HalbadaR Mesaj tarihi: Şubat 11, 2005 Mesaj tarihi: Şubat 11, 2005 Siyaset bilimi u.i. , kamu yönetimi, finansal, avrupa birliği ve u.i bu bölümlerde okuyanlar var mı? Biraz bilgi verirseniz üniversite ve sonrası hakkında hoş olur. Saygılar sevgiler
Udinen Mesaj tarihi: Şubat 12, 2005 Mesaj tarihi: Şubat 12, 2005 Ben hem lisansını yaptım hemde yükseiğini yapıyorum şu an(ODTÜ).Uluslararası ilişkiler ve AB ile ilgili bölümlerde yardımcı olabilirim.2001 krizine kadar bizim bölümden mezunları banka ve finans çevreleri havada kapıyordu.Ama krizden sonra işsizlikle birlike özl sektörde fazla yer alamayan bölümlerde olmaya başladı.Eğer devlet kurumlarında(Dışişleri,SPK,DPT,İçişleri,AB genel sekreterliği gibi) çalışmak istiyorsan ideal bir bölüm.Son aylardada medya ve basında AB ile ilgili bölümlerde epey tutulur oldu.Eğer okumayı seven aynı zamanda dünyada olup bitenle ilgilenen biriysen gerçekten zevkli bir bölüm.Teori dersleri biraz sıkablir.Onun dışında fazla zorlanmazsın.
helena Mesaj tarihi: Şubat 14, 2005 Mesaj tarihi: Şubat 14, 2005 uluslararası ilşkilerde çok yığılma var fln deniliyor, doğru mu?[signature][hline]acı çekenler ile acı çektirenler aynıdır
Udinen Mesaj tarihi: Şubat 14, 2005 Mesaj tarihi: Şubat 14, 2005 Doğrudur.Aslında Türkiye'de üniversite kurumunda çok yığılma var. Ben gereğinden fazla kişinin gereksiz yere üniversite okuduğunu düşünüyorum,özellikle de Sosyal Bölümlerde. Dört sene boyunca kendini geliştiremeyen,iş deneyimi olmayan,mezun olunca da işi işde öğrenen bir yığın insan.
Öne çıkan mesajlar