KireiMerodii Mesaj tarihi: Şubat 7, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 7, 2005 Bir baba çocuğuna vurabiliyorsa, çocuğu da babasına vurabilir. Büyükler saygıyı, sevgiyi önce çocuklarından beklemesinler, kendileri versinler, sonra istesinler.. Annen baban sorunluymuş ki; seni bu hale getirmiş. Ailesi düzgün olan adam bu kadar sinirli olmaz. Özgürlüğü, anneye babaya karşı rahat olma olayını kazandırmışlar sana, ne ala, ama bunu kontrolsüz bırakmışlar... Her zamanki gibi temelde aile hatalı ama artık büyüdüm ben diye ortalarda dolaşıyorsan, o hata ailenden çıkar, sana geçer. Üzüldüğünü, ailede yanlış anlaşılmış hissettiğini, ve bunu çözmek için bütün suçu kabullenip babandan özür dilemek istemediğini anlıyorum. Adam olayı başlatmış, sen de kendi kontrolünden çıkmışsın. Ama unutma ki; hala öğrenciysen, bir işin yoksa, onlara bağılmlısın. Onlarla iyi geçinmek zorundasın.. Yoksa hayat her iki taraf için de zor olur. Bu saatten sonra ailen seni anlayacak değil, sen de kocamansın artık, sen de onları anlayacaksın, biraz politika uygulayacaksın, işler yoluna girecek. Sana işkence yapmıyorlar ya. Bırak onların evinde, onların dilediği gibi olsun herşey.. Baban seni affedecektir. Sen arabanın camlarını kıracağım diye ayrılırken o sadece BİLGİSAYAR YASAK demiş sana. Haklısın, ailenin maddi gücünü senin üzerinde otorite kurmak için kullanması miğde bulandırıcı... Ama aynı şekilde senin de onlar üzerinde fiziksel gücünle otorite kurmaya çalışman da berbat bir yöntem. Onlara büyüdüğünü kas gücünle ispatlayamazsın. İlkel adamlar gibi evin reisi benim kavgası yapmışsınız. Ayılar kendilerine ait bölgeyi işaretlemek için dağıtırlarmış, sen de evi dağıtmaya kalkmışsın... Baban, sen ona wahşice saldırırken büyüdüğünü ve kontrolden çıkmadığını nasıl anlasın? Adam gibi konuş, aklı başında davran, babanı utandır. [Bu mesaj KireiMerodii tarafından 07 Şubat 2005 11:25 tarihinde değiştirilmiştir] Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Phlox Mesaj tarihi: Şubat 7, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 7, 2005 said: Glatheros, 07 Şubat 2005 04:31 tarihinde demiş ki: tedavi ol ne tedavisi ya ? tedavi oluncak bir durum yok. bence verdiği tepki biraz aşırıya kaçsa da haklı bir tepki. hep bizden saygı isterler ama saygı karşılıklı olur unutmayın[signature][hline]if you don't fall all the way, you cant be saved..it's only after you've lost everything that you are free to do anything... Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
MartinLGore Mesaj tarihi: Şubat 7, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 7, 2005 Bir ara neler demişim.. said: nedanko, 28 Kasım 2004 11:34 tarihinde demiş ki: Cidden değişik bakıyorum. Şöyle --> .|. ayyyy yeter... Ya bana göre aile kavramı boş bir kavram bizim düşündüğümüz manada.. En başına gelelim olayların. *!BABAM O PORTAKALI NİYE YEDİ !!* Şimdi 2 kişi birbirini seviyo evleniyor. Hadi çocuk sahibi olalım diyolar. Yanlız, çocuğun cinsiyeti, sağlamlığı hiçbirşey belli değil.. Yani tamamen kendi bencillikleri ile bir varlık dünyaya getiriyorlar. Eğer çocuk özürlü doğduğunda anneyi babayı hapse atmıyorsak, anne baba benim sahibim değildir. Ve bu bencilliklerinin sonucunda bana da bakmakla yükümlüler. Ha onlara iyi davranmalıyım, derslerime çalışmalıyım popomu ıslatmamalıyım. Ama bu zorunluluk değil. Sadece işin etik yönü (ki bana göre çocuk olayında etik diye bişiden sözetmek saçma) Çocuk annesinin babasının azına s.çar. Ama anne baba laf etmemeli, edemez. Sen getirdin çünkü o çocuğu dünyaya. Belki bu dünyaya gelmeden önce süpper bir yerde paso nataşalarla yatıp kalkıyodum. Dünyaya gelince reset atıldı beyne ve hatırlamıyorum. Kim bunun hesabını ödeyecek ? Tamamen kendi zevkleri için , kendi egoları için dünyaya geldim ben. Belki babam ben doğduktan 5 sene sonra iflas edecek. Ben ezietler içinde yaşıyacam. Kim bunun hesabını ödeyecek. Onun için en sağlamı : *!Use Condoms* ps:penth ;) [signature][hline] Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar