Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

MS antispyware paketinde "spy" var. :P

Core

Öne çıkan mesajlar

Sophos, Microsoft Anti-Spyware çözümünü hedef alan ilk trojan programının internette dolandığını bildirdi.

NTVMSNBC Teknoloji Servisi'ne konuşan Sophos Türkiye yetkilisi Kerem Dörter, BankAsh-A adlı truva atının kullanıcıların internet bankacılığı şifrelerini çalmaya yönelik hazırlandığı ifade etti. BankAsh-A, anti-spyware yazılımının kullanıcıya gönderdiği alarm mesajını engelleyerek, anti-spyware çözümünü devre dışı bırakıyor ve program klasöründeki dosyaları siliyor.

ANTİSPYWARE'İN İLK TROJANI
Dörter, trojanın Microsoft'un beta aşamasındaki anti-spyware çözümünü hedef alan ilk "malware" (zararlı kod) olduğunu belirtti. Zararlı kodların masum kullanıcıların kimlik bilgilerini çalmak için yazıldığına dikkati çeken Dörter, trojanın ABD ve Batı Avrupa kökenli bankaların müşterilerini hedef aldığını dile getirdi. Sophos, Microsoft antispyware çözümünün betadan gerçek ürüne geçmesiyle, bu tip saldırıların artacağını öngörüyor.

"BETADA ÇIKMASI NORMAL"
Microsoft Sunucu Ürün Müdürü Tolga Keser ise, antispyware yazılımının henüz beta aşamasında olduğunun altını çizerek, bu tip saldırılara karşı önlemler geliştireceklerini vurguladı. Beta sürümü sırasında saldırıların normal karşılanması gerektiğini belirten Keser, geliştirici müşterilerden feedback aldıklarını ifade etti.
//
Kaynak:NTVMSNBC[signature][hline]ARAMA YAPALIM, YAPMAYANLARI UYARALIM!

[Bu mesaj UnKnownTR tarafından 11 Şubat 2005 11:01 tarihinde değiştirilmiştir]
Sosyal ağlarda paylaş

ben microsoft'tan daha güzelini beklerdim.

şöyle rundll32 ya da svchost için "bu spyware" diyip uyarı bile çıkarmadan silsin, sonra da bilgisayar açılmasın, açılırsa da iflah olmasın isterdim..

olmamış, microsoft her zamanki performansından uzak kalmış..[signature][hline]en ince yerim bileğim..!?!
şakası bile komik.. (kendisini sen düşün)
Sosyal ağlarda paylaş

bence büyük firmaların halka açık beta geliştirmesi de saçma.

sanki adam açık kod program geliştiriyor da bizden tavsiye alacak. dayasın parasını test ettirsin.

ne olacağını biliyorum, (bullguard'ın da yaptığı gibi) bize test ettirecek sonra para isteyecek. sonra niye beni sevmiyorsunuz diye soracak.[signature][hline]en ince yerim bileğim..!?!
şakası bile komik.. (kendisini sen düşün)
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...