Penthesilea Mesaj tarihi: Şubat 4, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 4, 2005 Trasher nolur soldaki menüyle oynama daha fazla, bozacaksın[signature][hline]UO - Penthesilea, Archer Mage of Metalon SWG - Ealos Tsaark, Bounty Hunter of Bounty Hunter Association WoW - Penthesilea, Night Elf Hunter of Anatolian Sunrise freddy12, 01 Temmuz 2003 00:00 tarihinde demiş ki: yaw bana secound of age var dedıler oside emımız olamdına serveıs lerınge gesteır odlunu Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
demirbilek2 Mesaj tarihi: Şubat 4, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 4, 2005 said: Horrible, 04 Şubat 2005 19:13 tarihinde demiş ki: Konu bi ara milliyetçilik duygusuydu sora dil konusuna ve markalara geldi.Markayla dilin ne alaksı var ki arkadaşlar?O zmn Arçelik-Beko,vestel vs. vs. bunlarda türkçe diil.Markaların isimleri saçma olur ztn ne die yoruosunuz ki kendinizi.Bu arad bonenin yukarıda köşe yazarlarıyla ilgili yazdılarına +9999999999... Markalarin Turkcelestirilmesi gibi bi sey abesle istigal olur. Kimsenin boyle bir sey savundugunu zannetmiyorum Ama Turkce konusmak, Turkiye'de doganin korunmasi, Yerli sanayii'ye uluslararasi devlere karsi rekabet sansi tanimak konularini bir butun olarak goruyorum. Ve cok onemli olduguna inaniyorum. Benim fikrim budur. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
mxzr Mesaj tarihi: Şubat 5, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 5, 2005 *!fistik atar*[signature][hline][ code=php ] KNIGHT ONLINE Server Ares,Diez,Xig Lvl 35,32,37 Archer,Mage,Assasian ?>[ /code ] Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
MagicGladiator Mesaj tarihi: Şubat 5, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 5, 2005 said: demirbilek2, 04 Şubat 2005 17:02 tarihinde demiş ki: A'dan Z'ye katiliyorum yorumlarina DoruK. Bu kadar dis ticaret acigi varken yabanci mali tuketimimizi mumkun oldugunca dusurmemiz lazim, bunun artik milliyetcilikle ilgisi yok, herkesin birseyler yapmasi lazim. Ayni dilimizin korunmasi, ve Turkiye'de dogal hayatin, ormanlarin, hayvanlarin korunmasi da ayni onemdedir. Cok gec olmadan bunlari korumasi altina alan bir hareket dogmak zorunda. Adam yurt dısında yalnız dela :)[signature][hline]I took their smiles and I made them mine I sold my soul just to hide the light and now I see what I realy am a their a whore and a liar BonePART, 03 Şubat 2005 02:49 tarihinde demiş ki: ORTADA ACMAMA ISTEGI BENCE NORMAL BENDE MASA ALTINDA CIKARIRIM Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
mxzr Mesaj tarihi: Şubat 5, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 5, 2005 kardesim zaten turkce yapabiliosan yap yani yap sende windows gibi ii bi sistem koy adini pencere yapamiosan konusma :D[signature][hline][ code=php ] KNIGHT ONLINE Server Ares,Diez,Xig Lvl 35,32,37 Archer,Mage,Assasian ?>[ /code ] Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Eraqrest Mesaj tarihi: Şubat 5, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 5, 2005 Hepsini okudum çok yoruldum. -Marka isimlerine karışmayınız. -Marka tercihlerine karışmayınız. -"Bay bay" demeyiniz. -Dil bilgisi kurallarına uyabildiğiniz kadar uyunuz. -FRP'cilere karışmayınız. -İnsanların bilgisayarına karışmayınız. -Siyah kıyafetlilere karışmayınız. -Rock, metal, jazz vs. dinleyenlere de karışmayınız. -Milliyetçilik yaparken faşistlik yapmayınız (söz meclisten dışarı) -"İğreaaannsııaaan" demeyiniz. -Yerlere tükürmeyin, çöp atmayın diye devam edebilir.[signature][hline]Penthesilea, 04 Kasım 2004 00:40 tarihinde demiş ki: Chem, digitürk yapsana? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
