (issiz kalmayi goze almistir zaten) sonuc olarak: 1)moral vermek icin abartilarak yazilmis bi yazi. 2)anafikri dooru bi yazi. iyi bi yeri kazanamasa da insan, hakediyosa, yeterince calisirsa, istedigi yere gelir. olay insanin kafasindadir...[signature][hline]Tulahr
Öne çıkan mesajlar