Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Firewall dalgası ne?

Kevin_Garnett

Öne çıkan mesajlar

Hmm yanlis ogrenmeyelim, Firewall spywareden, trojandan, spam mailden bilgisayarinizi korumaz. Firewall bir paket filtreleme programidir. Bilgisayarinizin internete bakan kisminda oturur ve gelen giden paketleri inceler, sizin belirlediginiz sekildeki ( salliyorum, 80. porttan gelen ve tcp olan paketleri onle ) kurallara gore calisarak, paketleri filtreler.

Yani siz gidip de trojanli bir dosyayi indirip calistirirsaniz, trojan size bulasir.. Gel gelelim trojanin dinledigi portu firewall ile kisitlamissaniz, disardan size kimse baglanamayacagi icin trojanin bir islevselligi kalmaz.

Spyware den, Firewall ile degil, bir sekilde onunuze bir Proxy kurup content filtering gibi yollarla kurtulabilirsiniz, o da belki.

Spam mail ise bambaska.. Spam mailden, mail sunucunuza bir spam onleyici kurmadiginiz takdirde, kurtulamazsiniz.. Ha ancak siz indirirsiniz size gelen 1000 tane spam i, fakat sizin mail clientiniz bunu filtreleyerek size spam olanlari gostermez.. Basarili olanlar var bu konuda.. Gel gelelim siz yine de 1000 tane maili download etmis oldugunuz icin, islevselligi tartisilir.[signature][hline]If you want to travel around the world and be invited to speak at a lot
of different places, just write a Unix operating system.
-- Linus Torvalds

Yeniden : http://www.ethernass.com ( .org, .net )
Sosyal ağlarda paylaş

Sharky guzel yazmıssında.Tamam kabul edıyorum spware yı yanlıs yazdım.Edit diyip duzeltecektım dun aksam.Vaktim yoktu.Arkadasla spyware konusurken yazmıssım onu oraya. Trojan girdiği zaman onun hackerla baglantı kurmasını kişinin kendi portunun dinlenmesini engelliyor.Ama Norton Personel Firewall 2003 gormemissın galiba spam maıl engellıyor.Ben ona dayanarak soyle spamli maıl engellemeyi.Bende bir kac kez faydasını gordum.
Sosyal ağlarda paylaş

Iste spamli maili aslinda engellemiyor. Aliyor content filtering yapiyor ve kafasinda gore eger spamli bulursa, bunu sana sormadan siliyor.. Gel gelelim sana 1 milyon spam gelmis ve 3 tane gercek mailin gelmisse, o 3 gercek mailini alabilmek icin yine saatlerce beklemek zorunda kaliyorsun.

Mail sunucusuna kurmanin da cok bir farki yok, gel gelelim sonuc olarak sunucu oldugu ve zaten gunluk trafik yuksek oldugu icin, direk sunucudaki mailboxiniza atilmadan bloke ediliyor.. Yani siz 1 milyon maili oturup cekeceginize, mail sunucunuz sizin yerinize bloke ediyor ve size bu 1 milyon sunucuyu gondermiyor, boylelikle siz 3 gercek mailinize 4-5 saniyede ulasiyorsunuz.[signature][hline]If you want to travel around the world and be invited to speak at a lot
of different places, just write a Unix operating system.
-- Linus Torvalds

Yeniden : http://www.ethernass.com ( .org, .net )
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...