Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Processor alacağım tavsiyeler...


octopus

Öne çıkan mesajlar

Evet bir bütçe yaptım arkadaşlar ve piyasada sahne performanısını en iyi verebilecek processorlardan almayı planlıyorum 1 kere alıp bitirmeyi istiorum şu processor olayını ( bitmez mi ? :-P ) Ben Line 6 Pod XT Live ' ı baya beğendim fakat fiyatı konusunda bilgim yok, fiyatını bilen varsa yazabilirmi ayrietten bu processor'e eş değer tavsiyeniz varsa fiyatıyla birlikte yazabilirmisniz, sağolun...
edit: floor processor tercihim zaten sahne için en iyi performans olsun dedim

[Bu mesaj octopus tarafından 09 Şubat 2005 06:07 tarihinde değiştirilmiştir]
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Bi Kerede Halletmek İstiyorsan baya bi para ayirmiş olman gerek :D WorkSation al ozmn :D
Ama Sana bir tavsiye KEsinlikle ve kesinlikle Noise Gate yi olsun!!! Eğer yoksa ne olursa olsun alma!![signature][hline] Erst wenn die Wolken schlafen gehen
kann man uns am Himmel sehen
wir haben angst und sind allein


Gott weiss ich will kein Engel sein
Heaven Must Be Hell in Sky
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

ya uyuyamadım açacaktım konuyu açıverdim, boss gt6 arkadaşımda var bende netten baktım pek fazla hoşuma gitmediözelliklerii. Ya para mevzusu önemli değil pek şu anda :P bildiğiniz ve kullandığınız iyi bir alet varsa yazıverin işte sevaptır :-P[signature][hline]life is unfair, kill yourself or get over it.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

amerikadan aldım 450$ a imkanın varsa sende amerikadan almaya çalış , daha türkiyeye gelmedi diye biliyorum aleti gelirse bile 700-800$ dan aşşa olmaz sanırım.[signature][hline][i]smile at me and I will stay, start to cry and I'll go away, just please dont leave me guessing.[i]

Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Öncelikle zoom gt5 diye bi alet yok :) zoom gfx5 var oldukça güzel alettir ama tabi pod xt live yada gt6 nın yanında biraz alt bi model.

www.gitarpedal.com

Yukardaki adresten Pod Xt Live ı 444$ + seçiceğin kargoya göre bir ücretle yurt dışından getirtebilirsin. Bir sürü kişiye getirti adamlar daha sorun çıkan olmadı Tavsiye ederim burayı

Gt6 düşünebilirsin oda güzel alet yakında Gt8 çıkıyo , daha piyasada yok.(Pod Xt Live piyasayı kapatınca Boss da mecburi atak yaptı). Ama yukarda verdiğim adreste 488$ + seçiceğin kargoya göre bir ücretle alabilirsin. Şu anda sanırım sayılı Gt8 bulabilceğin adreslerden. Tabi daha hiç bi yorum yok ortada nasıl olduğu konusunda.

Onun dışında daha ucuz birşeyler ararsan zoom gfx5 - ve zoom gfx 7 var. Burdan alırsan 300$a falan gfx5 bulma ihtimalin var , gfx7 de 500$ civarı bulunur. Yurtdışı fiyatları ise gfx5$ 200 , gfx7 de 280$ civarı. Bu aletlerde çok iyidir ben gfx5 denemiştim oldukça iyi sonuçlar veriyo.

Daha çok alet varda bunlar arasından seçsen iyi edersin derim.[signature][hline]ÆææÆ
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

bana yine de mantıklı olan teker teker pedal kasmakmış gibi gelio. niye bilmiyorum ama processorlere güvenim çok sarsıldı. rahat edemiyorum.
Edit: ama ille de alıcam diyosan, bence pod al. Arkadaşımda var süper bişey. Kaçırılmaması gereken aletlerden.
Edit 2(paso aklıma bişey gelio): ama ben de geçenlerde gt6 gazına gelmiştim, baya da methini duydum 2 sinden biri diyorum. Ama denemeden alma kesinlikle! Hatta arkadaşlarında falan olan varsa git al "kendi gitarını" da yanına. bir gününü ayır, ıncık cıncık et. kararını verirsin zaten.
Ama ben yine de tek pedallar combosu diyorum.[signature][hline]I don't worry about nothin' no cause worrying's a waste of my...time!

[Bu mesaj Solonor tarafından 10 Şubat 2005 04:13 tarihinde değiştirilmiştir]

[Bu mesaj Solonor tarafından 10 Şubat 2005 04:17 tarihinde değiştirilmiştir]
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Ne tarz yapicani bilmiyorum ama...
Elektronik degilde Sıcak tonlar ariyosan POD 1
99 da üretimi kesildi gerce ama :D
2. el bulaiblirsen onu an
HARBI GRALDIR!
TAM 70
80
Tonlari var cayir cayir mamsteen gibi :D[signature][hline]Davut Vedaoglu says in episode 3: Fezagezer join me beKaos Ay em yor fathır ...
FEzAGezer:noooooo
Tam bu sıralarda bi ses
O Bİ Vanlİ: Yuguz Dı Fors look
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

demin baktım yine(yatmadım kastım araştırdım eheu=) Böyle bir aletle birlikte 6 tane pedal seçeneği de aklıma yatmadı değil hani. en azından benim gibi doğallıktan yana olan ve processor kullanmayan biri için ideal gibi göründü. comments?[signature][hline]I don't worry about nothin' no cause worrying's a waste of my...time!
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Eğer stampbox ile uğraşamam diye multi alıyorsan o zaman BOSS'un ME-50 çok kullanışlı alet.
Ama ton bakımından line6'in üstüne yoktur.
Zoom GT6 de güzel.
Zoom'u tavsiye etmem.

Ayrıca eğer klavye gibi fantastik ses çıkarmak istiyorum diyorsan Digitech çok süper digital modülatore sahip.
Sesine bi kulak verin derim.

Gitarın neydi?[signature][hline][smallAll the mistakes, one life contained / Finally start to go away

Demo 2005 kaydı başladı
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Noise gate gitarı çalmadığınızda sinyalı kesip gürültüyü önleyen zımbırtı. Yani siz çalmayı bıraktığınızda kullandığınız fx e göre bi gürültü uğuldama sesi alırsınız ne kadar iyi ekipmanınız olsada işte noise gate burda devreye girip onu önler.

Boss Me-50 zaten dijital çalışan bi alet yani analog pedal tadını vermez. Modelleme geyiği yine. Boss Me-50 yerine Xt Live tercih edilebilir içinde Boss un bir sürü pedalı stompbox modellemesi şeklinde mevcut zaten.

Pedal seti geyiğine gelicek olursak. Pedal seti için en başta sağlam bi para lazım. Öyle her yiğidin harcı bi olay değil zaten. Sonra adam gibi amfi , gitar lazım. Çünkü amfi modellemesi diye bişeyiniz olmuycak. Gt6 gibi aletlerinde humbucker modellemesi vb. gibi olayları var onlar kullanılabiliyo edilebiliyo. Mesela benim squier bi gitarım var pod v2 kullanıyorum amfi modellemesi sayesinde gayet iyi bi ton alıyorum. Fakat analog ibanez pedalımla aldığım ton rezalet çünkü amfim vb kötü. Ayrıca onca pedalı kontrol etmeside bi o kadar zor olucaktır. Birbire bağlanmış bir sürü pedal demek gürültü demek yine adam gibi noise gatee ihtiyacınız olcak . uzun iş kısaca[signature][hline]nedanko, 08 Şubat 2005 23:31 tarihinde demiş ki:
Aşk bir elma şekeridir. Bitince sapı kalır..
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Nasıl Zoom Gt5 yoksa zoom Gt6 diye bişeyde yok :) Boss Gt6 var Roland diyede geçiyoda genelde boss Gt6 olarak bilinir.

Gt6 drive modellemeleri kötü denilen bi alet. Ama katılmıyorum bu görüşe . Zaten bir çok kişide parametrelerle uğraşıldığı takdirde alınamıycak ton olmadığını söylüyor. Efektleri ise muhteşem bu aletin. Şimdi Gt8 çıktığında ne olucağı belli olucak

Pod ise daha çok modellemeleriyle tanınıyo. Xt Live ın falan efektlerini çok beğenmemiş çoğu kişide. Ama kötü değil kesinlikle. Çok şey beklememek lazım :)[signature][hline]nedanko, 08 Şubat 2005 23:31 tarihinde demiş ki:
Aşk bir elma şekeridir. Bitince sapı kalır..
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

×
  • Yeni Oluştur...