Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

ders'te öğrendiğim gereksiz bi bilgi, Ama enteresan...

Joker

Öne çıkan mesajlar

tamamen sallamasyon bir düşünce;
x,y,z bildiğimiz 3 boyut,
bunların bir uzunluğu var,
zamanında bir uzunluğu var,
bunlarıda insan kendi belirledi,
zamanıda insan kendi belirledi,
hani boyut sadece "cm" gibi tanımladığımz şey deildir heralde,
daha kapsamlı bişeydir ama biz en basit 3 ünü öğrendik bunca zaman...[signature][hline]Hatalıysam Lütfen Uyarın!! 0535 854 24 69
http://forum.paticik.com/view.php?id=105586[/b]
-Mix-, 06 Şubat 2005 16:12 tarihinde demiş ki:
ehe benimde peşimden 3kız 5 erkek kosuo ama vermedim daa
Sosyal ağlarda paylaş

atomalti parcaciklar donuslerine gore fermion ve boson olarak ayriliyor

fermionlar ayni anda birden fazda yerde olamayan parcaciklar yani yerleri berirlenemiyor bunlarin 12 bilinen turu var, proton ve neutronlari olusturanlara quark deniyor

d quarklari -1/3, u quarkları 2/3 sarja sahip 2d+u= neutron 2u+d proton ediyor falan filan

bu konuda dikkatini en cekicek bilgi ise elektrik sarjin ne demek oldugu ki, + - diye bildigin elektrik sarjlarin foton denen isik parcaciklarini alip verme yetisi oldugunu ogreniyorsun[signature][hline]pantolonum diesel den clubber im ezelden
Sosyal ağlarda paylaş

he işte bunları örettiler,
birisi 6 ya ayrılıo dieri 6 ya ayrılıo toplam 12 deişik parçacık fln oluyor...
vs vs...[signature][hline]Hatalıysam Lütfen Uyarın!! 0535 854 24 69
Sosyal ağlarda paylaş

eheh son deneylere göre bu parçalarda bayaa bi ayrılıyor fakat tamamen araştırılıp kitaplara geçemedi:)

Bunnarı nası buluyorlar diceksiniz
mikroskop falan diil elbette:)
Hızlandırma tünelleri yapıyorlar.
Böyle havayı çekiyolar vakumlu bi yer. Orada 2 tane zımbırtıyı acaip hızlara çıkartıyorlar.
İkisinin de ucunda altın atomları var sonra 2 altın atomu çarpışıyor.
Paramparça oluyor böyle. sonra o parçaları bazı yöntemlerle yakalayıp araştırıyolar[signature][hline]MAY EXPLODE IF DAMAGED OR DISPOSED OF IN FIRE.
DO NOT SHORT-CIRCUIT.
KEEP UNDER -30°C
Karakedi bi ara demişki: sagda solda gateler acılıyor, içinden lol diyerek insanlar çıkıyor.
Sosyal ağlarda paylaş

bence zaman öyle bilgisayar saati gibi sürekli akan birşey değil.
bence zaman evrendeki bütün cisimlerin yaptığı hareketlerin birbirini geçmesi
yani bir evrende bir cisim olsa 10km ile ilerlese öbürü olduu yerde dursa zaman vardır ve 10km/saat hızında cisimide vardır
ama ikiside olduğu yerde dursa hiç hareket etmese elektronları bile kıpramasa (tabi biz izlediğimiz için biz hareket ediyor olucaz imkansız yani böyle bi ortam) zaman olmaz orada.

Evrenin sonunda zaman duruyor diyorlar ha mümkünde olabilir. mantıken evrenin sonu okadar soğuk olurki atomun bütün enerjisi sıfırlanıp tamamen hareketsiz kalabilir ama zaman devam edecektir fakat o atom için o ortamdaki zaman durucak[signature][hline]MAY EXPLODE IF DAMAGED OR DISPOSED OF IN FIRE.
DO NOT SHORT-CIRCUIT.
KEEP UNDER -30°C
Karakedi bi ara demişki: sagda solda gateler acılıyor, içinden lol diyerek insanlar çıkıyor.
Sosyal ağlarda paylaş

9x10000000000000000KW lık bi energy ile fln bişiler yapıosun sonra o parçacıkların izi çıkıo 0,002sn. fln :lol:[signature][hline]Hatalıysam Lütfen Uyarın!! 0535 854 24 69
Sosyal ağlarda paylaş

said:
Chemical, 15 Şubat 2005 21:14 tarihinde demiş ki:
yani bir evrende bir cisim olsa 10km ile ilerlese öbürü olduu yerde dursa zaman vardır ve 10km/saat hızında cisimide vardır
ama ikiside olduğu yerde dursa hiç hareket etmese elektronları bile kıpramasa (tabi biz izlediğimiz için biz hareket ediyor olucaz imkansız yani böyle bi ortam) zaman olmaz orada.

Evrenin sonunda zaman duruyor diyorlar ha mümkünde olabilir. mantıken evrenin sonu okadar soğuk olurki atomun bütün enerjisi sıfırlanıp tamamen hareketsiz kalabilir ama zaman devam edecektir fakat o atom için o ortamdaki zaman durucak

ışık hızından daha hızlı ilerlemeyi başarabilirsek,
evren ışık hızında büyüdüğü için 912874612984126094 milyar yıl sonra evrenin dışına çıkabileceğiz,
çünkü normal uzay ortamındaki en hızlı ilerleyen doğal şey ışık...[signature][hline]Hatalıysam Lütfen Uyarın!! 0535 854 24 69
Sosyal ağlarda paylaş

said:
Chemical, 15 Şubat 2005 21:14 tarihinde demiş ki:

Evrenin sonunda zaman duruyor diyorlar ha mümkünde olabilir. mantıken evrenin sonu okadar soğuk olurki atomun bütün enerjisi sıfırlanıp tamamen hareketsiz kalabilir ama zaman devam edecektir fakat o atom için o ortamdaki zaman durucak

Ne kadar soğursa soğusun 0 olamaz o dediin şey[signature][hline]Fender Squier Strat ımı satıyorum hemide Single-Coil Humbucker lı , ankarada.
Sosyal ağlarda paylaş

Hey allam işimiz gücümüz yok nelerle uğraşıom :lol:
kardeşim banane atomun çekirdeğinin dıdısının dıdısından,
Ben bilgisayar öğrenmek istiyorum, bana yapay zeka yapmanın yolunu gösterin :P[signature][hline]Hatalıysam Lütfen Uyarın!! 0535 854 24 69
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...