Core Mesaj tarihi: Şubat 16, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 16, 2005 Açık kaynak işletim sistemi Linux mobil iletişim alanına giriyor. Dünyanın ilk Linux tabanlı 3G cep telefonu Cannes'de tanıtıldı. Mobil iletişim devlerini biraraya getiren 3GSM konferansında öne çıkan konulardan biri de Linux'un mobil uygulamaları oldu. Linux'un mobil uygulamalar için potansiyelini araştıran şirketlerden Infineon, Samsung ve Linux geliştiricisi Trolltech, dünyanın ilk Linux tabanlı 3G akıllı cep telefonunu geliştirdiklerini açıkladı. VİDEO KONFERANS ÖZELLİĞİ VAR Fransa'nın Cannes kentinde devam eden 3GSM konferansında tanıtılan Linux tabanlı 3G cep telefonu, video konferansı, internet ve Java oyunlarına olanak veriyor. Infineon Technologies şirketi yetklilerinden Dr. Hermann Eul, Linux'un kolay adaptasyonu ve düşük maliyet avantajları sayesinde bir sonraki tasarım dalgasında büyük ilgi çekeceğini savunuyor. SYMBİAN VE MİCROSOFT İLE YARIŞACAK Symbian işletim sisteminin lider olduğu ve Microsoft'un kendini göstermeye çalıştığı bir pazarda, Linux uyarlanabilirlik ve düşük maliyet özellikleri ile rekabet edecek. Infineon yetkilisi Dr. Eul, operatörlerin kendi platformlarında daha fazla kontrol sağlamak amacıyla Linux tabanlı uygulamalara ilgi gösterdiklerini vurguluyor. Linux tabanlı 3G bir cep telefonunun raflara çıkması için henüz çok erken olmasına karşın, gerek bireysel kullanıcı, gerekse üretici şirketler açık kaynak işletim sistemine ilgi gösteriyor. Kaynak: Ntvmsnbc [signature][hline]ARAMA YAPALIM, YAPMAYANLARI UYARALIM! Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
SoulCube Mesaj tarihi: Şubat 16, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 16, 2005 valla bugun okudum bi internet sitesinde nokia da microsoft la anlaşmış galiba. yeni nesil cep telefonlarında artık symbian değil microsoftla yola dewam edicekmiş..[signature][hline]İmzam yok abi Parmak basayım mı ? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Ishinotsuyoihito Mesaj tarihi: Şubat 16, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 16, 2005 Selamlar, Trolltech sanırım KDE'nin geliştirildiği QT geliştirme ortamının üreticisi olan firma ile aynı firma. Infineon yarıiletkenciydi, burada Samsung'un olduğu gibi... Firmalar sağlam... Tebrik ediyor, başarılarının devamını diliyoruz. Nokia dediğimiz firma Symbian'ın en büyük ortaklarından ve her yıl milyon tane ürün lisanslıyor. Dolayısıyla neden MS ile anlaşıp işini zora koşsun ki? Kezâ, Symbian'ın diğer ortakları, eğer Nokia Symbian'ı tamamen almak isterse, onu MS yazılımlarına geçmekle tehdit ediyordu. Neyse, olmaz olmaz demişler. Bekleyip göreceğiz. Esen kalın.[signature][hline]Berkin Bozdoğan The DCI - Gatherer - Comrehensive Rules Banned/Restricted - The Oracle - Tournament Rules Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Rahan Mesaj tarihi: Şubat 17, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 17, 2005 telefonun tuşlarını tanıyabiliyormuymuş, yoksa yeni kernel mi derlemek gerek nihoho :D[signature][hline]h u m a n i t y - i s - t h e - o n l y - s u p e r p o w e r ! Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
green_martian Mesaj tarihi: Şubat 17, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 17, 2005 ahahah linuxle bogusurken iyi geldi bu espri[signature][hline] Ya ya ya coco jamboo Ya ya yeah Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Mum_Chamber Mesaj tarihi: Şubat 17, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 17, 2005 hehe :D ben de onu diyecektim, sonuçta bu meret bugün piyasaya çıksa dökümantasyonu 2016'da tamamlanır, ki o zamana kadar anca 2-3 tane görüntülü teması çıkar, biz de console kullanırız. birini aramak için #> dial -u sharky -t 0 -p 231 -i g0 mesaj atmak için ise #> message -t send -u sharky -t 0 -s "sharkycan naber ehe:D" tabi burada -u sharky dediğime bakmayın, rehber olacak mı o da şaibeli :D Not: geyik yaptım diye yanlış anlaşılmasın Microsoft'un telefonlar için ürettiği işletim sistemleri çok aşırı dandik, öyle böyle değil. hatta zırt pırt reset bile atıyor, o kadar yani :D. symbian'dan memnundum ben, fakat linux gelsin, ortam çeşitlensin..[signature][hline]en ince yerim bileğim..!?! şakası bile komik.. (kendisini sen düşün) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Black_Lupin Mesaj tarihi: Şubat 17, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 17, 2005 said: Mum_Chamber, 17 Şubat 2005 11:00 tarihinde demiş ki: birini aramak için #> dial -u sharky -t 0 -p 231 -i g0 mesaj atmak için ise #> message -t send -u sharky -t 0 -s "sharkycan naber ehe:D" tabi burada -u sharky dediğime bakmayın, rehber olacak mı o da şaibeli :D ahahaha :lol: bu iyiydi işte :)[signature][hline]| Dut ağacında üzüm YETİŞMEZ !! | -------------------------------------------------------------- Evrende bir toz bile sayılamayacak ufaklıkta bir yer kürenin üstünde küçüklüğü belki hesaba bile katılamayacak bir varlığımız var;ne var ki aklımızla büyüğüz . Aklımıza güvenelim -------------------------------------------------------------- | Sahip olduğun gücü asla gösterme ! | | CARPE DİEM| Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