demirbilek2 Mesaj tarihi: Şubat 5, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 5, 2005 said: eraygnr, 05 Şubat 2005 03:32 tarihinde demiş ki: Adam yurt dısında yalnız dela :) Evet ekmegi burada cikartiyoruz ama burada fazla harcamiyorum. Insallah donunce bir ev almak istiyoruz, bakalim o gunleri gorebilecez mi. :) [Bu mesaj demirbilek2 tarafından 05 Şubat 2005 05:33 tarihinde değiştirilmiştir] Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
xueshen Mesaj tarihi: Şubat 5, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 5, 2005 hoş söylemişsinizde değişen dünya ile birlite dışa açılınca bir ülkenin dilinin dininin milliyetçiliğinin aynıkalmasını nasıl beklersiniz. özellikle güçlü olanın hakimiyetinin fazla olduğu bir dünyada. tek başımıza adım atamazken bu sözler niye;daha varoluşumuzun amacını kavrayamamışken konuşmak neyimize?[signature][hline]orochi Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
demirbilek2 Mesaj tarihi: Şubat 5, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 5, 2005 said: xueshen, 05 Şubat 2005 08:10 tarihinde demiş ki: hoş söylemişsinizde değişen dünya ile birlite dışa açılınca bir ülkenin dilinin dininin milliyetçiliğinin aynıkalmasını nasıl beklersiniz. özellikle güçlü olanın hakimiyetinin fazla olduğu bir dünyada. tek başımıza adım atamazken bu sözler niye;daha varoluşumuzun amacını kavrayamamışken konuşmak neyimize? Hani kim Dilini, dinini, milletini degistiriyo bu dunyada, bi ulke soyle bunu yapan? Hani sanki Dunya Birligi falan kuruluyo da, bi biz girmiyoruz gibi fantazi yapmissin. Tam tersine butun dunya, ozellikle Avrupa ve ABD iyice asiri dinci ve asiri miliyetci yonde ilerliyor. Diger bahsettigin kavramlarin da hicbirine katilmiyorum. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
xueshen Mesaj tarihi: Şubat 5, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 5, 2005 japonya örneğin dışa açıldıkça yeni bir alfabeye ihtiyaç duydu ayrıca örnek verdiğin ülkelerden abd dışa açılmyo özellikle 11 eylülden sonra tam tersi bir politika izliyo dışa açılmaktan kastım pazar alanı yaratmak için sömürgeleşmek diil ayrıca eski afrika kabileleri artık hristiyanlaşıyor veya ingilizce öğreniyorlar (eski sömürgeleşmenin devam etmesi) demek istediğim değişim kaçınılmaz özellikle din dil ve ırk türkiyede uç noktalara çekilmeye çalışıyosa mutlaka bişeyler değişecek[signature][hline]orochi Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
demirbilek2 Mesaj tarihi: Şubat 5, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 5, 2005 Japonlar bi kere asiri geleneklerine bagli adamlar, kulturlerine de asiri baglilar. Afrikayi mi ornek alalim yani ne diyosun sen? dunyanin en azgelismis ve fakir yerleri, adamlarin zaten midelerine girecek lokma yok, cogu bir iki cuval fazla yardim almak icin din degistiryo garibanlarin, bunlari da gordum. Din degistirip misyonerlerden yardim aliyorlar. Misyonerler falan hikaye zaten, kendi ulkelerinde kimsenin taktigi yok diye gidip Afrika'da falan garibanlari ya da immigrantlari falan kafaliyolar bunlari da gorduk, onlar da cikar iliskisi cogu zaten ehue Turkiye'nin kulturel bi degisime ihtiyaci yok, ben hic bir eksiklik hissetmedim bu gune kadar. Hatta Amerika bana sIkIcI gelir, Turkiye'de bi gunum ve gecem bos gecmez, samimi soyleyeyim. Yemegimizle, rakimizla, guzel dilimizle, guzel dogasiyla gayet, dostluk-arkadasliklarimizla guzeldir hayatimiz. Ki bunlar dunyada cok az kulture nasip olmus olaylar. Bizim tek eksigimiz ekonomik gelisme, problemlerin 90%'i ekonomik. [Bu mesaj demirbilek2 tarafından 05 Şubat 2005 09:35 tarihinde değiştirilmiştir] Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
xueshen Mesaj tarihi: Şubat 5, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 5, 2005 benim demek istediğim dışa açılıyoruz değişim olmalı güçlenmeliyiz para kazanmalıyız bu hangi yollardan olur tartışmalı o konuda yorum yapamam japonya veya abd gibi milliyetçi olarakmı sorun o değil gerekirse olalım sorun değişiyoruz istesekte istemesekte değişiyoruz. dilimize tabi yabacı kelimeler gelicek özellikle türk dil kurumu kelimelere türkçe karşılık bulamasssa daha da devam eder bu isyanlar[signature][hline]orochi Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Laurelin Mesaj tarihi: Şubat 5, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 5, 2005 bu yzuden Turk dıl kurumunu karalama calısmaları yapıluyor kı adamlar turkce karsılık bulamasın yok oturgaclı goturgec yazar gecer yuvarlak dıkıne dısk vs vs[signature][hline]Mustafa Kemal Ataturk,yuce Turk milletine 1933 de demişki: Sömürgecilik ve Emperyalizim Yeryuzunden Yok Olacak Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
demirbilek2 Mesaj tarihi: Şubat 5, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 5, 2005 Ha tamam o zaman bi itiraz yok :) [Bu mesaj demirbilek2 tarafından 05 Şubat 2005 09:42 tarihinde değiştirilmiştir] Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
xueshen Mesaj tarihi: Şubat 5, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 5, 2005 :)[signature][hline]orochi Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
forgiver Mesaj tarihi: Şubat 5, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 5, 2005 türkçeden çok türkiyenin bir marka üretememesi gibi geldi yaız bana[signature][hline]be the vanquisher, to forgive Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
xueshen Mesaj tarihi: Şubat 5, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 5, 2005 markadan daha önemlisi yeni ürün sunabilmeliyiz piyasa yoksa mavi jeans gibi olur[signature][hline]orochi Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
The_ Mesaj tarihi: Şubat 6, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 6, 2005 Offf baya uzun bu ya..[signature][hline]Spectator, 20 Temmuz 2003 15:00 tarihinde demiş ki: ben yaptırmadım ama acımıyo. İşte Ben!!! asdasd, 01 Şubat 2005 13:17 tarihinde demiş ki: merkez : Ananın Yerinde kavga ihbarı var Ekip intikal etsin ekip : anlaşıldı merkez, Ananın yerine ekibimle seyir halindeyiz Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
MagicGladiator Mesaj tarihi: Şubat 6, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 6, 2005 neden upladın bunu demek için mi ?[signature][hline]I took their smiles and I made them mine I sold my soul just to hide the light and now I see what I realy am a their a whore and a liar BonePART, 03 Şubat 2005 02:49 tarihinde demiş ki: ORTADA ACMAMA ISTEGI BENCE NORMAL BENDE MASA ALTINDA CIKARIRIM Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
-007- Mesaj tarihi: Şubat 6, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 6, 2005 harbiden uzun Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
