Drigeolf Mesaj tarihi: Şubat 13, 2005 Mesaj tarihi: Şubat 13, 2005 Voynich Manuscript (manuscript:elyazması), bilim adamlarının kafasını uzun zamandır karıştıran bir kitap. Ne yazıldığı alfabeyle, ne de içeriğiyle ilgili bilgilerimiz var. Bilgilerimiz çok sınırlı.Kitabın illustrasyonlar sayesinde kitabın astronomi(belki astroloji) ve biyoloji üzerine olduğu anlaşılıyor(genellikle botanik).ama içeriği konusunda kimsenin bir fikri yok,çünkü ne alfabe ne de içerik anlaşılamıyor.240 sayfalık bir kitap ve bir imparatorun kütüphanesinde bulunduğu söyleniyor, yani deli saçması olması biraz zor. Kitapta daha görülmemiş takımyıldızların resimleri gibi birçok ilginç detay mevcut. İnternette dolaşırken,nasa yetkililerinin insanlardan yardım istediğini gördüm, uzun zamandır kripto uzmanlarının ve süper bilgisayarların çözemediği bu elyazması esere birde bizim bakmamızı istiyorlar.aklımıza birşey gelir diye. bir forum açmışlar ve o foruma aklına birşey gelen yazı yazabilir. URL: Nasa Yazı yazabileceğiniz forum Voynich Manuscript(Voynich diye aratıcaksınız direk çıkıyor) [spo1=Bilim bölümü]Bilim bölümünü destekle! Forum[/spo][signature][hline]"Eğer insanları gerçek değerlerinden satın alıp, onları,onların kendilerine biçtiği değerden satabilseydim dünyanın en zengin insanı olurdum." -Oscar Wilde
Drigeolf Mesaj tarihi: Şubat 13, 2005 Konuyu açan Mesaj tarihi: Şubat 13, 2005 Konu hakkında biraz daha ekstra bilgi isterseniz,ve ingilizce biliyorsanız: Voynich Manuscript-Bilgi[signature][hline]"Eğer insanları gerçek değerlerinden satın alıp, onları,onların kendilerine biçtiği değerden satabilseydim dünyanın en zengin insanı olurdum." -Oscar Wilde
Chiptech Mesaj tarihi: Şubat 13, 2005 Mesaj tarihi: Şubat 13, 2005 elfce bu. =P[signature][hline]chiptech. Seni unutmicaz Windshade... "Ölüm dediğin budur perde arkasından haber, hiç güzel olmasa ölürmüydü peygamber..."
Befounder Mesaj tarihi: Şubat 13, 2005 Mesaj tarihi: Şubat 13, 2005 ilginc... ama tabi anlayamayip "hoax" diye nitelendirmeleri de sasirtici.[signature][hline]There is no worse death, than the end of hope...
Drigeolf Mesaj tarihi: Şubat 13, 2005 Konuyu açan Mesaj tarihi: Şubat 13, 2005 said: Befounder, 13 Şubat 2005 13:53 tarihinde demiş ki: ilginc... ama tabi anlayamayip "hoax" diye nitelendirmeleri de sasirtici. tabii hoax olup olmadığını bilemeyiz ama insan da 240 sayfa anlamsız yazılar yazıp,üstüne üstlük bunu da bir imparatora vermez.şemalar,resimler..vb şeylerle birlikte üstelik. birde bir amatör açıklama yapılmış ilgimi çekti,aktarayım dedim. http://www.voynich.co.sr/[signature][hline]"Eğer insanları gerçek değerlerinden satın alıp, onları,onların kendilerine biçtiği değerden satabilseydim dünyanın en zengin insanı olurdum." -Oscar Wilde
Mum_Chamber Mesaj tarihi: Şubat 13, 2005 Mesaj tarihi: Şubat 13, 2005 wikipedia'da söylendiğin gibi, yazıya dökülmüş yerel bir dil olma ihtimali yüksek bence. öyle hayatın anlamanı taşıdığını falan da düşünmüyorum :D[signature][hline]en ince yerim bileğim..!?! şakası bile komik.. (kendisini sen düşün)
Drigeolf Mesaj tarihi: Şubat 13, 2005 Konuyu açan Mesaj tarihi: Şubat 13, 2005 said: Mum_Chamber, 13 Şubat 2005 14:22 tarihinde demiş ki: wikipedia'da söylendiğin gibi, yazıya dökülmüş yerel bir dil olma ihtimali yüksek bence. öyle hayatın anlamanı taşıdığını falan da düşünmüyorum :D eheh yok artık,zaten kimse öyle birşey düşünmüyor ama bazı takımyıldızlar filan nasa yetkillilerinin dikkatini çekmiş işte, bilen olur filan diye internete koymuşlar.[signature][hline]"Eğer insanları gerçek değerlerinden satın alıp, onları,onların kendilerine biçtiği değerden satabilseydim dünyanın en zengin insanı olurdum." -Oscar Wilde
huun Mesaj tarihi: Şubat 13, 2005 Mesaj tarihi: Şubat 13, 2005 avrupada oyle sallama el yazmalar cok var . sallama derken gercekten gecmiste yazilmis daha cok tarihi saptirarak cıkar elde etmeye yonelik . bu da tarihi uydurma manuscriptlerden esinlenerek yazilmis bir sey olabilir .[signature][hline]You must be silent in front of my famous presence .
Öne çıkan mesajlar