proutsmou Mesaj tarihi: Ocak 7, 2018 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 7, 2018 merhabalar, elimizde bir bilgisayar var. iki tane ethernet kartı var. amaç şu: internet kabloyla bir porta gelecek, öbür porttan kabloyla başka bir bilgisayara aynen iletebileceğiz. router gibi, düz tel gibi. ubuntu veyahut freebsd kullanacağız. ama işletim sistemi dahilindeki hazır (ipfilter gibi) şeyler kullanılmayacak. o kadar yabancıyım ki olaya, nasıl nerden başlayacağım hiç bilmiyorum. yukarıda anlattığım şey ilk aşama, ikinci aşamada kodla işte şu porttan gelen paketleri engelle gibi firewall'umsu komutlar girebiliyor olmamız lazım. ama şu an için lazım olan yukarıdaki hadise. en azından nereden başlamam gerektiğini söylerseniz çok iyi olur. kernel'e bi modül mü ekleyeceğiz, soket programlamayla işimiz var mı, nasıl olacak? ben internette bu kadar çaresiz kaldığımı hiç hatırlamıyorum. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
senko Mesaj tarihi: Ocak 7, 2018 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 7, 2018 Route yazicaksin iproute ile O da yasaksa, basit bir iproute implement ediceksin Kernel call larda yasak degildir heralde :) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar