Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

PL/SQL noob sorusu

Öne çıkan mesajlar

Mesaj tarihi:
Ya hayatımda kullanmadım da SQL falan, bilgisayarlı denetim falan için lazım oldu birisi hayrına SQL Window a şu aşağıdaki iş için ne yazmam gerekiyor tam olarak bir yazabilir mi? Örnek olsun sonra uyarlarım ben sdf

TABLO_1 deki rowlardan kaç tanesinin belli bir column değeri, TABLO_2 deki belli bir column değeriyle eşleşiyor? TCKN sütunu var iki tabloda da, eşleşen kaç kişi var onu saydırıcam basit işte bi yardım pls
Mesaj tarihi:
Ok az biraz da net karıştırarak şunu yazdım oldu istediğim (sayma değil de eşleştirme)

SELECT T1.TCK_NO, T1.ISLEM_TARIHI, T1.ISLEM_TUTARI, T2.OLUMGUN, T2.OLUMAY, T2.OLUMYIL FROM SGK_VERI.ACIL_MUAYENE_2017_TUM T1 INNER JOIN NUFUS_2017.OLUM_2017 T2 ON T1.TCK_NO = T2.KIMLIKNO

Yani burada baktığımız kayıtlardaki ölüm tarihinden sonra sağlık hizmeti alan var mı yok mu (aka fake) bunu diğer verilere uygulucam şimdi sağolun varolun
  • 4 hafta sonra ...
Mesaj tarihi:
Bump

Şimdi bir tablo düşünün bir hastaya yapılan tüm işlemlerin aynı takip no altında tutulduğu, bu tabloda aynı takip no altında a ve b işlemleri aynı anda faturalanmış mı sorgusu nasıl yazılır hacılar bir el atıverin

1 ------ S
1 ------ D
1 ------ B
1 ------ C
2 ------ Z
2 ------ A
2 ------ H
2 ------ D
2 ------ B

Yani bu sorgu 2 takip no altında hem A hem B işlemi var deyip bunları bana getirecek
Mesaj tarihi:
Yok hocam eşleşme demiyorum misal senin örnekte tüm işlemler ayrı uu falan ya, atıyorum uu ve aa işlemlerini bir arada içeren takip no lar istediğim
Mesaj tarihi:
LastManStanding said:

https://www.db-fiddle.com/f/7R7wPJSFRvsHpa84UgqGA1/0

böle bişey mi istiyon?

suradaki fiddle'a sunu bi denesene ?

SELECT * FROM test t1, (SELECT count(id) as takip_sayisi, TakipNo FROM test t1 WHERE t1.Islem IN ( 'uu','ff') GROUP BY TakipNo) t2 WHERE t2.takip_sayisi > 1 and t1.TakipNo=t2.TakipNo;
Mesaj tarihi:
Lancelion said:

LastManStanding said:

https://www.db-fiddle.com/f/7R7wPJSFRvsHpa84UgqGA1/0

böle bişey mi istiyon?

suradaki fiddle'a sunu bi denesene ?

SELECT * FROM test t1, (SELECT count(id) as takip_sayisi, TakipNo FROM test t1 WHERE t1.Islem IN ( 'uu','ff') GROUP BY TakipNo) t2 WHERE t2.takip_sayisi > 1 and t1.TakipNo=t2.TakipNo;

Yok abi benim derdim Count değil burada anlatamadım, misal bu fiddle üzerinde ss ve dd işlemlerinin beraber bulunduğu takipno ları bul demem gerekiyordu, şu şekilde dedim:

select t1.TakipNo, t2.TakipNo from (select TakipNo from test where Islem = 'ss') t1 LEFT JOIN (select TakipNo from test where Islem = 'dd') t2 on t1.TakipNo=t2.TakipNo

Bu bana istediğim sonucu verdi, burda bu şarta uyan takipno olan 1 i döndürdü misal. Bir yanlışlık varsa yanlış sonuç alıyorsam uyarınız lütfen ehu
  • Yeni Oluştur...