-ryan- Mesaj tarihi: Aralık 18, 2004 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 18, 2004 said: EagleEye, 18 Aralık 2004 12:19 tarihinde demiş ki: * Tarımda hijyen çok önemli olacak. Buğday yetiştiren bir çiftçi, tarlaya alafranga tuvalet yapmak zorunda olacak. Tuvalet yoksa ürünün satışına yasak getirilecek en basitinden bunun olması çok zor.hadi adam tuvaleti yaptı.hani bunun alt yapısı?tarımsal alanlara kanalizasyonmu döşeyecekler?bana çok zor geliyor.istanbulun alt yapısı bile doğru dürüst çalışmazken... Inanamamakta haklisin. Calisinca oluyor alinda. Simdiye kadar Antalya'da gelen belediye baskanlarinin hepsi hic bir bok yapmamis, bunu suan ki belediyenin calismalarindan anlayabiliyoruz mesela bizler. Ust gecit, kopru sistemi yapiliyor sehrin gobeginde ve Cevre Muhendisi bir arkadasim da bir cok projenin bunlar bitince hayata gececegini her firmadan surekli teklif aldiklarini anlatti. Dubai yapacagim diyordu secim oncesi, eger calismalar tamamlanirsa dubai kadar olmasa da olacak birseyler. Zaten seneye dubai'den daha cok 7 yildizli otelimiz olacak. Simdiden 3 tanesinin insaati devam ediyor. Bu yeni yapilan oteller icin yol istiyor musunuz diye sormus mesela. Adamlar elbette demis. Cikarin o zaman paralarinizi %60'ini karsilayin yapalim, yoksa yapilmaz demis. Suan da mükemmel bir yola sahipler. Akilli insanlar basta oldukca yapilmayacak birsey yok. Nasil ki AB'den tarih almak hayaldi, gercek oldu. Simdi ise bunlari yapmak hayal, inaniyorum ki gercek olur.[signature][hline]...and shepherds we shall be, for thee, my lord, for thee. power hath descendth forth from thy hand that our feet may swiftly carry out thy command. so we shall fall river forth to thee. and teeming with souls shall it ever be.. in nomine patri, et felie, et spiritus scanti. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
wanderer Mesaj tarihi: Aralık 18, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 18, 2004 bu kriterler bize gelmez. bence biz adayligimizi geri cekeriz bunlari yapmaktansa eheh[signature][hline]templars of steel Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Xanthe Mesaj tarihi: Aralık 18, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 18, 2004 bunnarın hepsi olede olucak bolede olucak .Avrupada bianda olmadı bunnarın hepsi zamanla oturucak ve burda saydılan şeylerin hepsi daha iyi bir yaşam daha akıllı bir yaşam için.Bir polis memuru lise mezunu ama trafikte karşısına master yapmış vs. vs bi adam çıktıgında ona ustunluk taslıyabılıo.Adam okadar okumuş allahın lıse mesunumu mu dınlıycem dıyo bunnarı engellemek için bu eğitim olayı suzenlenmesı gerkıyor. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
-ryan- Mesaj tarihi: Aralık 18, 2004 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 18, 2004 Bir fransiz gazeteci, ntv 'de yapilan bir programda aynen $öyle demi$ti: " $imdi her$ey cok guzel gorunuyor olabilir. Ancak AB'den tarih alindiginda yapilmasi ve uyulmasi kriterler Turk'lerin canini sikabilir. Bu nedenle AB Turkiye'yi degil de Turkler artik AB'yi istemiyor hale gelebilirler. Asil konusulmasi gerekenlerin bu oldugunu dusunuyorum" Adam aslinda cok hakli soylemisti, sorulan "Fransa neden bizi istemiyor?" sorusuna yanit olarak.[signature][hline]...and shepherds we shall be, for thee, my lord, for thee. power hath descendth forth from thy hand that our feet may swiftly carry out thy command. so we shall fall river forth to thee. and teeming with souls shall it ever be.. in nomine patri, et felie, et spiritus scanti. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
forgiver Mesaj tarihi: Aralık 18, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 18, 2004 bunlar olması bizim son derece yararımıza[signature][hline] Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
demirbilek2 Mesaj tarihi: Şubat 4, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 4, 2005 Ben hic zannetmiyorum alacaklarini. Bi kere Fransa dunyanin 4ncu buyuk silah tuccari. Adamlarin ciddi silah satisi gelirleri var. Ha biraz da parfum, sabun, sarap falan satiyorlar. En yagli musterileride Turkiyenin 1/6 i kadar nufusu olan fakat savunma harcamasi Turkiye'ye cok yakin olan Yunanistan, ayrica Kibris Rum kesimi, ve gene bizim bir cok komsumuz . Yunanli arkadaslarimdan biliyorum ki, Turkiye girerse Yunanistan ciddi savunma butcesinde kesintiler yapacak, hatta askerligi kisaltacagi bile soyleniyor. Bir cok ulke icin gecerli. Bu da Fransa'nin hic istemedigi bi durum. Ciddi anlamda binlerce kisi issiz kalabilir Fransa'da. Bir taraftan da Turkiye ile gumruk birligi de AB'ye yilda 40 ila 80 milyar arasi bir gelir getiren, parazitik bir iliski. Bunu da kaybetmek istemiyorlar tabii. Onun icin biraz oyalama taktigi uygulayarak 10-12 sene sonrasina salladilar. Yani bizi somurmeye devam edip ne koparabilirsek kardir diyorlar. En sonunda Fransa referandum yapip 'Hayir' diyecek, digerleri de 'kusura bakma kardesim' diyecekler. Onun disinda Turkler yere tukururur, onur cinayetleri, tarihi korku falan gibi sebepleri gulunc buluyorum. Gulunc buluyorum cunku Avrupa'yi ve Bati'yi icinde yasadigim icin iyi taniyorum. Bu olaylarin hepsi orada da var. Cikin buyuk sehirlerden, kirsal bolgelerine Avrupa'nin. Cocuklarin irzina gecen papazlar mi istersin, onur cinayetleri mi, karisin dovenler mi, rusvet, ve hatta yere tukurmek bile, hepsi eksiksiz bir sekilde var bunlarda. (Kaldi ki yere tukurmenin cezasi 1000 euro dersin, olay biter). Bunlarin hepsi hikaye. Isteselerdi zaten alirlardi simdiye. Yunanistan, Portekiz, Ispanya katildiklari zaman cok da farkli degillerdi bizim durumdan. Kaldi ki Romanya, Bulgaristan falan giriyor simdi... bilmiyorum bu ulkeleri gordunuz mu? Bulgarlar daha 1985'te yuzbinlerce Turk, Roman, Pomak topluluklarini sinirdisi ettiler (Naim Suleymanoglu donemleri)...al sana soykirim. Soykirim konusu niye orda bahsi bile gecmiyor, adamlari sorgusuz sualsiz 2008'e tarih aldilar bile. Romanya'yi da gorduk. Resmen yolda kutuk koyup otobusleri durdurup soygun yaptiklari dag basi bir ulkeydi cok degil 10 sene once, simdi nasil bilmiyorum gerci. Benim fikirlerim bunlar maalesef, keske AB bizim anladigimiz anlamda utopik bir kurulus olsa da biz de uyesi olsak. Ama benim kafamda ciddi soru isaretleri var. [Bu mesaj demirbilek2 tarafından 05 Şubat 2005 00:56 tarihinde değiştirilmiştir] Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
DoruK Mesaj tarihi: Şubat 4, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 4, 2005 demirbilek düşüncelerimin çoğuna parmak basmışsın. benim de yunan arkadaşlarım hiç bu yola düşmeyecektiniz diyor. onlar girdikten sonra kendilerini çobansız bir sürü olarak otlakta bulmuşlar. e tabii bunun giremeden sömürülmesi de var. 10 yıl içinde bizden kıbrıs'ı da almayı, ermeni hödösünü kabul ettirmeyi ve birçok şeyi daha dayatmayı planlıyorlar. herşey toz pembe gibi, girince allak bullak oluruz, giremeyince perişan, hiç düşmeyecektik bu yola bence.[signature][hline][b][Bu mesaj Ali Sami Yen tarafından 1 Ekim 1905 14:27 tarihinde değiştirilmiştir] Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
whissinn Mesaj tarihi: Şubat 4, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 4, 2005 inş gireriz[signature][hline]retired uo player tijs verwest - pati uo somethins never change ________________________ Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Spastik_Serce Mesaj tarihi: Şubat 5, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 5, 2005 İş hayatı Haftada 48 saatten fazla çalışmak yok 16 yaşından türkiyede çalışan birisi olarak şunu rahatça söyleyebilirim. dediklerinin belki hepsi olurda en sonn belkii 10-15 yıl sonra bu iş hayatı kuralları yeni yeni işlemeye başlar.[signature][hline]Deli333 Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
DoruK Mesaj tarihi: Şubat 5, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 5, 2005 yok bizimkiler bir kalıp bulurlar gene emin olun işlemez o haftada en fazla 48 saat olayı.[signature][hline][b][Bu mesaj Ali Sami Yen tarafından 1 Ekim 1905 14:27 tarihinde değiştirilmiştir] Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
m1cf Mesaj tarihi: Şubat 5, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 5, 2005 bunlar goz boyama olaylari.. avrupada 7 tane ulke gordum..hic boyle degil.. italya aynen turkiye gibi.. ayrica avrupa birligi emperyalizmdir..[signature][hline]sol demek ilericilik, sol demek aydinlik, sol demek yenilik, sol demek esitlik, sol demek kardeslik, sol demek enternasyonalizm, sol demek bilimsel sosyalizm, yani sol varya sol size ögretilen düzen solu degil, marksizmdir Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
DoruK Mesaj tarihi: Şubat 5, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 5, 2005 eheh evet öyle bir flash animasyonu vardı italya-ab karşıtlığı diye italya her yönden olmasa da benziyor türkiye'Ye[signature][hline][b][Bu mesaj Ali Sami Yen tarafından 1 Ekim 1905 14:27 tarihinde değiştirilmiştir] Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Spastik_Serce Mesaj tarihi: Şubat 5, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 5, 2005 abi benim 4 günlük çalışmam 48 saati buluyor ner5deyse.[signature][hline]Deli333 Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
demirbilek2 Mesaj tarihi: Şubat 5, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 5, 2005 Bu saatten sonra girmekten baska care yok gibi zaten baska alternatifte pek yok, girmessek iyice somurge olacaz.... Girersek en azindan bi ihtimal esit rekabet ortami yakalama sansimiz var, ama daha bunlar cok uzatacak gibi bu isi. Yalniz bunlarin anlamsiz taleplerini geri cevirmek lazim yoksa Osmanli gibi taleplerin sonu gelmez. Uyum olayi disinda kalan her seye 'hayir' dememiz lazim. Kopenhag kriterleri ve uyum olayi disinda hic bir seyi dayatma haklari yok. Aslinda referandum falan da yapmamalari lazimdi, itlik yapiyolar. Avrupayi taniyorum Turkiye Japonya'da ileri olsa gene hayir oyu cikar, bizim ileri - geri duzeyimizle ilgili degil, bunlar kendileri disinda kimseye sempati duymaz. Yani Rusya'yi falan da hic sevmezler mesela, hatta Rusya avrupa ulkesi degil diyenler bile azinmayacak sayida var. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Laurelin Mesaj tarihi: Şubat 5, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 5, 2005 Almıycakalr bızı alsalarda AB nın yarın oburgun cokmıyıcegı ne malum kı turkıyeyı ıstememelerının bır cok nedenı var bıze basın oyle bır lanse ettıkı avrupaya gırıcez para gelıcek işsiz kalmıycak herkez zengın olucak bu yuzden halk buna ınanıp desteklıyor AB yı baska bır bekledıgı yok halkın bıde sunu yerlestırdı basın onlar bıze muhtaç bız onlara lazımız adamlara ıstedıkelrı şeyı zaten uye olmadan verıyoruz daha bızı ne dıye uye yapsınlarkı kı yapsalar bir suru dış borcumuz hıbeye donuşucek turk ekonomısını kalkındırmak ıcın bır suru hıbe yapmak zorunda kalıcaklar turkıyedekı sosyal guvenlıkle ugrasıcaklar nufus sorunu en az 10 mıulyon ınsan avrupaya akıcak kı bu en buyuk korkuları musluman olmamız da buyuk dert adamlar bır yasa cıkarıcak bız ıtıraz edıcez ıslamıyete uymuyor dıye kavgalar baslıcak ıspanya var adamlar muslumanlara gıcık ıspanyol halkının yuzde 90 ı turkıyeye hayır dıyor avrupanın sınırları genıslıcek ancak ıran surıye gurcıstan azerbeycan ırak gıbı ulkelerle komşu olucak bu sayede arap dunyasının ve turkı cumhurıyetlerın sorunları dogrudan avrupaya yansıycak senelerdır besledıklerı PKK ıclerıne gırmış olucak bırsuru sılah tuccarının işlerı bozulucakkı sılah tuccarları dunyadakı mutlak egemenlıgı ellerınde tutuyor nerdeyse ve en onemlısı yukarda belırttım ama cıddı bır egıtımsız kıtle avrupanın gobegıne gırıp lan gavur senın ananı bacını seklınde konuşucak turlu turlu lamerlıklar yapıcaklar[signature][hline]Mustafa Kemal Ataturk,yuce Turk milletine 1933 de demişki: Sömürgecilik ve Emperyalizim Yeryuzunden Yok Olacak Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
riglous Mesaj tarihi: Şubat 5, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 5, 2005 48 saat calisma olayinda, isteyen ekstra calisabilir, ama isverenin zorladigi 48 saati gecemeyecek anlaminda bu 1. ikincisi bu kural uygulanmaya basladigi tarihten itibaren isverenler aylik veya yillik ucretten degil, saat ucretinden konusmaya baslayacaklar bu 2. yani sen ise gitmedigin saatlerin ucretini alamayacaksin ki bu da nerdeyse dengeliyo durumu. ab'ye emperyalizm diyip de 'kahrolsun emperyalizm' diyen zihniyeti kiniyorum, cunku su an o durumda biz olsaydik, kahrolsun emperyalizm diyen taraf biz degil baska ulke vatandaslari olurdu. bizimse karnimiz tok sirtimiz pek bi seyden haberimiz olmadan oyle gecen bi yasamimiz olurdu. ab'ye girmemiz gayet isimize yarayacak bi durum. ha bu yolda somurulmemek, yoneticilerin takinacagi politikaya bagli. yunanistan-fransa iliskisini yazmis bi arkadas, aynisi bizimle amerika arasinda da var, ama amerika bizim girmemizi destekliyo gayet. cunku donya kadar borcumuz var adamlara. fransa belki ab'ye girdigimizde yunanistani kaybedecek ama ortadoguya daha yakin, daha sicak bolge olan TR'ye pazarlayacak silahlarini. yere tukurmeme konusu, insan insan olsun da, sonra kimse ceza gormez zaten. kabahat iki ayagi uzerinde yuruyen her seye insan dememizde. ayrica kokorecin de caresi bulunur. nasi cigkofte'nin saglikli fabrikasi vs yapildiysa onun da bi yolunu bulurlar. bi ayak uydururlar. bence bu 'adaptasyon sureci'nin en zor yani vergisiz satislar olacak. pazarlar vs ortaligi cidden karistiriyo cunku. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
demirbilek2 Mesaj tarihi: Şubat 5, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 5, 2005 uff bu adamlari cok buyutmussunuz gozunuzde, bunlarin cogu da cahillik yonunden bizimkilerden asagi kalmaz, tek farki sarisin olabilir, ya da kiyafetleri modern gozukur. Fakat cahil beyin ayni, avrupanin yarisi, amerika'nin da 3/4'u ayni cahil beyin. Bizim magandadan falan o kadar buyuk bir farki yok. Gidin bi Polonyalilarla falan konusun, yarisi ne kadar fanatik dinci, geri kafali adamlar hayrete dusersiniz. Bizim gericilerden bir farki yok. Su avrupaya rezil olma korkusunu atin bi kenara begenmiyolarsa almasinlar. Hep filmlerde gordugunuz gibi zannetmeyin ya da butun avrupa bir Berlin, Paris veya Londra gibi degil. Bakin kirsal kesimlere, kucuk kentlere hic de alakasi yok. Nasil AB gidiyo Diyarbakir'i ziyaret ediyor, biz de Avrupa'nin turistik yerleri disina bakmamiz lazim. Tabi ruya aleminde yasayip hersey toz pembe gormek isteyenlere bi sey diyemem ama gercekler boyle. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
forgiver Mesaj tarihi: Şubat 5, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 5, 2005 aslında hepsi bizim lehimize şeyler ama alışmak uzun sürer[signature][hline]be the vanquisher, to forgive Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
demirbilek2 Mesaj tarihi: Şubat 5, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 5, 2005 evet, AB'ye giremesek bile bu kanunlari aynen uygulamak lazim.. (cogunu) ;) [Bu mesaj demirbilek2 tarafından 05 Şubat 2005 09:48 tarihinde değiştirilmiştir] Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar