tAKA Mesaj tarihi: Şubat 5, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 5, 2005 2 makina var elimde, Biri win server 2003 bunun uzerine MySQL kurdum calısıyor... Biride web host icin baska makina, Simdi MySQL nin windows uzerinde olmasi lazim oylede zaten benim istediğim web hosttan yada baska bir makinadan MySQL userime giris yapmak. Bunu denedigim zaman disardaki bilgisayardan mysqle girmeye calistigimda your ip is not allowed diyor yani disaridan girislere kapali MySQL. Bunu nasil acabilirim bu konuda bilgisi olan varsa yardimci olursa sevinirim.[signature][hline]alkolik pAAL' 05 Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Zopik Mesaj tarihi: Şubat 5, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 5, 2005 host olacak makinanın ip sine mysql server kurulu makinadan izin vermelisin. direk mysql server üzerinde mi yoksa windows server üzerinde mi bir ayar yapılıyor o kısmını tam olarak bilmiyorum fakat mantıklı olanı win üzerindedir sanırım. linux'ta öyle bir olay vardı çünkü. ayrıca win makinada kontrol paneli fln varsa ordan da açabilmen lazım. cpanel'de öyle bir olay var çünkü ... Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
tAKA Mesaj tarihi: Şubat 5, 2005 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 5, 2005 iste onun tam olarak nerden yapildigini bulmam lazim[signature][hline]alkolik pAAL' 05 Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
tAKA Mesaj tarihi: Şubat 5, 2005 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 5, 2005 tamam çözümü buldum kaynakları inceleyerek mysqle cmd ile giris yapilarak GRANT USAGE ON mysql.* TO 'kullaniciadi'@'webhostunipsi' IDENTIFIED BY 'kullaniciadipass'; GRANT SELECT ( Host, User, Select_priv, Insert_priv, Update_priv, Delete_priv, Create_priv, Drop_priv, Reload_priv, Shutdown_priv, Process_priv, File_priv, Grant_priv, References_priv, Index_priv, Alter_priv, Show_db_priv, Super_priv, Create_tmp_table_priv, Lock_tables_priv, Execute_priv, Repl_slave_priv, Repl_client_priv ) ON mysql.user TO 'kullaniciadi'@'webhostunipsi'; GRANT SELECT ON mysql.db TO 'kullaniciadi'@'webhostunipsi'; GRANT SELECT ON mysql.host TO 'kullaniciadi'@'webhostunipsi'; GRANT SELECT (Host, Db, User, Table_name, Table_priv, Column_priv) ON mysql.tables_priv TO 'kullaniciadi'@'webhostunipsi'; sorgulari giriliyor ve webhostipsi olarak verdigim deger giris hakki elde ediyor.[signature][hline]alkolik pAAL' 05 Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Zopik Mesaj tarihi: Şubat 5, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 5, 2005 mysql yetkilerini biliodum ama bu sorunun bu şekilde çözüleceğini hiç düşünmemiştim ... neyse gözün aydın diyeyim bari :) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
tAKA Mesaj tarihi: Şubat 5, 2005 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 5, 2005 yetkilerin hepsini toplamak biraz zor ama olsun;) sağol[signature][hline]alkolik pAAL' 05 Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
sharky Mesaj tarihi: Şubat 5, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 5, 2005 MySQL `e intranette falan kullanmayacaksaniz, internet e acik sekilde TCP/IP uzerinden ulasmayin. Hem guvenlik acigi, hem o kadar verinin direk akitilmasi yavas ve gereksiz bir yontem.. Bunun yerine local olarak calisacak bir betik yazin ve bu betigi kendi amaclariniz icin kullanin. Ancak, replikasyon veya intranet uzerinden yuksek hizlarda veri aktarimi icin kullanilabilir elbetteki ( ki o bile yavas olacaktir :) ) Insanlar sadece 2 gidim daha hizlansin diye ( bkz. paticik sunucusu ) direk --skip-networking ile optimize ediorlar :)[signature][hline]If you want to travel around the world and be invited to speak at a lot of different places, just write a Unix operating system. -- Linus Torvalds Yeniden : http://www.ethernass.com ( .org, .net ) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
tAKA Mesaj tarihi: Şubat 5, 2005 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 5, 2005 hehe bikac sunucunun paylasacagi bi sql server icin 4mbitlik dsl baglanti üzerinde simdilik sorun yokda ilerde cikabilir sanirsam allah gostermesin[signature][hline]alkolik pAAL' 05 [Bu mesaj tAKA tarafından 06 Şubat 2005 01:47 tarihinde değiştirilmiştir] Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
onlyreal Mesaj tarihi: Şubat 6, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 6, 2005 sharky dogru optimizasyonla super calisiyor ben biri amerikada biri ingilterede iki mysql serverin ki bunlar birbirnin mirroru surekli birbirlerini guncelleyerek calistigina sahit oldum. tabi yapanlar asmis kimseler yalniz bu tur mevzularda kesinlikle oracle i tek gecerim.[signature][hline]any sufficiently advanced technology is indistinguishable from magic C CLARKE Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
sharky Mesaj tarihi: Şubat 6, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 6, 2005 replikasyon harici dedim zaten :) Gerci US-UK.. Adamlarin deli baglanti hizlari var. Istedigi gibi replika edebilir adam, problem yok. Gel gelelim Turkiye de intranet ten falan ancak replika edebiliorsunuz :D Ya da ISP merkezlerindeki sunucular arasinda falan.[signature][hline]If you want to travel around the world and be invited to speak at a lot of different places, just write a Unix operating system. -- Linus Torvalds Yeniden : http://www.ethernass.com ( .org, .net ) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar