Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

160gb HDD neden 130gb görünüyor?

EagleEye

Öne çıkan mesajlar

e peki şöyle bi durum var şimdi
ben hdd yi kardeşimin alete taktım
bunda win98 var xp kaldırmıyo
hdd ye bişeyler yüklicem, sonra kendi bilgisayarıma takıcam kıbrısa dönünce.orda winxp sp2 yüklü.nolacak bu durumda?
yada şöyle bişey sorayım
mesela sp2 yüklü alette hdd yi doldurdum, sonra 98 yüklü bi alete taktım.böyle bi durumda ne oluyor?
Sosyal ağlarda paylaş

Tamam da 130 gb olmaması gerekiyor. 150 gb a yakın birşey olması lazım en az. Benim 160 gb hdd dediğim gibi şu an 150 gb olarak görünüyor. Daha önceden bu tür sorunlar gördüğüm ve sp1 veya sp2 ile sorunun çözüldüğünü bildiğim için bunu yazdım. Yani 130 gb olan yer en azından 20 gb a yakın daha artacak.
Sosyal ağlarda paylaş

1024mb=1gb :)
1024kb=1mb :)
1024b=1kb :) vs vs[signature][hline]Her sabah yolunu gözlerim ,
Buğdayların arasındaki yeşil okyanusları görebilmek ,
Kır çiçeklerinin kokusunu duyabilmek ,
Beni sevdiğini hayal edebilmek için...
Grandmaster zgrw
Çankaya Üniversitesi Go-Kart Topluluğu Kurucusu

[Bu imza zgrw tarafından 12 November 2004 23:12 tarihinde değiştirilmiştir]
Sosyal ağlarda paylaş

Arkadaşım her HDD 5 gb eksik gözükür XP kullanıyorsan. Benim 80 ama 75 kullanıyorum.. Senin 160 gb nin 130 gözükmesinin sebebi SATA driverlarını yüklememiş olman büyük olasılık[signature][hline] Awake... for all is dying, even the dead
We are our Past failing to come back
All of us visionaires..
..with a rope around our neck...

Sosyal ağlarda paylaş

said:
Fistan, 27 Ocak 2005 22:40 tarihinde demiş ki:
bu durumun iki nedeni var
birincisi ureticiler 1 megabyte = 1 000 000 byte aliyorlar ama windows 1mb = 1048576 olarak algiliyor. yani 1 megabyte ta 40 kb kayip yapar. bu da 100 gb ta 4 gb olur
ikincisi de harddiskin bir bolumu dosyalama tablolari icin kullanilir. harddisk formatlandiginda bu bolgelere veri yazilmaz onun icin kullanilabilir veri alanininda bir miktar dusme olmasi normaldir.
Sosyal ağlarda paylaş

said:
Fistan, 09 Şubat 2005 20:57 tarihinde demiş ki:
said:
Fistan, 27 Ocak 2005 22:40 tarihinde demiş ki:
bu durumun iki nedeni var
birincisi ureticiler 1 megabyte = 1 000 000 byte aliyorlar ama windows 1mb = 1048576 olarak algiliyor. yani 1 megabyte ta 40 kb kayip yapar. bu da 100 gb ta 4 gb olur
ikincisi de harddiskin bir bolumu dosyalama tablolari icin kullanilir. harddisk formatlandiginda bu bolgelere veri yazilmaz onun icin kullanilabilir veri alanininda bir miktar dusme olmasi normaldir.
Sosyal ağlarda paylaş

said:
freeedom, 09 Şubat 2005 22:10 tarihinde demiş ki:
benim 120gb ama 110 gozukuyo
seninki baya ilginç :) benimde 120 ama 114 gözüküo :)[signature][hline]Her sabah yolunu gözlerim ,
Buğdayların arasındaki yeşil okyanusları görebilmek ,
Kır çiçeklerinin kokusunu duyabilmek ,
Beni sevdiğini hayal edebilmek için...
Grandmaster zgrw
Çankaya Üniversitesi Go-Kart Topluluğu Kurucusu

[Bu imza zgrw tarafından 12 November 2004 23:12 tarihinde değiştirilmiştir]
Sosyal ağlarda paylaş

said:
zgrw, 09 Şubat 2005 22:13 tarihinde demiş ki:
said:
freeedom, 09 Şubat 2005 22:10 tarihinde demiş ki:
benim 120gb ama 110 gozukuyo
seninki baya ilginç :) benimde 120 ama 114 gözüküo :)

Sizin sorununuz fat32, ntfs farkından kaynaklanıyor olabilir mi acaba?

Teknik olarak bir bilgim ya da deneyimim olduğundan sormuyorum. Sadece olasılık olarak aklımda belirdi.[signature][hline][b]If you shake my hand you better count your fingers[b]
Sosyal ağlarda paylaş

çünkü boyut büyük!!!
fistanın 3 defa kendi mesajını quotelamasına rağmen ben anlamadım diyenler var ya
ghepsini etker teker öldüresim geliyo yapabileceğim bişi yok bu içimden gelen istek konusunda

okumadna mesaj atıyolar ya, sinir[signature][hline]I have grown older, you have grown colder,
And nothing is very much fun, any more.
Sosyal ağlarda paylaş

said:
riglous, 09 Şubat 2005 18:43 tarihinde demiş ki:
SP2 kullansa da degismez ki o. bir byte'in 8 bit olmasindan dolayi kaynaklanan durum bu. Windows HDD'yi bit turunden hesaplayarak GB sonucunu veriyo. satici ise yuvarlak hesap yaziyo bunu.

hdd yi üreten firma neye göre hesaplıyor kapasiteyi.
varmı bu dunyada verileri bitin dışında değerlendirerek hesaplama yöntemi hdd nin firması bir byte 9 bitmi saymış ?.

32 bit işlemcilerde windowsun adresleye bildiği memory (ram) 4096 mb ve max destekleyeceği disk alanıda tahmini 4060x4kb veya 16kb (cluster)
bu sorun buyuk ihtimalle boardın ide controlerinin 48bit lba moda la çalıştırmasından dolayı kaynaklanayıyor ola bilir
bunun için boradın uretici firma sitesinde destek alabilirsin[signature][hline]
Sosyal ağlarda paylaş

said:
Volfied, 10 Şubat 2005 12:03 tarihinde demiş ki:
çünkü boyut büyük!!!
fistanın 3 defa kendi mesajını quotelamasına rağmen ben anlamadım diyenler var ya
ghepsini etker teker öldüresim geliyo yapabileceğim bişi yok bu içimden gelen istek konusunda

okumadna mesaj atıyolar ya, sinir

yukarda bi arkadaş 160gb in 149gb göründüğünü söylemiş.Benimki 127gb görünüyor.Yani fistanın dediği olay yüzünden olsa farklı sonuçlar çıkmazdı dimi?
Sosyal ağlarda paylaş

WinXP için:

Start>Settings>Administrative Tools>Computer Management'i çalıştırıyoruz ve "Storage" altında "Disk Management"e tıklıyoruz. Karşınıza çıkan ekrandan sabit diskin durumu görebilirsiniz.[signature][hline]pff
Kritiğiniz bol olsun

[Bu mesaj OffChu tarafından 14 Şubat 2005 13:18 tarihinde değiştirilmiştir]
Sosyal ağlarda paylaş

160 GB olayına gelince... Depolamada 2 çeşit ölçü sistemi vardır.

1) Binary (İkili)
2) Decimal (Ondalık)

1 GB = 1,073,741,824 -> (Binary, 2^30)
1 GB = 1,000,000,000 -> (Decimal, 10^9)

Sonuç olarak; Windows un verdiği değerler "Binary", sabit disk üreticisinin verdiği değerler de "Decimal" dır.[signature][hline]pff
Kritiğiniz bol olsun

[Bu mesaj OffChu tarafından 14 Şubat 2005 13:19 tarihinde değiştirilmiştir]
Sosyal ağlarda paylaş

Iki gun once hard disk aldim arkadaslar, ' samsung ' fdisk cekip ikiye boldum daha sonrada formatini cektim bi guzelcek, suan 74.5'er iki tane bolum var = 149 GB, eger aksi oluyorsa service pack ile alakasi yok bence, motherboard'iniz ile birlikte verilen cd' deki driver'lari kurun ozellikle chipset icin olanlari sorun buyuk ihtimalle cozulecektir.[signature][hline]Bahtiyar, 10.07.1997
a.k.a Vikont De'valmont
Gel gor beni, gor icerde, bak ne haldeyim!
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...