Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Kısa Sopa Tekniği

Nebuch

Öne çıkan mesajlar

aranızda kısa sopa kullanan veya kullanmaya başlayacak olan var mı? ben uzun zamandır kullanıyorum ve kılıçtan kısa sopaya geçtim. gerçekten eğlenceli, özellikle gelişince, filmlerde gördüğünüz hareketleri rahatça yapmaya başlıyorsunuz. benim tavsiyem bi yerden kendo hocası bulun veyua hemen Jo jitsu ya başlayın (ju jitsu değil, o farklı bir spor) ilgilenenlere burada sorularına cevap verebilirim.[signature][hline]Kolay olacağını söylemedim, Neo. Yalnızca gerçek olcağını söyledim.
Sosyal ağlarda paylaş

arkadaslar oyle elini attıgında kendo hocası bulunabiliyor mu :)
bulabilecegimiz bir yer soyleyin. Bir arkadasım vardı kendo sevdasına japonyaya gitti orda bunu resmen disiplin altına almıslar film otesi birsey olmus cıkmıs.Bayan basına ilgilenilebilecek bir spor mu bu?O arkadasımı gordukten sonra mesak sardım o yine japonyaya gittiginden onunla diyaloga henuz geemedim
Sosyal ağlarda paylaş

En iyiler daima japonyadadır.Senin hocanda büyük ihtimal fransadan ithal değil , fransız bir hocadan ders almış bir türktür.
lady81.. bayan , bay farketmez herkez yapabilir.Ayrıca öyle çok yetenekli , aşmış bir kız kendocu yok henüz türkiyede :) belki sen olabilirsin.Japonyaya her giden süper kendocu olmuyor.Önümüzdeki ay ilk Türkiye Kendo Şampiyonası var.
Orda görürsünüz zaten.
Sosyal ağlarda paylaş

Jolar kısalıklarıyla birlikte ince oldukları için avuç içimi çok acıtıyorlar. (Basınç kuralı... Aynı ağırlığı daha dar bir alana uygulayınca daha fazla acı verir :D) Bo kullanıyorum o yüzden daha çok severek. Kalın kalın daha iyidir diyorum. Avuca daha güzel oturuyo.[signature][hline][b]If you shake my hand you better count your fingers[b]
Sosyal ağlarda paylaş

Joda daha hızlıyım tabii ki hafifliğinden, kısalığından ve inceliğinden dolayı. Ama bo daha güzel ve doğal geliyor. Süpürge sopası gibi hem.

Bo'yu teknik öğrenmek için değil de bileklerimi güçlendirmek ve bilek hareketlerimi esnekleştirmek, güzelleştirmek için antreman amaçlı kullanıyorum. Benim şu anda meraklı olarak kullandığım silah sadece çift hançer. Tanto deniliyor sanırım... Ama bo'nun tanto kullanmama çok katkısı olduğunu gerçekten de söyleyebilirim.[signature][hline][b]If you shake my hand you better count your fingers[b]
Sosyal ağlarda paylaş

çift hançer değil ama Bıçağa genel olarak tanto deniyor. Bilek hareketleri için sana esneme hareketlerini öneririrm günde sadece beş dakika zorlu esneme hareketlerine çalışarak bo yu ceki çen gibin kullanabilirsin.[signature][hline][/b]Kolay olacağını söylemedim, Neo. Yalnızca gerçek olcağını söyledim.[/b]
Sosyal ağlarda paylaş

:-) O da olur merak etme... Sadece biraz gayret lazım :)

Bilekleri esnetiyorum zaten spor yaptığım için illa ki... Ama ne zamandır bo çevirme çalışmadım. Çok düzenli ve sık çalışmadığım için sol elin reflekslerini çabuk unutuyor. Her şeyin başı çalışmak ;)[signature][hline][b]If you shake my hand you better count your fingers[b]
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...