Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Rooter ve NAT Sorunsal?

sheref

Öne çıkan mesajlar

Rooter'imin config sayfasına girmek ve oradan NAT ayarı ile kendi yapacağım radyo yayınına hazır hale getirmek istiyorum..

İşin aslı şudur ki Kablo net paylaştırdığım için ip sharer kullanıyorum ve bu ip sharer(rooter) benim ip ve portlarıma erişilmesini ben istesem bile izin vermiyor..
NAT ayarı denen bişi yapmam gerekliymiş yardım ederseniz sevinirim
[email protected] MSn adresim[signature][hline]MEresimos|Pati Sözlük
Lominadze|News
Mail|MSN [email protected]|

Founder of AAL'05
Sosyal ağlarda paylaş

nat ayarından değildir. çoğu router nat modülü kurulu gelir. ki nat kurulu değilse sörf dahi yapamazsın.

port forwarding ya da virtual server ayarlarını yapman gerekli.
html arayüzü kullanana router modemlerde genel ayar şekli
dışarıdan gelecek ip başlangıcı - dış. gel. ip sonu - iç ip - tcp/udp - yerel ip gibidir..

ör: (galiba radyo ayarları bu şekildeydi)
8000 - 8000 - 8000 - tcp - 10.0.0.1
8000 - 8000 - 8000 - udp - 10.0.0.1

dışarıdan 8000 nolu porta gelen tcp bilgilerini ethernet arayüzüne 10.0.0.1 adresiyle bağlı bilgisayarın 8000 numaralı pportuna gönder[signature][hline]en ince yerim bileğim..!?!
şakası bile komik.. (kendisini sen düşün)

[Bu mesaj Mum_Chamber tarafından 14 Şubat 2005 01:13 tarihinde değiştirilmiştir]
Sosyal ağlarda paylaş

said:
Mum_Chamber, 14 Şubat 2005 01:12 tarihinde demiş ki:
dışarıdan gelecek ip başlangıcı - dış. gel. ip sonu - iç ip - tcp/udp - yerel ip

dışarıdan gelecek port başlangıcı - dış. gel port sonu - iç port - tcp/udp - yerel ip

şeklinde olacak. çok yorgundum yazarken, saçmalamışım.[signature][hline]en ince yerim bileğim..!?!
şakası bile komik.. (kendisini sen düşün)
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...