Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Timsahlar hakkında

Lucorphine

Öne çıkan mesajlar

Merhaba arkadaşlar;

Ben petshopta satılan timsahlardan lmöayı düşünüyorum. Çok sevimli ve ufaklar...

Söylendiğine göre içinde yaşadığı akvaryumun boyuna görebüyüyormuş... bu ne derece doprudur bunu sormak istiyorum.

Lütfen bilgisi olmayanlar cevap vermesin ve timsah beslenirmi git kedi köpek al gibi beyanatlarda bulunmayın.[signature][hline]Carpe Noctem
Sosyal ağlarda paylaş

Evet timsah.
Bi tane tarantulamda var 2 yıldır besliyorum bu tür hayvanlar cidden kedi köpeğe göre çok daha kolay bakılıyor ve daha az tehlikeli(!) yanlış anlaşılmasın tüylü dostlarımızıda çok seviyorum ve besledim ama onlar daha çok sorumluluk istiyorlar. Sıcak kanlı hayvanlar oldukları gibi çocuğunuza ilgi gösterir gibi onlarlada ilgilenmeniz gerekiyor. Ve ben bunu yapamam. Ayrıca sürüngen ve böceklere hayranlığım var.

ama bu ufak timsahçığın sorumluluğunu almadan öncee soruma cevap bulmam gerekiyor. Hakikatten doğal yaşamındaki gibi değilde akvaryumda beslendiklerinde 80 cm yi aşmıyomu bu hayvanlar ? yani beslediğiniz akvaryuma göremi büyüyorlar?

Petshop daki adamın dediği bu. Ama beni kandırıyorsa 1 metreyi aşcak bi timsaha bakıcak yerim yok. Büyük bir evim olsa amenna ama bi odayı ona ayıramam.[signature][hline]Carpe Noctem
Sosyal ağlarda paylaş

• Genel Yönetici
timsahlar cinslerinin büyüklüğüne göre büyüyor diye biliyorum. mesela amerikan timsahları dünya'daki en fazla büyüyen timsahlardan birkaçındandır. fakat timsahların bakımı maddi olarak olduğu kadar risklide sayılabilir. akvaryumun camını kırabilmeleri bence mümkün. akvaryum bakımı ve beslemede ayrı bir konu. timsahlar onun haricinde büyürler. bunu durdurabilmek için ne yapacaklarını bilmiyorum ama belki ilaçlar falan olabilir..[signature][hline]===> orc_lord <===
|Buddy/Old|Buddy Webpage|KTB için..|
|Pati Pet|Corbeau|playingarena|
|orc_lord/phoenix (day:151/melancholy/depression)|
Sosyal ağlarda paylaş

ben de bi belgeselde izlemiştim sahibine aç olmadığı sürece saldırmıyo...veya zarar vermio .ama bence de akvaryumu kırabilir seni yeme riski olmayan bi hayvan seç bence. bu lafım ada kızma çünkü gerçekten tehlikeliler...[signature][hline]Çok Kere En Kuvvetli Tenkit Ses Çıkarmamaktır.

[Bu mesaj fiona tarafından 11 Şubat 2005 20:15 tarihinde değiştirilmiştir]
Sosyal ağlarda paylaş

Gazetelerde çıkacak manşetleri görebiliyorum

"EVDEN KAÇAN TİMSAH 10 KİŞİ YEDİ"

"EVDEN KAÇAN TİMSAH KATLİAM YARATTI"

lol[signature][hline]bayat, 12 Şubat 2005 06:19 tarihinde demiş ki:
ya onu gecin de, poposunun bi suru resmini koymus bi kizin sitesi vardi, bilen var mi, cok lazim su an.

[b]Mail | MSN Messenger | Icq uin | Pati Sözlük | Resimlerim |
Sosyal ağlarda paylaş

Tamam ya profesyönellerdende cevap aldım o hayvan 1.4 metreye kadar büyür dediler.. tehlikesi önemli değil bi çok tehlikeli hayvan besledim... Ama yerim yok ... Saolun ilginiz için.. Bende şöle kol kadar bi kertenkele aliim gene arada ısırsın beni eğlenirim.[signature][hline]Carpe Noctem
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...