Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Diğer "Galaksilere" Yolculuk

Öne çıkan mesajlar

Mesaj tarihi:
Gün gelecek X-wing kullanacammm[signature][hline]Ben ezelden beridir hür yaşadım, hür yaşarım.
Hangi çılgın bana zincir vuracakmış? Şaşarım!
Kükremiş sel gibiyim, bendimi çiğner, aşarım.
Yırtarım dağları, enginlere sığmam, taşarım.
Mesaj tarihi:
Nasanın bir de iyon motoru projesi vardı gunes pili benzeri bir seyle enerji sağlıyodu motor ve Farklı bir tur ısık yansıtıyodu arkadan Bu ısıkta sanırım gunes isiğının carptığında itmesi gibi ters yonde gemiyi iterek hızlanmasına sebep oluyodu Teorik olarak ısık hızına kadar hızlanması mumkun oluyordu bu yontemle, tabi ısık hızının "limit" olduğunu varsayıyoruz...

Tabi ne kadar zamanda ne kadar hızlanır bilinmez :)[signature][hline]...::Çekip Gidicem Buralardan::...
tık
Mesaj tarihi:
Yelkenler bildiiniz yelkenlilerdeki yelkenler gibi deil. Yani bi delik olursa içinden rüzgar veya hava geçer ve delik gitgide büyür deil.. Önemli olan yelkenin büyüklüünün azalmaması. Işınların (fotonların) çarpıcaı alanın geniş olması yeter çünkü o alan ne kadar büyük olursa gemi o kadar çabuk hızlanır.

Bence zamanla oluşan çok küçük delikler haricinde yelkende pek bişi olucaını zannetmem. Onlarda önemsiz sorunlar olcaktır..

Ha dert ettiiniz şey meteorlarsa koca uzayda bi meteora çarpma olasılıı çok azdır. Sadece astreoid kuşakları tehlike olabilir. Artık onların da yerlerini biliolardır..

Tabi çarpışma olamaz mı? Olabilir en küçük bi çarpışmada bütün para ve emek boşa gider..[signature][hline]Birini suçlamak için işaret ettiğinde, diğer 3 parmağınında seni işaret ettiğini unutma..
  • Yeni Oluştur...