elexaa Mesaj tarihi: Şubat 6, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 6, 2005 emperyalizm iletişim çağıyla birleştii zaman dejenere olmaya mahkum olan sadece bizim dilimiz diilki bunun onune dunya dengeleri deişmedii surece gecilemez bosuna kasmayın ole osman beyin kasyo saati gibi sacma propagandalarla bilinclendirilemez toplum[signature][hline]Yalnızlık paylaşılmaz Paylaşılsa yalnızlık olmaz Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Drigeolf Mesaj tarihi: Şubat 6, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 6, 2005 bir konuda haklı bir konuda haksızsın(tabii ki bence): türk malı kullanmak,milliyetçi olduğunu göstermez, kullanmayanların türk düşmanı olmadığı gibi.kullandığın mal onun kalitesine bakar, ben şimdi uyduruk bir türk malı yerine iyi bir amerikan malını tercih ederim, seçeneğin olacak ki türk malı kullanabilesin. ama türkçeyi doğru kullanmak konusunda seni haklı buluyorum.[signature][hline]"Eğer insanları gerçek değerlerinden satın alıp, onları,onların kendilerine biçtiği değerden satabilseydim dünyanın en zengin insanı olurdum." -Oscar Wilde Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Drigeolf Mesaj tarihi: Şubat 6, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 6, 2005 bu arada bu lider mantığını anlayamadım, evladım sen çok fazla gitmişsin ülkü ocaklarına.lider söylemediği için etkisizmiş filan. ne lideri be,bu devirde herşey çıkar işi, baksana herifler ukraynanın seçimlerini bile değiştirebiliyorlar(amerika). istediğin kadar lider olsan ne olur. böyle ülkü ocaklarına gidip,faşist lider arzusu duyan gençlere acıyorum.(nerden mi anladım,kendiside demiş " Belki fazla milliyetçi bir kafayla yazdım tüm bunları" demesi zaten anlaşılması için yeter.[signature][hline]"Eğer insanları gerçek değerlerinden satın alıp, onları,onların kendilerine biçtiği değerden satabilseydim dünyanın en zengin insanı olurdum." -Oscar Wilde Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
kaleidoscopic Mesaj tarihi: Şubat 6, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 6, 2005 2500-3000 senedir bir liderin(gerek han hakan, gerek şah bey padişah olsun) boyundurluğu altında yaşamış bir milletin evladı olarak lider arzu etmek gayet normal herhalde 80 senede demokrasinin oturacağını zannetmiyordunuz di mi? hala "biri gelsin bizi kuratarsın biz de ona tapalım" anlayışı var. bunun kaybolması da birazcık sürer. herşeye de "faşüst" veya "gomunüst" diye bakmamak lazım:-) dil konusuna gelince, Rüştü Erata'nın Sachmalama türkçe de neymiş! adındaki kitabı bayağa yardımcı olacaktır. Rüştü Erata eski bir TRT spikeri, kesinlikle propaganda gibi dertleri yok. kitabı zaten daha çok bir araştırma niteliğinde, "böyle böyledir" demek yerine göstermeyi tercih etmiş. örneğin Mudocitydeki mağazaların teker teker ismi ve nece oldukları yazıyor. ortaya çıkan tablodan da biz yorum yapıyoruz. tavsiye ederim yani.(hayır komüsyon almıyorum:-))[signature][hline]Boğaz'ın Ortasında Rakı-Balık Aşksız Gitmiyor "Ezberlemek, zihinden kopya çekmektir." Rıfat Ilgaz beleş D&D 3.5 ed., maksat wizards batsın. tık, indir Member of AAL'05 Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
DoruK Mesaj tarihi: Şubat 6, 2005 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 6, 2005 said: sinanural, 06 Şubat 2005 11:47 tarihinde demiş ki: bu arada bu lider mantığını anlayamadım, evladım sen çok fazla gitmişsin ülkü ocaklarına.lider söylemediği için etkisizmiş filan. ne lideri be,bu devirde herşey çıkar işi, baksana herifler ukraynanın seçimlerini bile değiştirebiliyorlar(amerika). istediğin kadar lider olsan ne olur. böyle ülkü ocaklarına gidip,faşist lider arzusu duyan gençlere acıyorum.(nerden mi anladım,kendiside demiş " Belki fazla milliyetçi bir kafayla yazdım tüm bunları" demesi zaten anlaşılması için yeter. babacum ben ülkü ocağına gitmeyi bırak hayatımda 1-2 kez gördüm bunlar gerçek şeyler anlasan iyi olur, artık sen niye böyle konuştun bilemiyorum komplekslerin var ya da düşman casususun heralde ehehehe[signature][hline][b][Bu mesaj Ali Sami Yen tarafından 1 Ekim 1905 14:27 tarihinde değiştirilmiştir] Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar