Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

haydi el ele bilgisayar toplayalım

Whitehaven

Öne çıkan mesajlar

Yeni bir bilgisayar alıyım dedim fakat su son teknolojiye ayak uyduramıyorum acıkcası ve cogu seyde kararsız kaldım yaklasık 1000$ civarı bir makine toplıyım dedim oneri fikirlere acıgım
işlemci:?
anakart:?
ram:?
ses kart:?(onboard,yok, varsa markası)
ekrankartı:?
harddisk:?
sürücü:?(dvdwriter,cd/dwd combo felan gibibisi)
kasa:?
powersupply:?(ekstra felan lazımmı nedir ne degildir)
fan :?(ekstra gerekli gereksiz)
onerilerinizi bekliyorum :) bu arada aklıma takılan işlemciler pentium ht 2.4 gibi bir cins ile amd athlon 3200 arasındaki hız olayı nedir ?[signature][hline]
Sosyal ağlarda paylaş

said:
Whitehaven, 09 Şubat 2005 00:32 tarihinde demiş ki:
Yeni bir bilgisayar alıyım dedim fakat su son teknolojiye ayak uyduramıyorum acıkcası ve cogu seyde kararsız kaldım yaklasık 1000$ civarı bir makine toplıyım dedim oneri fikirlere acıgım
işlemci:?
anakart:?
ram:?
ses kart:?(onboard,yok, varsa markası)
ekrankartı:?
harddisk:?
sürücü:?(dvdwriter,cd/dwd combo felan gibibisi)
kasa:?
powersupply:?(ekstra felan lazımmı nedir ne degildir)
fan :?(ekstra gerekli gereksiz)
onerilerinizi bekliyorum :) bu arada aklıma takılan işlemciler pentium ht 2.4 gibi bir cins ile amd athlon 3200 arasındaki hız olayı nedir ?

İşlemciye karışmıçam ama 512 ddr kesin al
Harddisk de 80 den aşağı alma bence seagate al(samsung daha sessizmiş herkes öle dio, seagate daha korumalı özellikle bad sector olusumuna karsı)
Cd Rom alma dvd okuyan bise al, ama Cdwriter-dvd okuyucu görevini gören seylerden de alma
DVD Writer Alcaksan Philips al

Monitor, speaker fln yazmamıssn, sdc kasa alcksn diye düsündüm hm?

Benim adım hıdır, yapacağım iş budur ;)
Sosyal ağlarda paylaş

bilgisayar için alacağın parçalar , onları ne amaçla kullanmak istediğine göre seçilir . Bilgisayar toplayalım diip kafana göre toplarsan , amacına hizmet etmez . Oyun oynamak çin farklı donanaım , müzik dinlemek için farkl , grafik çalışmaları yapmak için farklı donanım gerekir ...[signature][hline]Her sabah yolunu gözlerim ,
Buğdayların arasındaki yeşil okyanusları görebilmek ,
Kır çiçeklerinin kokusunu duyabilmek ,
Beni sevdiğini hayal edebilmek için...
Grandmaster zgrw
Çankaya Üniversitesi Go-Kart Topluluğu Kurucusu

[Bu imza zgrw tarafından 12 November 2004 23:12 tarihinde değiştirilmiştir]
Sosyal ağlarda paylaş

oneriler icin sagolun valla aklımdaki islemcide amd 3200 du bunla p4 2.8ht kıyası nasıl olur sizce ya 1 yada2gb ram dusunuyorum bunlardansonra heh anakartta tam olarak bisi dememis hehe :) hd samsung gidelim bakalım bu sefer ekran kartı birsey dememis kimse ati radeon 9800 nasıl olur cokmu abardı eheh[signature][hline]
Sosyal ağlarda paylaş

anakart olarak gigatekden baktım 200$ civarı idi
ASUS - A8N SLI
NFORCE4 2000 HT 4*DUAL DDR400 10/100/1000 LAN 8 KANAL SES 1 SPDIF OUT 2 ADET PCIEX 16
ekran kartı olarakda: 1. secenek(165$ )
HIS - 256 MB 9600XT
ATI RADEON 9600 XT 128 BİT 500/650 MHZ DX9 OPEN GL ÇİFT MONİTÖR ADAPTÖRÜ TV-OUT
2.secenek
fistanın dedigin bu sanırım (235$)
MSI - NX6600GT VTD128
NVIDIA 6600 GT 128 MB 128 BİT 500/1000 MHZ DX9.C OPEN GL TV-DVI OUT VİDEO İN/OUT
fiyatalara kdv dahil degilmiş :d[signature][hline]
Sosyal ağlarda paylaş

p4 2,8 HT dual ram fln al veya AMD 256 + 256 veya 512+256 fln ram al sakın 512 alma tek başınaharddisk olarak da sana kalmış o yaw eğer dersen ben paso film indircem arşiv yapcam o zmn 120gb al ama 40 yeter bence
anakart olarak da Asus al mesela benimki p4p800 memnunum lan ve ses kartı da onboard
Sosyal ağlarda paylaş

said:
placebo, 09 Şubat 2005 04:39 tarihinde demiş ki:
p4 2,8 HT dual ram fln al veya AMD 256 + 256 veya 512+256 fln ram al sakın 512 alma tek başınaharddisk olarak da sana kalmış o yaw eğer dersen ben paso film indircem arşiv yapcam o zmn 120gb al ama 40 yeter bence
anakart olarak da Asus al mesela benimki p4p800 memnunum lan ve ses kartı da onboard
onun yerine AMD alsin tek basina alsin ram'i olmuyo mu?
Ayrica AMD 64bit'liklerde SP2 yok hatirlatirim.
sen en iyisi mac al kurtul bu dertlerden.[signature][hline]Tulahr

[Bu mesaj riglous tarafından 09 Şubat 2005 05:52 tarihinde değiştirilmiştir]
Sosyal ağlarda paylaş

Daha çok kullandığıınızı ürünleri açıklama/tavsiye şeklinde (örnek:benim FX 5700 üm war, şu şu özellikleri iyi, şu özellikleri kötü, tavsiye ederim/etmem) olursa harika olucak.
Önümüzdeki ay bi pc toplayacak biri olarak merakla takip edicem konuyu.[signature][hline] Türk Oğuz Beğleri budun eşidin! Üze tenri basmasar, asra yir telinmeser, Türk budun, ilinin torunun kem atatı? Udçı Türk budun ertez okun!
Sosyal ağlarda paylaş

SEAGATE war bende böle dışında fiziksel olaylardan koruyucu bişey war hiç bad sector oluşmadı 2-3 sene oldmustr..
Daha önce vestel bilgisayaraım wardı samsung harddisk kullanıodu onnar we habire bad sector olusuodu ayda 2 kere bozulduğunu hatırlıyorum wala..Ama seagate dan daha sessizmiş söliym.Ben bugün harddisk alck olsam yine Seagate alırım düşünmeden..
Sosyal ağlarda paylaş

said:
Mathias, 09 Şubat 2005 10:15 tarihinde demiş ki:
abi doğru dürüst kimse bilmiyor burda nerdeyse. Her kafadan farklı bir ses çıkıyor.

forum.pclabs.gen.tr

Yani aradaki farka bakın lütfen şu donanım bölümü olarak.Oha yani :)

o verdiğin link karşısında ezildik napalım. bilenler karşısında boynumuz kıldan ince.
ama nedenini sormak isterim. neden böyle bişi yaptın? aferin. :yapma:
Sosyal ağlarda paylaş

said:
Mathias, 09 Şubat 2005 10:15 tarihinde demiş ki:
abi doğru dürüst kimse bilmiyor burda nerdeyse. Her kafadan farklı bir ses çıkıyor.

forum.pclabs.gen.tr

Yani aradaki farka bakın lütfen şu donanım bölümü olarak.Oha yani :)

asıl sen bilmiyon:
www.donanimhaber.com
www.pcworld.com
www.darkhardware.com
www.hardwaremania.com
al anam..selamlar..
Sosyal ağlarda paylaş

Ben sadece DAHA düzgün bir site önerdim CANLARIM.Her kafadan ayrı ses çıkıyor burada.
Bilen de bilmeyen de konuşuyor.Mesajların biri diğerini tutmuyor. Donanım bölümü eskisi kadar düzgün değil. O yüzden nispeten daha düzgün bilgi bulabileceği bir forum önerdim.

@Fistan : NERDEYSE dedim. Herkes farklı takılıyor dedim yanlış yazıyor da DEMEDİM.Sadece zaten bilgisayarın çok içinde olmayan biri için çok rahat aldanıp , gereksiz şeyler yaptırtabilecek yorumlar var.

@gokkkan : Ne demek istiyorsun Anam(!) ?[signature][hline]What we do in life,echoes in eternity.
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...