Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Mage için uyumlu meslekler.

Saintoul

Öne çıkan mesajlar

Ayni benim büyücüme aldığım gibi Tailoring ve Enchant almissin. O yüzden gozlemlerimi aktarmak istedim.

Birincisi Enchanting kadar zor skill alinan bir meslek daha yok oyunda. Ve 200+ Enchanting yapana kadar bu meslekten para kazanma ihtimalin yok.

Neden dersen Thottbot tan 200 e kadar olan enchlere baktiginda, bunlarin lvl 40 in altinda ki insanlara hitap ettigini goreceksin. Ancak buyuk sehirlere (ornegin IF gibi) insanlarin lvl10 civarlarinda ulasma imkanlari var. Ve sen +3Stam gibi bir ench 20s e satmaya calisirken(ki bu karsiz satis) +5 veya daha yuksek lvl enchleri 40s, 60s e satan yuksek lvl enchanterlar rakibin olacak.

Ayrica Enchant malzemeleri Yesil ve Mavi itemlerin DisEnchant edilmesiyle elde ediliyor. Skill atlamak için elindeki itemleri disenchant ediceksin ve bunlari zararina enchant lar yaparak kullanacaksın. Halbuki bu itemleri AH de veya Vendor da satarak oldukça iyi para yapabilirsin.

Herkes gibi Lvl 40 olunca at almak isteyecegini dusunuyorum. Bu yüzden benim tavsiyem 40 dan once Enchanting ile ilgilenmemen ve hedefi once at almaya ardindan meslek skillerini arttirmaya yoneltmek yonunde olacaktir.

Tailoring ve Enchanting birlikte alınması gereken meslekler. Tailor olarak yaptigin itemlari disenchant ederek cesitli enchant malzemeleri elde edebilirsin. Ancak burda yine ayni sorunla karşı karşıya kalacaksın. Bu itemlari disenchant etmek yerine satsan veya Wool, Silk gibi ham malzemeleri satsan yine daha fazla para kazanabilirsin.

Enchant için http://forums.worldofwarcraft.com/thread.aspx?fn=wow-professions&t=31827 bu dökümana bakmanı tavsiye ederim.
Ayrica http://forums.worldofwarcraft.com/thread.aspx?fn=wow-professions&t=29135 bu da gayet faydalı bir döküman.

Ve son olarak http://www.jarekb.com/images/WoW/Enchanting%20Helper%20v2.5.xls şu excel dosyası süper faydalı. Bir tailor olarak DisEnchant için hangi itemları yapman gerektini buradan görebilirsin.

Esasta Enchantta skill almanın engüzel bir yolu sana disenchant etmen için item gönderecek bir clanin olacak ve bu adamların desteği ile zarara girmeden skill alacaksın.

Ama dediğim gibi önce At sonra Enchant...

Tailoring konusunda düşüncem ise Oyunda tüm büyü kullanıcıları için önemli 2 özellik var Stamina (Max HP) ve Intelligent (Max Mana). Spirit de önemli gibi gözükse de Su ve Yiyecek yaratmaya yarayan büyülerin olduğundan diğer classlara göre regenin çok daha hızlı olacaktır. Bu yüzden Sprit e yatırım yapmana gerek yok.

WoW da yeralan Cloth armorları thottbot tan arattıgında göreceksin bizler isimlerinde Eagle geçen itemları toplamak zorundayız. Ve tailoring ile yapabildiğin itemların çok azı eagle serisinden özellikle lvl 40 ile lvl 54 arasında işine yarayacak bir item tailoring ile yapamıyorsun. Yada Instance lara gittiğinde illaki düşen itemlar senin yaptıklarından daha faydalı oluyor.

Tailorinden para kazanmanın yolu da çanta yapmak. Zaten Wool, Silk, MageWeave ve RuneCloth moblardan düşüyor. Ana malzemeyi mobdan aldığın sürece AH de çantadan iyi para yapabilirsin. Ama yine tecrübelerime dayanarak söyleyebilirim ki çanta yapıp satmak yerine ham malzemeyi satmak bazen daha karlı olacaktır.

200 üzeri tailoring skill puanı ile yapılan armorlar genelde priestlerin işine yarıyor. Taki 300 skill puanına geldiğinde moblardan düşmeyen SET itemlarını yapabildiğin ve 14slot (260 skill puanı) ve 16slot çanta yapmaya başladığında sağlam para kazanırsın.

Çok uzun oldu ama son birşey daha yazmak istiyorum eğer para kazanmak için meslek yapacaksan benim tavsiyem toplayıcı olman yani başta skinning ve ardından minning öğrenip çıkarttığın malzemeleri AH de satman. Oldukça rahat ve masrafsız para kazanırsın. Yok meslekler eğlenceli diyorsan o zaman sakin sakin mesleklerde ilerle.

Yine mage için diğer faydalı meslek grubu Alchemy ve Herbalism dir. Güzel güzel potionlar yaparsın. Hem kullanabilirsin hemde AH de ii para getirir.

Ayrıca Engineering e bakmanı tavsiye ederim. Hem oldukça eğlenceli ve Mage ler için PvP de faydalı olacak (Web gibi) itemlar yapabiliyorsun hemde yüksek lvllarda stamina, int bonusu veren gözlük, başlık gibi armorlar yapabilmen mümkün.
Sosyal ağlarda paylaş

Ayrica

Balikçılık, ahçılık ve ilk yardım zaten yardımcı meslekler olduğundan her 3 nüde alabilrisin. Ve hepsinide al.

Ahçılığın çok faydasını göreceksin. 15 dk lık buff etkisi yaratan yemekler yapabiliyorsun. İlk yardım zaten heal yeteneği olmayan tüm class lar için alınması şart olan meslek. Balıkçılıkta özellikle Alchemy için gerekli bir takım balıkların tutulması için gerekli.
Sosyal ağlarda paylaş

balıkçılık benim işime yaramaz çünkü bunun yanına cookingde almam gerekir sadece sandık çıkartcam die olta sallayamam ama cookng alırsam hayvanlardan çıkan etleri pişirebilirim ki bazılarının well feed olayı var stat arttırıyo bu uygun gibime geliyo zaten kendimi iyileştirebiliyorum first aidde lazım değil[signature][hline]Wolfsore ->Orc Shaman Of Hordish Manner ->Burning Legion
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...