onlyreal Mesaj tarihi: Şubat 17, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 17, 2005 Sanki symbian bundan farkli said: Mum_Chamber, 17 Şubat 2005 11:00 tarihinde demiş ki: hehe :D ben de onu diyecektim, sonuçta bu meret bugün piyasaya çıksa dökümantasyonu 2016'da tamamlanır, ki o zamana kadar anca 2-3 tane görüntülü teması çıkar, biz de console kullanırız. birini aramak için #> dial -u sharky -t 0 -p 231 -i g0 mesaj atmak için ise #> message -t send -u sharky -t 0 -s "sharkycan naber ehe:D" tabi burada -u sharky dediğime bakmayın, rehber olacak mı o da şaibeli :D Not: geyik yaptım diye yanlış anlaşılmasın Microsoft'un telefonlar için ürettiği işletim sistemleri çok aşırı dandik, öyle böyle değil. hatta zırt pırt reset bile atıyor, o kadar yani :D. symbian'dan memnundum ben, fakat linux gelsin, ortam çeşitlensin.. [signature][hline]any sufficiently advanced technology is indistinguishable from magic C CLARKE Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
AutolycuS Mesaj tarihi: Şubat 17, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 17, 2005 said: SoulCube, 16 Şubat 2005 22:04 tarihinde demiş ki: valla bugun okudum bi internet sitesinde nokia da microsoft la anlaşmış galiba. yeni nesil cep telefonlarında artık symbian değil microsoftla yola dewam edicekmiş.. aman diyeyim :hmm:[signature][hline]You may say I'm a dreamer, but I'm not the only one Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Ceday Mesaj tarihi: Şubat 17, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 17, 2005 ms ile nokia anlasırsa, telefonlarda da mavi ekran görmeye baslarız yalnız, allah muhafaza :p Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Zopik Mesaj tarihi: Şubat 17, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 17, 2005 said: Rahan, 17 Şubat 2005 04:22 tarihinde demiş ki: telefonun tuşlarını tanıyabiliyormuymuş, yoksa yeni kernel mi derlemek gerek nihoho :D ehueuh bu süperdi :) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
sharky Mesaj tarihi: Şubat 17, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 17, 2005 lol adamlar hemen dalga gecmisler :) Ya bu tur telefonlarin gelistirildigini bi 4-5 ay once LinuxWorld Magazine den okumustum ben. Hatta sonra simdi Paticik `e yazmayayim, adamlar iyice manyak diyecekler falan diye susmustum :) Neyseki yazmislar benim yerime, biraz gec de olsa. Oh! :)[signature][hline]If you want to travel around the world and be invited to speak at a lot of different places, just write a Unix operating system. -- Linus Torvalds Yeniden : http://www.ethernass.com ( .org, .net ) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Core Mesaj tarihi: Şubat 17, 2005 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 17, 2005 Bu haber, ilk Linux tabanli cep telefonunun ciktigini bildiren bir haber oldugu icin gec dememiz pek bi anormal kacar Sharky. :) Bakalim insallah guzel bir alternatif olur cep telefonu dunyasinda. Belkide Linux'e ilk adimi cep telefonuyla atariz ne dersiniz? :-P[signature][hline]ARAMA YAPALIM, YAPMAYANLARI UYARALIM! Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
onlyreal Mesaj tarihi: Şubat 17, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 17, 2005 benim anlamadigim linuxlu cep telefonunun ne sagliyacagi? yani java compileri koyup javamizi yazabilecekmiyiz? peki kernel nasil tuslar falan iletisim? hazir moduller varmi symbian gibi?[signature][hline]any sufficiently advanced technology is indistinguishable from magic C CLARKE Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
sharky Mesaj tarihi: Şubat 17, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 17, 2005 embedded bir isletim sistemi ne saglayacaksa onu saglayacak.. gel gelelim arada muhtemelen milyar tane hack cikacak, ya da rahat rahat hack islemlerini gerceklestirebileceksiniz.. Muhtemelen ozel embedded bir kernel olacak.[signature][hline]If you want to travel around the world and be invited to speak at a lot of different places, just write a Unix operating system. -- Linus Torvalds Yeniden : http://www.ethernass.com ( .org, .net ) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
mayfer Mesaj tarihi: Şubat 17, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 17, 2005 multi-user olcak mıymış, ssh'da arkadaşımın telefonuyla evde unuttuğum telefonumu kullanabilecek miymişim? :) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar