Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

İsmet İnönü 1884-1973

DiabloTyrael

Öne çıkan mesajlar

Biz Hepimiz İyiyiz Demiyorumki Ben.

"Türkün Türke Yaptığını,Kimse Kimseye Yapmamıştır."

Azınlık Konusuna Gelince,Eşitiz Tabiiki Amma Eğer Onlar Kendilerini Üsütn Görürlerse Bende Onları Ezerim.Nasıl "Ben Dahiyim" Demeklen Dahi Olunmuyorsa,Sadece "Türküm" Demeklende Türk Olunmaz.İyi Bir Türk Gibi Davaranmalı,Düşünmeli,Konuşmalı. "Türküm" Demek Her Yiğidin Harcı Değildir.[signature][hline]Her Türk Mutlaka Okumalı!
Sosyal ağlarda paylaş

ya herhangi bir düşünceyi savununca nedense o düşüncenin en uç noktasındaymışsın gibi görülüyorsun bu forumda. bunun sebebi nedir anlamıyorum? milliyetçilik içeren düşünceler yazarsan direk faşist gözüyle bakıyor insanlar. neyse.

azınlık hakları korunmalı tamam. ama nasıl korunmalı. bir kaç ay önce yayınlanan azınlık raporu rezilliğinde göründüğü gibi mi? bu mudur azınlıkların hakkettiği? anayasamızı değiştirmeye kadar giden istekleri hakları mıdır? eğer bir devlet azınlıklar üstünde otoritesini sağlayamazsa o azınlık isyan da çıkarır, bölmek de ister, örgüt te kurar. ha otoriteyi ikinci bir sınıf oluşturup azınlıkları ezerek kurmazsın. demokratik bir şekilde olur. ama her türlü oyuna göz yumamaz hükümet. tepkisini koymalı.[signature][hline];;suitfly | icq | msn: [email protected]
Sosyal ağlarda paylaş

benımde dedıgım o sorumlu vatandaş olun karşı cıkın gaztelere maıl atıp tepkınızı belırtın gerekırse yuruyus duzenleyın gosterı yapın savaşın yanı turk halkının en kotu ozellıgı bu oturdukları yerden ahkam keserler anca gıdıp sandıga oy bıle vermez halın yuzde 30 u sonra AKP ıktıdara geldı dıye her yerde soylenırler

şimdi bana gelen cevaplar bızı kım dınlıycek bız ne yapabılırıkı tarzında olucak ama unutmayın Ataturkte ılk yurdu dusmandan kurtarıcagını soyledıgınde onada gulmusler maceracı demişlerdi gene kımse ona ınanmamıştı

en basıtı bazı gerceklerı bılın AB uyum yasası dıye el altından sınsıce azınlık yasasını gecırdıler ancak Fransa bu yasayı ımzalamıycagını 3 sene once cok sert soylemiş almanlarda masaya bıle getirttirmemişti nerde ulkeler arası eşitlik ilkesi biz niye yalakalık olsun diye anında ımzaladık ?? sorun bunların hesabını işte madem bu kadar kılsınız azınlıklara sadece sozle vermeyın tepkınızı[signature][hline]Mustafa Kemal Ataturk,yuce Turk milletine 1933 de demişki:
Sömürgecilik ve Emperyalizim Yeryuzunden Yok Olacak

Sosyal ağlarda paylaş

said:
Viktor, 02 Şubat 2005 09:38 tarihinde demiş ki:
Ataturk ne demişti "Ne mutlu turkum diyene"
bu ne demek ben turkum dıyen herkes turktur
bu vatanda yaşıyan herkes dıl dın ırk etnık koken tanınmadan turktur

gözüme takıldı bu cümle. Ne mutlu Türk'üm diyene demek o değildir! Türk olmak ayrı Türk olduğunu yaşamak farklı şeylerdir ki burda bahsedilen Türk olmakla gurur duymak yani 2. sidir.

Bugün Türkçe bilmeyen alakasız bi yunanlı gelip tercüme yoluyla tr de Ne mutlu Türk'üm diyene dese ona Türk gözüyle bakar mısın?

HAYIR

Yasalar önünde ve yasal olarak Türk olmak Türk olmak değildir bu da yüzyılların gerçeğidir.

Ha yasalar önünde herkes eşittir o ayrı konu. Ama her önüne gelen Türkçe bilmeden Türk üm dese bu işin çığrı çıkar.

Sonuç olarak yasalar prosedürdür. Gerçek hayat farklı bi olay.

Not: tartışmadan alakasızım sadece 1 cümledeki büyük mantık hatasına açıklık getirmek istedim.
Sosyal ağlarda paylaş

ve hala düşünceniz aynıysa size bir soru: millet in tanımını yapar mısınız?

not: Atatürk'ün millet tanımı o zamanın koşulları içinde yapılmış YASAL tanımdır.

ama bana millet diyince ne anladığınızı söyleyin.

açık bi şekilde evet ortak özellikleri olan GENELLİKLE aynı din, dil, ırk, adet, gelenek, kültüre sahip toplluklardır.

Neden genellikle? çünkü burası medeniyetlerin dillerin dinlerin kesiştiği istisna bi nokta o yüzden.
Sosyal ağlarda paylaş

din ayırıcı bır mıllet ozellıgı degıldır ırkta oyle o zaman amerıka azınlık kaynıyan bır toplum herkesın etnık kokenı farklı

kuresellesen dunya ıle bır suru sey degıstı soyleyın turkce bılmeden burda oturmak ıstemeden kım turk vatandaşı olur ?

ataturk o cumleyı benım dedıgım anlamda kurmuştur Turk olmak ıstıyen herkes turktur yasalar onundede eşittir

mıllet ıle ırk tamamen farklı kavramlardır bır mıllet bırcok ırktan oluşabılır ancak her ırk mıllette olamaz
mıllet bellı bır kara parcası ustunde yaşıyan aynı tarıhı paylaşmış aynı olaylara sevınen ve uzulen ve en onemlısı bırlıkte yaşama ıstegı duyan kıtlelere denır dunya ustunde azınlık olmıyan mıllet yoktur sen ne kadar turkum dersen de secerenı cıkarttıgında o hor gordugun azınlıklardan 5-6 tane net bulursun hıcbırımız safkan turk degılız o zaman herkesın kafatasını olcelım kafatası capı 32 cm den kısa olan herkesı keselım hıtler gıbı ezık buzuk safkan elemanalr yaratalım

Ataturk ılerı gorslu adamdı bunu bır turlu anlamıyorsunuz ve mıllıyetcılık ve vatanseverlık yaptıgınızı sanırken yapancı guclere canak tutuyorsunuz

Ataturke azınlık hakları ne olucak dendıgı zaman Ataturk bu ulkede azınlık yoktur turrkum dıyen herkes turktur bıze karısamassınız demiştir boylece yıllarca kımse onumuze azınlık sorunu getirmemiştir ancak sizin gibi kendını safkan otuken ahalısınden sanan zıhnıyetler sen lazsın sen kurtsun sen rumsun seklınde ayırımlar yapa yapa kapanan dosyaları yenıden actınız ve en onunda gak parti azınlık yasası ıle azınlıkalrı resmen tanıdı ve hemen ardından azınlık hakları dıye avrupa bıze karışmaya başladı aynen devam edın zorla azınlıkalrı hortlatın ayaklansınlar gene hor gorun onları kendınızden kabul etmeyınkı zırt pırt ınsanhakları mahkemesınde turkıyeye rekor davalar acsınlar onları sopalayınkı teror orgutlerı kursunlar yaşamlarını zorlaştırınkı yabancı kışkıtmaları daha kolay kabul etsınler ondan sonra hep beraber sevrın başladıgı noktaya donelım[signature][hline]Mustafa Kemal Ataturk,yuce Turk milletine 1933 de demişki:

Sosyal ağlarda paylaş

said:
Viktor, 04 Şubat 2005 18:00 tarihinde demiş ki:
din ayırıcı bır mıllet ozellıgı degıldır ırkta oyle o zaman amerıka azınlık kaynıyan bır toplum herkesın etnık kokenı farklı

kuresellesen dunya ıle bır suru sey degıstı soyleyın turkce bılmeden burda oturmak ıstemeden kım turk vatandaşı olur ?

ataturk o cumleyı benım dedıgım anlamda kurmuştur Turk olmak ıstıyen herkes turktur yasalar onundede eşittir

mıllet ıle ırk tamamen farklı kavramlardır bır mıllet bırcok ırktan oluşabılır ancak her ırk mıllette olamaz
mıllet bellı bır kara parcası ustunde yaşıyan aynı tarıhı paylaşmış aynı olaylara sevınen ve uzulen ve en onemlısı bırlıkte yaşama ıstegı duyan kıtlelere denır dunya ustunde azınlık olmıyan mıllet yoktur sen ne kadar turkum dersen de secerenı cıkarttıgında o hor gordugun azınlıklardan 5-6 tane net bulursun

öncelikle üstüme alınarak gerekli kısımlara cevap verme ihtiyacı duydum.

evet din ayırıcı bi özellik değildir hele hele bu tip istisna coğrafyalarda. ama bugün avrupa ülkelerine baktığında yani istisna olmayan genel ülkelere baktığında asıl milletin 1 dinde birleştiğini görürsün yasalar ayrı olay herkes müsl olsun da demiyorum. bu böyledir yani türkiyedeki türkler müslümandır kardeşim yalanlayan olamaz ki bunu ha müsl olmayanlar türk değildir demiyorum onlar eskiden türk değildi bazı olaylar sonucu yasal olarak türk oldular şuan da türk konumundalar konum onlar değil. bu arada örnek verdiğin çok uluslu ama milletsiz amerikada devlet başkanlarının başkan olurken İncil'e el basmak zorunda olduklarını hatırlatayım.

millet örneği olarak USA yı seçmen saçma. o devlet dünyanın en büyük şirketi. bi milleti yok yani.

ha yasalardan bahsedip diyosun ki türkçe bılmeden burda oturmak ıstemeden kım turk vatandaşı olur. yasal olarak yasalarda belirtilen TÜRK tanımına göre öyle biri canı çekerse yasal olarak TÜRK olabilir buna da yasal olarak itiraz edemezsin. Peki sana soruyorum o bi türk müdür? Hayır tabii ki değildir. Kimse böyle bişey istemez demeyin bu teorik bi örnektir ve yasal olarak geçerlidir.

yasalar hakkında şunu söyleyebilirim yasalar önünde bütün insanlar hak olarak eşittir ama gerçek hayata baktığında bi almanla bi türk eşit midir hayır değildir. ikisi farklı şeylere güler ikisi farklı dil konuşur ikisinin kafası farklı çalışır. Millet işte budur. Ha azınlıklar da türk gibi yaşıyor, konuşuyor, oğluna Türk ismi koyup Türk soyadı alıyorsa kısacası Türk gibi yaşıyor ve bunu istiyorsa zaten Türktür.

"Turk olmak ıstıyen herkes turktur yasalar onundede eşittir" demişsin. Türk olmak yabancı isim koyup farklı dil konuşup milletin beynini misyonerlikle kandırarak olmuyor. Lafım sadece küçük bi kesime TÜM azınlıklara değil. İnsanların niyetine bakacaksın benim de azınlık arkadaşım var Türk adlarına sahip Türk gibi yaşayan Hristiyan insanlar buna sözüm yok.

Gelelim devamına bir millet o millete dahil olmayı isteyen ırklardan oluşur. Ancak bu durumda hoşgörü olmalıdır. Tutup da bu devleti kuran yüce milletin içinde Biz başka devlet istiyoruz diyen Irklar zaten hiçbir zaman bu millete dahil olmamıştır.

neyse bunlar bir yana burda en çok güldüğüm söz şu oldu "sen ne kadar turkum dersen de secerenı cıkarttıgında o hor gordugun azınlıklardan 5-6 tane net bulursun"

Evet ben %100 Türk üm ve bundan gurur duyuyorum? Azınlıkları hor görme ve devamı olan Faşist Hitler muhabbetine cevap verme konusunda üstüme alınmıyorum
Sosyal ağlarda paylaş

yuzde yuz turk degılsın ıstedıgın kadar ıddea et sen bundan 750 yıl oncekı secerende bır rum olup olmadıgını nerden bılebılırsın kı o cok sevılen osmanlı yonetımınde bıle turk kanı yok butun padışahlar yabancıyla evlenıyor
yuzde yuz turk degılsın safkan turk olamassın sebebınıde soyledım ya arap ya acem yada rum kanı karısmıstır

hırıstıyan turk yok dıyorsun suryanıler ne oluyor turkler ancak hırıstıyanlar demekkı bal gıbı oluyormuş

azınlıkların tepeden bakma olayına gelınce soylesenıze kacınız yabancı bır ulkeye gıttıgınde ordakı adamalra tepeden bakmıyor bakmıyan var tabı ama buyuk cogunluk lalala bak lan bak gavurlara sızın ******** seklınde gezıyor avrupada yada lan gavurlar bız 400 yıl once sızın ta **mınıza ****yorduk seklınde konuşuyorlar orda bu normal birşey dunyanın her ulkesındekı her azınlık bellı bır mıkatarı o ulkenın vatandaşlarına tepeden bakar kardeşim bunun kuralı bu yanı sırf turkıyeye ozel bır durum degıl[signature][hline]Mustafa Kemal Ataturk,yuce Turk milletine 1933 de demişki:

Sosyal ağlarda paylaş

said:
Fortuna, 04 Şubat 2005 19:45 tarihinde demiş ki:
Türk Türktür,Türk Olanda Türk Gibi Davransın,Yakışanı Odur.

"Türküm" Diyende Türk Gibi Davransın.

Adı Azınlık Kalır.Ama Hakları Türk Vatandaşı Olunca Eşittir.Bana Tepeden Bakamasın Bende Onu Ezmiyim Bu Kadar Basit.

senın basına bır olay gelmiş heralde kı bu kadar soylenıyorsun ben kac sene bu azınlıklarları goruyorum bırınınde kendı dılınde konustugunu veya mılletı aşagaladıgını gormedım kı kendı dılınd ekonuşsa kım ozenıcek ıbranıceye veya yunancaya turkıyede ana dılı ıngılızce veya fransızca olan azınlık sayısı 1000 ı gecmez onlarda turıstık gelmıs hoşlarına gıtmış yerleşmişlerdır
zaten adam vatandaşlıga gectıgınde kendını buraya baglıyor yoksa hıcbır ozellıgı olmıyan dunyada hala fakır araplarla dolu bır ulke ımajı veren bır ulkenın vatandaşlıgını ne yapsın adam

sunuda eklıyım turıstler veya burda oturma ızınelrı olanalr azınlık Degildir ve turk olma gıbı bır sorunları yoktur ıstedıgı dılde konusur ve harıket eder
sızın azınlık dedıklerınız taaa kac kusaktır bu toprakalr ustunde yaşıyan bızımle ayhnı tarıhı paylaşmış kendı vatanlarıyla ırk dışında bır bagları kalmamış ınsanlardır bunlar ıse agırlıklı olarak emenıler yahudıler ve rumlardırkı cogunu ayırt edemessınız bır turkten cunkı kendı dıllerını bıle dogru durust konusamazlar asıl azınlık dedıgınız kıtle bunlar gıdın buyukadaya yazın bakın yahudı kaynar ancak hıcırı sıze tepeden bakmaz veya ıbranıce konuşmaz ortalıkta ve cokta guzel arkadaş olurlar

alın başka bır ornek sızın mantıgınızla turk olan bır kadın var bızım mahallede kadın azerı oturma ve claısma ıznı yok hafıf bır kadın temızlık yaparak gecınıyor ve ben 3 unıverste bıtırdım sız turkler benı saymıyorsunuz sız turkler aşagılıksınız vs vs seklınde gezıyor ortalıkta
veya kıbrıs turklerı onlarda turk ancak onlarda bızde nnefret edıyor ve tepeden bakıyorlar turkıyeden gelen herkesı kıro sanıyorlar ve sız gelmeseydınız bız burda rahattık dıyorlar

demekkı aynı ırkın mensupları her zaman bırbırını cekmıyormuş baska etmenlerde gereklıymıs mıllet olabılmek ıcın gıdın kıbrısada tepeden bakma netmiş gorun o guru duydugunuz soyunuzdan gelen turkler sıze kabasakal dıyor ve kıro dıye dalga gecıyorlar[signature][hline]Mustafa Kemal Ataturk,yuce Turk milletine 1933 de demişki:

Sosyal ağlarda paylaş

%100 Türk üm kardeşim var mı ötesi ben 7 sülalemin detayını tahmin edeceğinden kat kat fazla nereden gelip nereye gittiğini bilirim bizde yoktur azınlık kanı Allah'a şükür.

Konuya gelince de çok uzatmak istemiyorum sadece şunu bil neden Türk Kızılay'ı var da Türk Kızılhaç'ı yok? ya da neden Amerika da başkan adayları elini İncil'e basmak zorundadır? Yasal prosedürü geçin gerçek hayat çok farklıdır.

Türk gibi yaşayan ve bazı değerlere sahip olan insan Türktür gerisi boş. Yok efendim Pamela'ymış Edi'ymiş bırakın Allah aşkına..
Sosyal ağlarda paylaş

Azınlıkların yasal olarak sonradan Türk vatandaşı olduğuna itiraz edemeyiz. Ama ne zaman "Ne mutlu Türk'üm diyene." sözü onlar için aktive olur biliyo musun?

Türk gibi yaşadıkları zaman.

[spo1=gereksiz cevap]Bilet için saol ama yeni mekan İstanbul ;)[/spo]
Sosyal ağlarda paylaş

ezanın turkce okunmasını ısmet ınonu degıl Ataturk saglamıstır ve bu konunun komınızmle uzaktan yakından alakası yoktur ezan kutsal ılahı sozlerı degıldır ıbadete yapılan bır cagrıdır kımsenın anlamadıgı arapca okunucagı yerde turkce okunması hem bılıme hem dıne uygundur daha once defalarca tartısıldı bu
anadılde ıbadet cok onemli bir şeydır senerlerce arapca kullanırsak tanrının bızı daha cok sevıcegı düşüncesi beyınlere yamanmıştır ne yazıkkı[signature][hline]Mustafa Kemal Ataturk,yuce Turk milletine 1933 de demişki:

Sosyal ağlarda paylaş

1) ezanin turkce okunmasi inonu doneminde gercekleşmiştir.

2)turkiye bir karışıklık anında ABD tarafinda isgal edilebilir. maddesini inönü imzalamıştır.(bunu unv. tarih hocam soyledi)

3) o donemde dünyada sadece 5 tane ülke ucak yapabiliyordu ve bunlardan biri turkiye idi ki ucak fabrikasi osmanlı doneminden beri faliyette idi.fabrikayı inönü kapattı.

4) ataturk inönü icin vur emri vermis ama emir o general tarafindan uygulanmayip inönü saklanmistir. (Atatürk ileri goruslu bir onder.)

5) komunizm ki -Ataturk tarafindan kesinlikle reddedilmiştir- inonü doneminde turkiyede şahlanmiştir.
ve daha bir sürü sey...
iyi bi seyler yapmis olabilir ama sadece bu yaptiklari bile dedelerimizi surundurdugu gibi bizide aglatmayi başarıyor.
6) suryaniler Arap asıllı hristiyanlardır ve ilginctir ki gercekten muslumanligini kaybeden turklugunu kaybediyor(bakiniz-Macarlar-)
Sosyal ağlarda paylaş

Süryaniler arap asıllı hristiyanlar diillerdir,onlar Asurluların soyundan gelmektediler yani şu anda dünya üzerinde yaşayan milletlerin en eskilerinden biridirler,karıştırmayalım.Hatta bugün konuştukları dil süryanice ise Hz.İsa'nın yaşadığı dönemde kullanılan Aramicenin bir versiyonudur[signature][hline]Günümüzün dünyasında
Hepsi aynı hepsi ala
İsa Musa Muhammed Buda
Neyin varsa bilmiş senin!
Sosyal ağlarda paylaş

3) o donemde dünyada sadece 5 tane ülke ucak yapabiliyordu ve bunlardan biri turkiye idi ki ucak fabrikasi osmanlı doneminden beri faliyette idi.fabrikayı inönü kapattı.

yanlis bilgi !!! bu fabrikati menderes kapatti !! amerikan yardimi(adi aklima gelmiyor yardimin) amerikan yardiminin bizim ucak yapmamisdan daha ucuz we cazip olacagindan dolayi fabrikayi menderek kapamistir we hem yardimlari alarak amerikanin ekonomisini toparlamasini we 1.ekonomik buhrama birdaha dusmemesine yardimci olan kisilerden biridir tabi TR yedeucak fabrikasini kapatirarak en buyuk kotulugude yapmistir !..
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...