Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Bir kaç oyun içi soru

Öne çıkan mesajlar

Mesaj tarihi:
Selamlar

Elimde Fiend Folio vardı.Steel Predator diye bir outsider var ( bildiğiniz alien'ın metal modeli .. acid-free model :) )

Neyse bunun bir special attack olarak geçen roar'ı var aynen yazıyorum.

'A steel predator can emit a titanic roar every 1d4 rounds.All creatures within a 30-foot cone take 12d6 points of sonic damage abd are deafened for 2d6 rounds (fort DC 20 half ; success negates the deafness). Any exposed brittle or crystalline creature takes twice the indicated damage ; creatures holding fragile objects can negate damage to them with successful reflex saves ( DC 20 )'

Benim anlamadığım arkadaş bunu free-action mı yapıyor standart mı move-equivalent mı vs .?[signature][hline]What we do in life,echoes in eternity.
Mesaj tarihi:
ben de yıllarca
AD&D de
Bir thief hide in shadows yapınca ilerleyebilir mi ?
yoksa ilerliyemezmi diye bir türlü karar verememiştim.[signature][hline]Berk, 17 Ocak 2005 01:54 tarihinde demiş ki:
mimarlık2.sınıf adam tasarımdan ne anla diyorum sadece...

haklıdır anlamam.
Mesaj tarihi:
Dragon breath atağının değişik bir versiyonu.Standart actiondur.
@Golge-i Khan:Hide in shadows ve stealth mode second editonda vardı.Hatta oyunlarda falan da var.Hide olup ilerleme.Masaüstünde tabi ki bu kadar kolay olmuyor.check atarak ileliyor.Aynı zamanda da ilerlerken nereye saklanacağı ve aradaki mesafe falan da dc'yi belirler
  • 3 hafta sonra ...
Mesaj tarihi:
yeni sorular :

Bazı spell description'larda eğer adamı büyüyle öldürürsek res etmek için illaki bir wish ya da miracle a ihtiyaç olduğu söyleniyor ( bazı yaratıklar sizi öldürünce de geçerli bu. )

Şimdi bu wish/miracle xp alıyor mu almıyor mu ve de carefully worded ne demektir kardeşim !? Ne diyorsun yani

' Bu dangalak destruction yemiş damı dötü dağıtmış, res etmek için izin istiyorum abi. Arkadaşın hıyarlığına bakma . ' mı diyor :-p

2. soru :

Mesala ethereal bir creature saldırıyor size ve ethereal olduğundan duvarı cover olarak kullanıyor. ( saldırırken duvarın içinde kalamaz demeyin , kalıyor :) ) Ama benim anlamadığım sen bu adama nasıl vurursun. Sana saldırdığı zaman kolu , bacağı duvardan çıkınca mı anca vurabiliyorsun ? Öyle ise % kaç cover bonus var ? yoksa sadece kendi turn'u içinde çıkabildiğinden ve sen de ona, onun turn'unde saldırmadığından vurma ihtimalin yok mu? Vururken kafasını veya vücudunu mu çıkarıyor yoksa , yani tamamen concealed bir şekilde sana saldıramıyor mu ?

( Bir şey daha .. mesala phase spider full round action da hem free olarak material a geçebiliyor sonra da attack yapıp move-equvalent olarak geri dönüyor.Bunların hepsini kendi turn'ünde yapıyor. Bu tipe nasıl vuruyorsun ? Full round olduğu için herkes oynayana kadar bekliyor diye bir şey bilmiyorum ben !?. Anca ready action mı yapıp vurabilirsin ? - material plane'e gelmesini ready ederek ? )

Gene ekleyeceğim[signature][hline]What we do in life,echoes in eternity.
Mesaj tarihi:
1. cevap...True resurraction vb büyüler(ki bu tür büyülerin en güçlüsü budur) işlemez demek istiyorlar u ifadede.Sadece wish veya miracle büyülerini yapabirsin.Büyüleri normalde nasıl yapıyorsan yine o şekilde yaparsın.Yanlız wish ve miracle kullanırken ve dileğini belirtirken seçtiğin kelimeleredikkat etmelisin.Wish çok güçlü bir büyü olduğunda Dmlern tarafından kolayca çarpıtılabilir.Ben bir oyunumda kullanmıştım.Wish büyüsünü kullanan kişi"x'in aramıza yeniden dönmesini istiyorum"demişti.Bende x i zombi olarak döndürmüştüm..Burda demek istediği açık ve net cümleler...
2.Cevap:Bahsettiğin şekilde bir dövüşü hiç düşünmedim yada oynatmadım ama bence duvarın dışına bir uzuvunu çıkaran etheral attack of of. vermeli...
3. cevap: Material plane e shift gelirler ama giderken move actionla giderler...yani hem saldırıp hem gitmeleri mümkün olmuyor...Bu son knouda yanılıyor olabilir MM yi açmak bakmak gerekir.Ama her halükarda söylediğim yöntem iyi :) variant yapılabilir...
Mesaj tarihi:
Bence 2. sorunda yaratık komple duvar içindeyse ve ataklarında sadece bir uzvu çıkıyorsa sana vururken %50 miss chance olması lazım. Seni görebilmesi için duvardan çıkması gerektiğini düşünüyorum. Duvar içindeyse de tek gördüğü duvarın iç yapısı olur.Sen de ona karşı full concealment almış olursun.

Phase spider konusunda ise yaratık material e geçtiği anda saldırmak üzere ready ediyorum dersen 1 tane atak yapabilirsin. Ya da eğer true seeing gibi ethereal plane i görmeni sağlayan bir büyü altındaysan force effect bir büyü atabilirsin ya da (bundan tam emin değilim) ghost touch bir weaponla vurabilirsin.
Mesaj tarihi:
Miracle hakkında ufak bir soru da ben sorayım

Kitapta büyünün açıklamasında 5000 xp isteyen olaylara örnekler verilmiş. Mesela bunlardan biri "Protecting a city from an earthquake, volcanic erruption, flood, or other major natural disaster."

Şimdi oyuncu miracle büyüsü yaparak örneğin water deep şehrini volkanik bir patlamadan kurtarsa (population :1,347,840) sonra da session sonunda karşınıza gelse: ben 1,347,840 tane adamı ölümden kurtardım hadi bana her birini kurtarma xp sini ver dese kaç xp verirdiniz? (kelle başı 1 xp mi yoksa levela göre değişiyor mu :P) eğer bu kadar xp verirseniz 5000 xp cost anlamsız olmaz mı?
Mesaj tarihi:
2. soruna çok basit bir mantıkla cevap vereyim.Bir odada ethereal olduğun zaman duvarların arkasını durduğun yerden görebilir misin?Tabii ki göremezsin.Bu yüzden yaratık ne kadar duvarın içerisinde combat ederse etsin en azından kafası dışarıda olmalı ki saldırdığı adamı görsün.Ethereal olduğu için zaten %50 bir miss chace var ghost touch silah yoksa.Fakat cover AC için oynadığınız editiona göre değişir.3rd için duruma göre 4 AC(half cover),7 AC (4te3 cover, bence uygun olanı bu) ve 10 AC(10da 9cover) alabilir.3.5 oynuyorsanız standart 4 AC alır.
Mesaj tarihi:
ethereal yaratık mevzuu...

odrinin dediği gibi cover bonus alır. hem AC'ye hem de ref. savelere. detayları bilemiyorum 3.5 için ve şimdi tembelliğim üzerimde olduğu için bakamicam...

ama attack etmek sorun diil. basitçe ready action yapıyosunuz. kafasını çıkarınca saldıracam /basacam büyüyü şeklinde... ben şu şekilde yapıyorum onu. hayalet mesela bi duvardan çıkıyo saldıracağı kişinin içinden geçip tekrardan karşıdaki zemine/tavana/duvara giriyo. fakat eğer playerlar akıllı davranıp taktik neyin yaparlarsa yaratığın görmediği zaman diliminde onu atlatmak için orda yaratık adına listen check atablilirsiniz playerların yerini tespit edip edemediğini kontrol etmek için...[signature][hline]I feel, I can do anything - except, perhaps, live up to the expectations of the others have of me
-The Legend of Selim Wormrider
Mesaj tarihi:
peki şimdi o wish/miracle 5000 xp istiyor mu istemiyor mu ? Ben onu anlamadım. Mesala destruction yedim diyelim. Cleric önce true resurrection sonra wish diyor sonra da ya miracle ya de resurrection diyor ( siz siz olun yemeyin yani :) ) . burdaki specially worded'lar xp alıyor mu yoksa almıyor mu ?. Almamalı da bence ?[signature][hline]What we do in life,echoes in eternity.
Mesaj tarihi:
said:
zopiks, 04 Şubat 2005 20:44 tarihinde demiş ki:
Miracle hakkında ufak bir soru da ben sorayım

Kitapta büyünün açıklamasında 5000 xp isteyen olaylara örnekler verilmiş. Mesela bunlardan biri "Protecting a city from an earthquake, volcanic erruption, flood, or other major natural disaster."

Şimdi oyuncu miracle büyüsü yaparak örneğin water deep şehrini volkanik bir patlamadan kurtarsa (population :1,347,840) sonra da session sonunda karşınıza gelse: ben 1,347,840 tane adamı ölümden kurtardım hadi bana her birini kurtarma xp sini ver dese kaç xp verirdiniz? (kelle başı 1 xp mi yoksa levela göre değişiyor mu :P) eğer bu kadar xp verirseniz 5000 xp cost anlamsız olmaz mı?

ben ondaki exp costunu büyüyü kullanım amacın direk exp almaksa .. mesela "daha yetenekli olmak istiyorum" yada direk DM e "exp almak istiyorum" gibisnden istek arzular karşılııgında o kadar exp alıyosun yoksa kullanımda yaptıgın şeyler sonucunda alacagın exp cok daha fazla olabilir..
Edit : anlatamamış olabilirim..uykusuzluk sux.
[signature][hline]Bow down before the one you serve,
You're going to get what you deserve

--------------------
Ariakan the YIILLAAANNN Merc..(RIP)(tss)
Ariakan the KELEBEEEEK GayZerker..(RIP)
Kanki the GAY DR00D..
Ariakan the UbaAAHR BM..

[Bu mesaj Durlag tarafından 06 Şubat 2005 07:17 tarihinde değiştirilmiştir]
Mesaj tarihi:
said:
Mathias, 05 Şubat 2005 23:58 tarihinde demiş ki:
wish'te her zaman kaybetmezsin. Mesala wish'in duplicate spell özelliği var ve onu yapınca kaybetmiyorsun. Miracle'da da aynısı geçerli.

Miracle da duplicate yapınca kaybetmezsin ama wishte ne yaparsan yap minimum 5000 xp cost var. phb de demiş ki " The minimum xp cost for casting a wish is 5000 xp. When a whish duplicates a spell that has an xp cost, you must pay 5000 xp or that cost, whichever is more."
Mesaj tarihi:
oha harbi çok yalan bir büyüymüş wish o zaman. :) . peki o zaman miracle benim bahsettiğim durumlarda xp yiyor mu yemiyor mu ?[signature][hline]What we do in life,echoes in eternity.
Mesaj tarihi:
ph'ta yazan şartlar dışında kullanılırsa miracle xp gider.Ph yakında olmadığı için ve hergün miracle,wish çekmediğim için de hatırlayamadım şartları:(
Mesaj tarihi:
wish bu arada yalan değil çok iyi ve etkili bir büyüdür yeri geldiğinde.Önemli olan o anı yakalamaktadır.Tarrasque bile öldürebilirsin eğer kasarsan ve dm izin verirse:)
Mesaj tarihi:
Adama Finger of Death atmadan önce save'i tutturamaması için wish at.Sr'si sorun değilse pat diye düşüp geberiyo:D[signature][hline]"Sword is a weapon. Swordmanship is learning how to kill. No matter what ideals you claim how you call it, that is the only truth" Hiko Seijuro

:hrr:"Öğretmek kendinde başlar.İlk önce kendine öğret sonra başkasına" :hrr:
Mesaj tarihi:
Bence spell duplicate harici bir durum olduğu için (neticede normal resurrection da işe yaramıyorsa o durumda) diğer kategoriye giriyor ve 5000 xp ödüyorsun.
  • Yeni Oluştur...