Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

ingiltereyle ilgili bir kaç soru

GeeM

Öne çıkan mesajlar

bu hafta içi, 20 gün için ingiltere newcastle'a gidiyorum
bi kaç sorum olucak bu çeşit çeşit sorular için tek ve uygun bir bölüm bulamadım buraya açmaya karar verdim. Yanına gittiğim arkadaşlarım bunları cevaplayamadı da.

1- Vizem 6 martta bitiyo yaza doğru almıştım, dönüş biletini 5 marta aldım. Ülkeye girişte sorun çıkartma ihtimalleri var mı?Sonuçta herhangi bişi yapmaya gitmiyorum, öyle arkadaşlarımın yanına gidiyorum okulum açık olcak bu süre zarfında. Adamları ingiltereye yerleşmeyeceğime ikna etmek için naapmalıyım? Sadece dönüş bileti bunu sağlar mı? İngiliz vatandaşı olan birisi bana davetiye yollarsa etkili olur mu?

2- Yanımda götüreceğim rakılar bana girişte sorun çıkarır mı?
Yanıma en fazla kaç rakı, kaç karton sigara alabilirim? 10 karton sigara alsam nolur?

3- Bi kaç arkadaşım bazı siparişler verdiler, gittiğim yerde en ucuz elektronik ürünler nerde bulunur? Aslında uzun süre kalacağım için eve ürün yollayan ucuz ve güvenilir bi internet sitesi de olabilir.

4- yurda dönerken yanıma kaç xbox, ps2 çeşidi zırtapoz alabilirim?

5- ingilterede olduğum süre zarfında vizemi uzatıp kalma süremi arttırabilirmiyim?[signature][hline]apaçiyim ezelden
ateş yaktım gezerken
keşke orman yansa da
tasarruf etsem tezekten
/12/02/2005-05:15
Sosyal ağlarda paylaş

xbox sanirim bi tane falan alabilirsin

alma da sorun cikarmazlar
vizen var cunku
ama vizen bittigi anda ususurler pesine cikamazsin ingiltereden icerde Kimble olarak yasarsin :P

sanirim 10 paket i gecince yasak oluyodu
raki yasin tutuyosa bi iki sise tasiyabilirsin diye biliyorum cantanda[signature][hline]I have grown older, you have grown colder,
And nothing is very much fun, any more.
Sosyal ağlarda paylaş

donus biletinin tarihi vize bitiminden once, bisi olmaz. davetiye ve orda tanidik birilerinin oldugunu belli etme sanilanin aksine ters etki yapiyo. yani hic kimseyi tanimiyorum ben demek daha iyi. birilerini taniyosan mazallah yamanirsin onlara donmessin ulkene die dusunuolar. ama tabi senin vizen zaten var, bi sorun olmaz. genel bilgi olarak, bole durumlarda orda tanidik gostermenin aksine turkiye'ye baglilik gostermek daha cok ise yario. mesela okuyosan okulundan ogrenci belgesi, calisiosan bu kisi burda calisio belgesi, kendin ve ailene ait mal varligi - ev ve araba tapusu gibi. hatta cogu zaman banka hesap bilgileri. yani benim tr'de keyfim yerinde, donmek icin bi suru sebebim var, para da bok zaten hesabi ise yario genelde =ppp

kisi basina 2 lt alkollu icki goturebilirsin
sigara sadece iki karton deniyo ama benim bi arkadasima ingiltere-tr istikametinde 2 karton alip, bunlari donerken valize koyup, tr-ing istikametinde 2 karton daha alarak toplam 4 karton goturmuslugum var =p en fazla el koyarlar bisi olmaz ama benim 4'ten fazlasini denemeye ihtiyacim olmadi.

en ucuz elektronik urunler netten aliniyo, en superi de scan.co.uk bi de dvd, cd, oyun filan icin play.com. ancak sorun su ki, uk credit card istiolar bunlarin hepsi delivery icin. ama pc world ve dixons'da devamli o bu su promosyonlari var, onlari bi denersin ya da yerel shoplara bakabilirsin.

xbox ve ps2 konusunda hic bi fikrim yok

ordayken vize uzatmak mumkun ancak bu islemleri vizen bitmeden yapmalisin. bikac hafta surecegini dusunursen 20 gunluk bi ziyaret sirasinda yapabilecegin bisi gibi gorunmedi bana. yine de bi telefon ac sor istersen konsolosluga.

iyi eglenceler simdiden =]
Sosyal ağlarda paylaş

kıbrıs'a giderken 7 karton sigara almıştım laf etmişlerdi 5 kişişiyiz arkadaşların sıgarası bunlar idare et diyince bişi demediler ama ingilterede ateş ederler :lol:

vize uzatmak bence çok masraf
uçak bileti uzatmanda gerekecek
vizeden emin değilim de uçak bileti uzatmak 70-100$'a patlıyo
vize de sallamasyon bi rakamla 150$ eder heralde...[signature][hline]MEresimos|Pati Sözlük
Lominadze|News
Mail|MSN [email protected]|

Founder of AAL'05
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...