Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

lise 2 ve alan tercihi

Öne çıkan mesajlar

Mesaj tarihi:
hepimizin bildiği gibi lise 1 bitip lise 2 ye geçerken bir alan tercihi yapmamız gerekiyor.

bu alanların artıları eksileri nelerdir.? burada konusalım

sayısal - eşit ağırlık - sözel
FM - TM - TS[signature][hline]dogmit bi ara msn de demiş ki:
bunu yazan tosun güç seninle olsun
MSN: [email protected]
Mesaj tarihi:
kişinin yetenklerine göre değişir kimi inektir hepsini yapar kiminin feni iyidir ama sosyalden çakmaz yada tam tersi öyle

seçebileceğin mesleklerde değişiyo ona göre

hayatının en önemli adımlarından birini atıyosun kısaca iyi düşün :)sonra alan değiştirmek pahalıya patlayabilir çünkü
Mesaj tarihi:
tm öneririm hem kolay hemde hukuk'da seçebiliyorsun.[signature][hline]Andolsunki onu yapan ve yaptıran için de Ahirette Cennetten bir nasip olmadığını biliyorlardı.
Legioner Young Nightblade

Mesaj tarihi:
ya şimdi,
1- yabancı dil seçersen össde ts sorularını mı cevaplıosn
2-ydlden uluslararası hukuk/ticaret vs.. okunabildiği doğru mu?
2-tm de coğrafya dersi warmı[signature][hline]aşk böceği
la petite ezique

Mesaj tarihi:
1-yabancı dil seçtiğinde önce öss ye giriyor ve sözel bölümünü cevaplıyorsun, o sınavdan bir hasfta sonra 100 soruluk yds sınavına giriyorsun

2-yabancı dilden sınırlı sayıda da olsa uluslararası9 ilişkiler bölümlerine girilebiliyor
bu girme yöntemi ortaöğretim başrı puanının yabancı dil bölümleri gibi 0.8 ile çarpılmasıyla oluyor, yani bir kayıba uğramıyorsun ama bir kazancın da yok, çünkü bölümü seçerken matematik soruları da çözmüş olman gerekiyor
3-coğrafya dersi var

bu arada hepinize şiddetle yabancı dil seçmenizi tavsiye ediyorum, biraz yatkınlığınız fln varsa üzerine giderek çok başarılı olabilirsiniz, fazla sıkıntı çekmeden de liseyi bitirirsiniz[signature][hline]Emaleth, 12 Ocak 2005 18:11 tarihinde demiş ki:
where is hareket, there is bereket paticiklerim.

Cthulhu_, 05 Aralık 2004 20:57 tarihinde demiş ki:
12 yaşımdan beri sertleşmeye başladım hala da sertleşiyorum...
Mesaj tarihi:
Ya artıları eksileri kişiden kişiye çok fark ediyor.Mesela mühendisliğe ya da tıpa ilgin yoksa sayısal seçmenin pek bi anlamı kalmıyor.O yüzden önce ilgi alanlarını ve ilgilendiğin meslekleri belirlemen gerek.Çünkü gerçekten sonradan alan değiştirmek pek iyi değil.Ayrıca zorluk kolaylık tabi ki kişiden kişiye değişir.(Ama sayısal bence daha kazık:) )[signature][hline]~Elysion~
Mesaj tarihi:
o zmn ydl seçip dersaneye fln gidersen rahtlıkla yaprsın mat sorularını da pek bi fark olmaz ztn. :-?
evet güzel bişey yabancı dil ama fazla meslek yok gibi :([signature][hline]aşk böceği
la petite ezique

Mesaj tarihi:
ama yabacı dil derken, yabancı dilden de dershaneye gitmen gerekior, okuldan verilenlerin kesinlikle yeterli olmayacağını görüdm ben dersaneye basladıktan sonra

anca özel ders fln alarak olur ama okuldaki dersleri fln takip etmen imkansız olur

anca ilk sene tm, ikinci sene yd dershanesine giderek yapabilirsin
ama ben yine de tek bir bölüm üzerine yoğunlaşılmasını tavsiye ederim

girecfek aln yok derken de şunu unutmayalım, kalburüstü bir üniversitenin(ki bu marmara ve yukarısı die düşünülebilir) dil bölümünden mezun olduğunuzda dışarıya açılan bir firmanın (yabancı menşeili ya da) halkla ilişkiler müdürlügü veya baska bölümlerine girebilirsiniz

ben kendi adıma tercüman olmayı düşünmüorum mesela, sağlam bir firmaya kapak atmak benim asıl amacım[signature][hline]Emaleth, 12 Ocak 2005 18:11 tarihinde demiş ki:

her okul yabancı dil bölümü de açmıyo ki.
elma bizim okul da bak bu yılki 10larda yok..[signature][hline]aşk böceği
la petite ezique

