Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

telekomun kablosuna ne oldu?


Thunderbird

Öne çıkan mesajlar

ALINTIDIR::::::

Biraz araştırdım bu yurtdışı baglantılarındaki sorunu fln ama bu olay meger sandıgımız ve duydugumuz gibi kablo koptu başka yerden baglanıyoruz şeklinde degilmiş. 2003 yılında yapılmış bir ihale sonucu çıkan anlaşmazlık nedeniyle olmuş bu sorun. med nautilus adlı firma kazanmış ,4 kılı kendine ait 6 kıllı hat ve yunanistan sonrası paylaşımlı bir hat saglamış fakat bu 2 durum ihale şartnamesine aykırıymış. Med Natilus ,6 kıllı hattı o dönemlerdeki baglantı sorununu atlatmak için anlaşmalı olarak bir süreligine TT ye devretmiş ve TT geri iade edecegini söylemiş. buradaki 4 kıllı hat özel sektördeki issler içinmiş ve TT , serbestleşmeye yol açacagı için bu 4 kıllı hatları geri vermemiş. bunun üzerine med natilus adlı firma olayın çözülmesini hızlandırmak için bu kabloları tutmuş yani baglantıyı kesmiş. bu hatların yapımı zaten 1 ay sürmüş 2 haftada tamir edilememesi imkansızmı.

Kısacası TT türkiye içinde baglantı fiyatlarının düşmesini ve iss sektörünün tekelinden çıkıp serbestleşmesini istemedigi için bazı yeniliklerden kaçınıyormuş. anlatılana göre o hattın 6kıllık hattın 2kıllık kısmı TT 'un ihtiyacı içinmiş ve 4 kıllık kısmı turkiyedeki diger iss lere satılmak üzere döşenmiş fakat TT bu firmaya kelek atınca firmada hatları kesmiş.

bu nasıl bir memleket ki kendi devleti kendi sektörleri halka kazık atıyor? bu nasıl bir memlekettir ki herkes birbirine gebe kimse bu tür durumlara el koyamıyor?

devletin işleyiş sistemini anlamak kolay asıl sorun o sistemi düzeltmek. bakın mesela cem uzan davasından örnek veriim size (alakasız olarak düşünebilirsiniz belki). uzan familyası memlekette herkesi kazıkladı kimse kılını kıpırdatmadı. ne zamanki motorola'ya atılan kazık devreye girdi amerika hükümete baskı yaptı ve bunun sonucu olarak devlet uzanların donuna bile el koydu. amerika'da devleti oluşturan şeyler firmalardır çünkü ekonomiyi saglarlar. bu tür bir davada zorda kalan bir firma rahatlıkla amerikan hükümetini arkasına alıp hakkını söke söke alırken bizim memleketimizde amerikan firmalarının arkalarına aldıkları devlet/hükümet bizim firmalarımızı ve halkımızı sömürmektedir.

niye bu kadar uzattın ne kadar alakasız konulara girdin fln diyenler olabilir aranızda ama cidden çok rahatsız oluyorum bu tür saldım çayıra mevlam kayıra türü yönetimden , tekelden . şu an anlattıklarım sadece içimdeki siniri ve nefreti kusmaktan ibarettir. cidden elimiz kolumuz baglı hiçbir şey yapamayan bir toplumuz , organize olamıyoruz vs. bazı topicler açılmıştı zamanında mail fln atalım dedik turk telekoma ama biliyoruz ki okumayacaklar ve biliyoruzki attıgımız mailla kalıcaz. farklı birşeyler yapmamız fikirlerimizi belirtmemiz ve bu fikirlerin degerlendirildigini takip etmemiz gerekiyor fakat beceremiyoruz.

kusura bakmayın ardakaşlar cidden memleketimin insanlarının bu tür şekillerde yönetilmesinden rahatsız oldugum için sonlara dogru konuyu sinir boşalmasına çevirdim ama bunlar sadece benim hissettiklerim ve düşüncelerim katılıp katılmamak size kalmış.[signature][hline]İmzam yok abi Parmak basayım mı ?
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

×
×
  • Yeni Oluştur...