Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Türkiye dışında yaşanılacak/çalışılacak yer önerisi?

Sleeep

Öne çıkan mesajlar

abi zaten o söylediğin startupta çalışmak için ancak illegal falan olman lazım. küçük firmalar çalışma izni çıkarttıramıyor. sponsor olmaları gerekiyor çünkü her boka.

iş bulayım gideyim olayları hep büyük firmalarla olabilen birşey malesef. ben aylardır gitmeye çalışıyorum.

büyükleri zorlayacaksın yani.
Sosyal ağlarda paylaş

Sleeep said:
çalışacağım sektörün bilişim ve mobil yazılım olduğu özeti fazlasıyla yeterli bence

öncelikle haritadan o kafana göre çalışmayı seçtiğin ülkede çalışabilmen için, sana hükümetin çalışma izni vermesi gerekiyo. bu izinle çalışma vizesine başvuruyosun vs.
bu izin içinde tabi senden bi takım evraklar ister calısıcan şirket: diploma,temiz kagıdı vs..

istenilen evraklar falan ülkeden ülkeye şirketten şirkete değişir,
mesela bizde(çin yazılım şirketi) ios yazılımcı bakıyoruz, seni mesela getirmek istesem biyerde minumum 2 sene çalıştığına dair belge istiyolar.

o seçicegin ülkede "bilişim ve mobil yazılım" bilen adam yokmuda seni işe alıp, bi ton masraf yapıcak zahmete giricek..

tabi sen daha iyi bilirsin önce bi kafanda hangi ülkede calısmak istedigini seç sonrası bi skype interviewa bakar ayda 20milyar maaşla istedim gibi takılırım diyosan bence stockholm da bi 6 ay tecrübelen dasdasd

beğenmezsen ver elini barcelona
Sosyal ağlarda paylaş

az once merak edip baktımda isveçde calısabilmen için en az 13000 İsveç Kronu (SEK) yani 4,508.14TL ye anlaşman lazım calısıcan şirketle aklında olsun

bide gidiceğin ülkenin diplamanı tanıması lazım odtululer paris falan demişsinde, haydar imam uni. sinden diploman varsa tanımıyoruz diyip sie çekebiliyolar o da aklında olsun
Sosyal ağlarda paylaş

Sawer said:

2 aydir Amsterdam'da calisiyorum, tavsiye ederim. Sehir guzel, insanlar iyi, 5'de isten cikiyorum 5:15'de evdeyim(bisiklet ftw)

o kardesim hosgeldin

Den Haagda calisiyorum. Rotterdamda yasiyorum. 16:30da isten cikiyorum, 17:30da evdeyim :D

Istanbulda olsam yenibosnadan kadikoye giderdim (belki) anca bu surede asdf
Sosyal ağlarda paylaş

Vasfi said:

az once merak edip baktımda isveçde calısabilmen için en az 13000 İsveç Kronu (SEK) yani 4,508.14TL ye anlaşman lazım calısıcan şirketle aklında olsun

bide gidiceğin ülkenin diplamanı tanıması lazım odtululer paris falan demişsinde, haydar imam uni. sinden diploman varsa tanımıyoruz diyip sie çekebiliyolar o da aklında olsun

13000 kron para degil isvecte developer isi icin.

IT de kimse diplomani tanimiyoruz deyip sktir cekmez ayrica, pls.
Sosyal ağlarda paylaş

Lancelion said:

Vasfi said:

benimde zaten anlatmak istediğim 13000 kronun cok para oldugu,
IT'lerin diplomaya verdiği önemdi
Sosyal ağlarda paylaş

Vasfi said:

abi niye böyle bilgiler veriyorsun anlamadım ben, 1400 euro mobil yazılım için almalıyım falan, juniorlar bunun 2 katını alıyor dert edilecek en son şey bu :D haydar imam üni. ye sie çeken bir yazılımcı arayan şirket varsa alla aşkına söyle de oraya başvurmayayım onlar kim benim ülkemin haydarını imamını tanımıyorlar !!!111
Sosyal ağlarda paylaş

niye böyle bilgiler veriyorum

öyle bi yazmışsınki sanki bütün ülkeler sleeep gel bizim ülkemizde calıs noluurrr.. diyo. kaldıki beklentilerin tamamen parayla = bilgi birikiminle alakalı

bilgi birikimini sordugum zaman, ios yazılım IT sektor yetmezmi diyosun.

bu işler yine diyorum çok über sonic biri deilsen %90 çevre/referans vs ile olur

sen yaz bildiklerini, belki biri aracı olur bu işler birazda kısmet..
yeni başlıyo bile olsan önrk Cd- ios stajer arıyodur aracı olur falan

Atıyorum yine, benim Spotifyda CTO arkadasım yetistirmek üzere IOS xxx üzerine elaman arıyodur, bende aracı olurum sleeep de IOS xxx için yurt dısında calısmak istiyo ne dersin diye sorarım

ne biliyim ios yazılımcıyım, hangi ülkede calıssam öneri verin diyince bi garip geldi..
Sosyal ağlarda paylaş

• 2 hafta sonra ...
Vasfi said:

13k brut miktar, net 10k'falan anca olur, o parayada isvec gibi yerde cok zor gecinilir, heleki stockholm falan zor. Ayrica 13k ne abi developer isi icin, ben aliyorum 20k ögrenci halimle. Sirketler TRdeki gibi cakal tuttugumu kerizleyim kafasinda degilki, hakki neyse ona göre maasini verirler.

Lancelion said:

Ayrica this. Diplomaya bile bakmayan bi cok sirket var, ne yaptigin ne yapabildigin daha cok önemli.
Sosyal ağlarda paylaş

valla linkedin türkiyede bile bi "ios" diye aratınca 10 tane işten 2 tanesinde falan var computer science or related degree, yurtdışı da aynı şekilde çoğu yazmıyor bile o yüzden bu muhabbeti bence kapatabiliriz :P

ilk izlenim berlin için:

10 şirketten 1 tanesi falan net almanca istiyor, 1-2 tanesi bahsetmiyor, geri kalanı "german is plus" olarak bahsediyor. 1-2 tane visa sponsorshipli ilan varsa on tane visa bahsedilmeyen iş var artık kaç tanesi yardımcı olur bilemiyorum ve visa sponsor hedesinden genelde küçük ekiplerden çok büyük şirketler bahsediyor. eğer visa sponsor davası 10 tane iş ihtimalimi 1-2ye düşürüp işi yokuşa sokarsa, patates bi almanya masterını üs olarak kullanıp oturma vizemle ondan sonra şirketlere dadanabilirim, bakalım mayıs-hazirana kadar kendime visa sponsorlu iş bulma vakti verdim, sonrasında master gitmek lazım mağlum 2017 sonunda başkomutan beni askere bekliyor (:D

bu arada daha dadanmadım hiç iş ilanlarına aralık gibi başlıyorum iş atmalara bakalım :)-D
Sosyal ağlarda paylaş

Buarada burdan mobile development ile ilgili ilanlari bulabilirsin. Bazilari isvecce, bazilari ingilizce ilanlarin. Bazi sirketlerin direk HR bölumune CV'de gönderebilirsin.

http://www.appjobb.se/

edit: site pek guncel gibi gorunmuyo, baya olmustu buraya bakali sdf onun disinda www.ams.se uzerinden de arayabilirsin.
Sosyal ağlarda paylaş

• 9 ay sonra ...
Bana biraz komik geldi bu haber yav. Isvec'in ne gibi bir devlet sirri olabilir allaskina, isvecin mitinde calisanlarin adreslerini bilsek nolcsk napiyolar sanki beyaz toroslari mi var bu adamlarin, komsuya roketatar mi gonderiyorlar, norvecli azinligi mi eziyorlar nedir :d
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...