Mesaj tarihi:
Lisede rahat olmak için bölüm seçmek mantıksızlıktan ibarettir. Mesleğinin ne olmasını istiyorsan, onun için hangi eğitimi alman gerektiğini öğren. O üniversitenin o bölümü hangi bölümü istiyorsa onu seç. Bu kadar.[signature][hline]"Mph Rmph !!"
Lamerlere Cevap Yok!
Mesaj tarihi:
555 k.a.l mı sizin orası ne???[signature][hline]Emaleth, 12 Ocak 2005 18:11 tarihinde demiş ki:

dersaneden bir ark. var bizim, dil bölümü açmayınca sözel seçti, oradan okuyor simdi[signature][hline]Emaleth, 12 Ocak 2005 18:11 tarihinde demiş ki:

evt ve adamlar bulamamışlar geçen sene

bir okulda şu anda 1 kişiye açılmış, nasıl becermişler bilmiorum ama 1 kişiye özel sınıf açılmış

onun dışında 3-4 kişiye açan okullar da var

biz 7 kişi açtırdık okulda, sonradan 11 olduk[signature][hline]Emaleth, 12 Ocak 2005 18:11 tarihinde demiş ki:

geçn yıl yeterli kişi olmamış.ve bizim dönemden de 4-5 kişi çıkıyor.bende fm ve ydl arasında kararsızım ama açılmıcak gibi gözüküyo..[signature][hline]aşk böceği
la petite ezique

Mesaj tarihi:
merak etme zaten cogu kisi acılmıcak die tercih etmior, açılıcağı kesinse akın akın geliolar:)

biz de dil sececegi kesin olan 3 kisi vardı, sonradan 7 olduk, sınıf acıldıktan sonra da 4 kisi geldi

ayrıca eğer gerçekten istediğin bir bölüm fln yoksa fm sana sonucunda alacağından cok daha fazlasını cektiriyor[signature][hline]Emaleth, 12 Ocak 2005 18:11 tarihinde demiş ki:

böhüea :(
kafam çok karışıyo böyle sinr oldm gece gece ya.zor bi konu bu bölüm.[signature][hline]aşk böceği
la petite ezique

Mesaj tarihi:
bence zor değil yeteneklerini ve isteklerini göz önüne alırsan kolay

zaten nerden emzun olursan ol istediğin işi bilgi ve becerin varsaya yapabiliyosun artık üniverste diplomasının pek önemi kalmadı

mühendisler tasarlar üretirler sorunları giderir ve tekrar üretirler işletmeciler şirketi yönetirler insan ilişkilerinde ve satış ta önemli rol oynarlar işte doktorlar doktordur :D böyle böyle hangisi sana cazip geliyorsa onu seç
parasına değil ilgine ve zevkine bak bence yoksa çok pişman olabilirsin sonra
Mesaj tarihi:
ya sana tavsiyem muhendıs olmak ıstemıyosan kesnlıkle Fen ı secme ben Fen de okuom teşşekkür alana kdr resmen bı tarafımı yırttım[signature][hline]U reached the secret too soon, U cried for the moon.
And then one day u find 10 years got behind u,No one told u when to run,U missed the Starting gun....
Mesaj tarihi:
şimdi öss'de puan nerden geliyo, T ve M'den. O zaman liseyi "işkence" yerinden çıkarıp "öğrenme için temel atma yeri" olarak kafamızda şekillendirirsek, "öğrenme yeri" tabii ki dersane, sistemi lehimize kullanarak şöyle yapıyoruz.

Lise 2'de ne olursa olsun FM seçiyoruz. Böylece üni'de bizim karşımıza gelecek matematik sorularının konularını görmüş oluyoruz. Zaten Lise 2 YD ve TM bölümlerinde pek bi şey göstermezler...
Bundan sonra Lise son'da asıl istediğimiz bölüme geçiyoruz. Böylece ÖSS'de puanımız istediğimiz gibi şekillenmiş oluyo, biz matematik bilgisine sahip oluyoruz, istediğimiz yere çatır çatır giriyoruz.

Yabancı dil için işin sırrı tamamen kitap okumak arkadaşlar. 2 sene boyunca ayda 2 kitap okuyarak "çalışırsanı", inanın dersanenin de, okulun da size vereceğinden fazlasını kazanırsınız.[signature][hline]Tulahr
Mesaj tarihi:
kardesım fen de TM de gorduun matimatikin nerdeyse aynısını goruosun haftada 5 ders orda 6 ders zate[signature][hline]U reached the secret too soon, U cried for the moon.
And then one day u find 10 years got behind u,No one told u when to run,U missed the Starting gun....
Mesaj tarihi:
said:
Sawer, 18 Ocak 2005 11:11 tarihinde demiş ki:
kardesım fen de TM de gorduun matimatikin nerdeyse aynısını goruosun haftada 5 ders orda 6 ders zate

İyide sınavda katsayılar değişiyo gördüğün ders sayısı ile ilgisi yokki.[signature][hline]Turbo Pascal,C,Visual Basic,Sphere Scripting And Gm Pvp
Hell_Angel Quamen
  • Yeni Oluştur...