Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Custom Snowboard paint

Throndor

Öne çıkan mesajlar

Benim boardu boyayacağım bu sezon.. Aslında teknik olarak tavsiye edilmeyen bir iş, boyanan yer dayanıksız oluyor ve en ufak bir darbede boya zedelenip kalkıyor felan deniyor ama işte naaparsın, denemeden bilemez insan.. Yurtdışında dahi kabul edilen düzgün bir teknik yok.. ama en mantıklı gelen teknikle deneyeceğim..

Her iki bağlama arasında kalan ve dolayısıyla daha az darbeye maruz kalan ( sağolsun lift sırasında kayakçılar batonlarla üzerinde ayağa kalkıyorlar nerdeyse boardun ) alana, yaklaşık 20x20cm'lik yeri boyayacağım.. bu araya çizilecek resmin çok az renkle yapılması gerekiyor..her renk maske tarzında stickera kesilip, sticker yapıştırıldıktan sonra kesilip boş kalan yerler boyanıp, 2 gün kurutulup üzerinde cila atıldıktan sonra diğer renge geçiliyor o bakımdan en çok 4-5 renk olması lazım..

Tasarımın içerisinde "DA'TEAM" ve "MO'WAZ" kelimeleri olacak.. Yapılması ve geri dönüşü zor ve zahmetli olduğundan takdir edersiniz ki önce güzel bir çizimle başlamak istiyorum.. Kendim uğraşıyorum birşeyler yapmaya ama bu tarz az renkle yapılan , board konseptine uygun çizimler hakkında tecrubesi olan veya bu tip bilgiler bulabileceğim kaynak tavsiye edebilecek arkadaşlara itinayla müteşekkir olunur..

Oturup birşeyler çizene hayır demem tabi ama bu konuda tecrubeli arkadaşlar çizmese bile yol gösterebilirse sevinirim.. İnşallah boardun boyanmış son halini de bir gün buraya post ederiz..[signature][hline] Deus Ex Machina
Sosyal ağlarda paylaş

öcelikle googla bi skateboard painting falan filandiye bi ara. cıkar elbet birsürü şey

benim tavsiyem akrilik ileişini yapman. sonra vernik cekersin üstüne. zaten ayagınla yada biyere cat cut vurdugunda sürtündügünde gidicek orası allahın emri.

akriligi fırçayla yada cok sulandırarak airbrush la yapabilirsin. ama air nerden bulucaksın bilemiycem.[signature][hline]Deviant art gallery
my world my reality
Sosyal ağlarda paylaş

said:
Bıshop, 07 Şubat 2005 15:25 tarihinde demiş ki:
öcelikle googla bi skateboard painting falan filandiye bi ara. cıkar elbet birsürü şey

benim tavsiyem akrilik ileişini yapman. sonra vernik cekersin üstüne. zaten ayagınla yada biyere cat cut vurdugunda sürtündügünde gidicek orası allahın emri.

akriligi fırçayla yada cok sulandırarak airbrush la yapabilirsin. ama air nerden bulucaksın bilemiycem.

İnternette arama işini zaten yaptım..tüm internette adamakıllı sadece 1 döküman var.. İnsan bu konuda çok fazla materyal bulmayı bekliyor ama yok..akrilik denenmiş fakat çok dayanıksız bulunmuş bir yöntem.. Otomotiv boyalarıyla yapacağım... boyama tekniği olarak ne yapacağıma aşağı yukarı karar verdim zaten.. Çizilecek tasarım konusu asıl problem şu aralar..

boyanacak olan skateboard değil snowboard bu arada( bkz. konu başlığı ).. Snowboard olunca suya ve eğilip bükülmeye dayanıklılık giriyor işin içine.. Skateboarda uygulanan boya tekniklerinin çoğu snowboarda uygulanınca çatlama yapıyor, snowboardlar bayağı bi bükülüyor çünkü kayarken..

[signature][hline] Deus Ex Machina

[Bu mesaj Throndor tarafından 07 Şubat 2005 15:54 tarihinde değiştirilmiştir]
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...