Penthesilea Mesaj tarihi: Şubat 3, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 3, 2005 ...ve gelin görün ki insanoğlu binlerce yıl önce kılıcı bulmuş.[signature][hline]UO - Penthesilea, Archer Mage of Metalon SWG - Ealos Tsaark, Bounty Hunter of Bounty Hunter Association WoW - Penthesilea, Night Elf Hunter of Anatolian Sunrise freddy12, 01 Temmuz 2003 00:00 tarihinde demiş ki: yaw bana secound of age var dedıler oside emımız olamdına serveıs lerınge gesteır odlunu Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
hyde Mesaj tarihi: Şubat 3, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 3, 2005 benım bıldıgım yenıcerıler hergun mermer e tokat atarlarmıs Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
ultrAslan Mesaj tarihi: Şubat 3, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 3, 2005 hyde başlığı hiç okumadan doğru cevabı verdi buradan tebrik ediyoruz kendisini :) bi geçmiş sayfalara bak hydee.[signature][hline]Andolsunki onu yapan ve yaptıran için de Ahirette Cennetten bir nasip olmadığını biliyorlardı. sessizce çal benim için!! Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
geffen Mesaj tarihi: Şubat 3, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 3, 2005 said: Penthesilea, 04 Şubat 2005 00:29 tarihinde demiş ki: ...ve gelin görün ki insanoğlu binlerce yıl önce kılıcı bulmuş. Penth. Türklerin savaş stratejileri ve yeteneği konusunda ki başarısı tartışılmaz. Ama sen illa kendini küçük görüceksen senin tercihindir.[signature][hline]fordfocus driver..[/i] kalhiae Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
namesiz Mesaj tarihi: Şubat 3, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 3, 2005 en başta giden insanalra ayrıca afyon çektiriliyormuş buyuk bi miktar bolece acı fln sıfır adamın bi kolu yok diyer koluyla sana saldırıyo yiyosa savaş demi :D[signature][hline]Anti-b At The Gates Bullet In Your Heads Barretciler Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Trasher Mesaj tarihi: Şubat 3, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 3, 2005 said: BonePART, 15 Mayıs 2003 22:37 tarihinde demiş ki: o deli denen kişilerin onemi var arakdaslar shock troop bunnar en basiti dusman topcusuna yalın ayak ellerinde bi kılıcla saldırıyola rtutarsa ne ala tutmassa ordunun bi kaybı yok berzerkermodunda kafalarında postlar felan takılan bi gurp bunnar[hline]BonePART - Pepelek Saplar Birliği Başkanı Ph'nglui mglw'nafh cthulhu r'yleh wgah'nagl ftgagn I am not fat you asshole, I am just big-boned. Screw you guys; I am going home. You must respect my authoritaaaaaaa. BonePART FriarHealSuxx of Hun - Kay Server - Level 50 Drunken Friaa -(At last) ben bunu bi kitapta ciddi ciddi okudum bazı savaşlarda delileri önden salmışlar hatta bir savaşta işeyerek düşmana koşan çırılçıplak bi deli resmedilmiş çok ciddiyim e böylece o zamanlar bakırköy e seçkin ailelerin delileri de özenle saklandığı için pek müşteri gelmezmiş ama allah yardım etmiş osmanlı yıkılıp cum. kurulunca bolca deliyi yollamışlar oraya sonra allah yürü ya kulum demiş bakırköy memleketimizin en yetenekli deli doktorlarının çalıştığı en büyüğünden bir deli hastanesi olmuş ha bak bu konuda zırnık kadar ciddi deilim Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
geffen Mesaj tarihi: Şubat 3, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 3, 2005 said: fordcus, 03 Şubat 2005 14:06 tarihinde demiş ki: Bunnar dediğinin ismi başıbozuktur."bachibouzouk" yazarsan google'a çoğu ülkenin diline geçmiştir zatenbu terim. Şimdi olay Osmanlı topraklarından toplanan akıl sağlığı yerinden olmayan kişilerin ön saflarda ilk yollananlar olarak gönderilmeleriyle oluyor. Ee bunu gören düşman ordularının ruhsal halini tahmin edin. Üstünüze koşan kalkansız , zırhsız sadece kılıçlarla ağzında köpüklerle tipler. Tahminen bunu görür görmez beyinlerinde *Fatal Error* lar çakıyordur. [signature][hline]fordfocus driver..[/i] kalhiae Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Infeqted Mesaj tarihi: Şubat 3, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 3, 2005 yani bu bAcHiboUzuQ lar simdi kalkanli kilicli adamlara karsi zafer elde ediyorlar[signature][hline]pantolonum diesel den clubber im ezelden Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
geffen Mesaj tarihi: Şubat 3, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 3, 2005 Hayır piskoloji bozuyorlar ayrıca 3 tane deli 1 adama alsa kardır :)[signature][hline]fordfocus driver..[/i] kalhiae Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
demirbilek2 Mesaj tarihi: Şubat 3, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 3, 2005 Turk ok ve yay imalat sanatinin gecmiste ne seviyede olduguna dair, yabanci kaynakli bir makalenin linkini koyuyorum, ilgilenenlere..... Burada da dunyada sadece ''turkish flight arrow'' ve ''turkish composite bow'' (ikisi de turk icadidir) 950 yard mesafeye atildigi belirtiliyor. Ayni devirde en baba ingiliz longbowlari 300 yardda kaliyordu. Okculukla ilgilenenler zaten bilirler gerci bu hadiseyi... Bazi arkadaslar bilmeden yorumlamis onlar icin koydum bu linki ;) http://sagittarius.student.utwente.nl/artikel/turkish/ [Bu mesaj demirbilek2 tarafından 04 Şubat 2005 01:58 tarihinde değiştirilmiştir] Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
geffen Mesaj tarihi: Şubat 3, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 3, 2005 Demirbilek'e teşekkür ederim. Verdiğim cevabı belgelendirdiği için. Şimdi Türk ulusunun range weaponlarda ne kadar ilerde olduğunu anlamıştır umaraım kimilerimiz.[signature][hline]fordfocus driver..[/i] kalhiae Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Penthesilea Mesaj tarihi: Şubat 3, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 3, 2005 Deli adami meydana salmak, olurse olsun demek Turklerin buyuk savas stratejisiyse, ben almayayim. Uzun Bacakli'dan farkimiz ne o zaman?[signature][hline]UO - Penthesilea, Archer Mage of Metalon SWG - Ealos Tsaark, Bounty Hunter of Bounty Hunter Association WoW - Penthesilea, Night Elf Hunter of Anatolian Sunrise freddy12, 01 Temmuz 2003 00:00 tarihinde demiş ki: yaw bana secound of age var dedıler oside emımız olamdına serveıs lerınge gesteır odlunu Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
geffen Mesaj tarihi: Şubat 4, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 4, 2005 said: Sam, 16 Mayıs 2003 15:29 tarihinde demiş ki: ...fakat nedense senin hangi sözüne baksam tarihimizde bardağın boş yanını vurguladığını görüyorum daha çoğu dolu iken... Penth. Sam senin için yaklaşık 2 yıl önce bir cevap vermiş. Ben de aynen alıntı yapıyorum. Şimdi o savaşta gayet düzgün senden kat kat fazlası olan insanların öldüğünden eminim. Neden bir deliye ömrü boyunca yapabileceği en iyi şeyi -ülkesine fayda sağlamak- yapmasına izin vermiyoruz. Eğer o deli akıllı olsaydı bunu seve seve yapardı zaten. Ki çoğu zaten şuursuz değil en azından düşmanı dostu ayırabiliyor öyle olmasalar direkt bizim askerlere dalabilirlerdi.[signature][hline]fordfocus driver..[/i] kalhiae Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
-007- Mesaj tarihi: Şubat 4, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 4, 2005 bunlara eğitim sırasında verilen taş 30x30x30 boyutlarında olurmuş hergün bunu tokatlaya tokatlaya taş eğitim sonunda 90 60 90 olurmuş :D şaka bi yana ciddi bu bilgi ortası inceliyomuş not: sadece ilk sayfayı okudum Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
demirbilek2 Mesaj tarihi: Şubat 4, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 4, 2005 Delileri salmak falan fantazi urunu biraz, gercekte stratejiler cok baska boyutlarda. Gene tarih okuyanlar bilir. Bu konularda bir cok kaynak var. Delilerle ilgili kaynak nerde? Turk Kompozit Yaylarin, Flight arrowlari (ucus oklari?) 950 yard mesafeye attigi ise gercek. Bunlarin turkce orijinal isimlerini unutacak kadar erozyona ugramis olmamiz ise esas aci gercek buradaki. Neyse linki bir daha koyuyorum ilgilenenler icin... Eski kemankes ustalarinin anisina (kemakes : eski ok ve yay imal eden ustalara verilen ad, bu gun yok olmus bir meslek dali) http://sagittarius.student.utwente.nl/artikel/turkish/ [Bu mesaj demirbilek2 tarafından 04 Şubat 2005 02:14 tarihinde değiştirilmiştir] Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
-007- Mesaj tarihi: Şubat 4, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 4, 2005 deli salma muhabbeti şehir efsaneleri sitesinde vardı ne kadar doğru bilinmez Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
geffen Mesaj tarihi: Şubat 4, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 4, 2005 başıbozuk kelimesi çoğu ülkenin diline geçmiştir. Kesinlikle uydurma değil bir iki yerde okumuştum ben bunu ve ciddi bazdaydı okuduğum yerlerdi.[signature][hline]fordfocus driver..[/i] kalhiae Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
-007- Mesaj tarihi: Şubat 4, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 4, 2005 mantıklı yani ki olmuştur da Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
MeSh Mesaj tarihi: Şubat 4, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 4, 2005 konunun tamamini okumadim ama benim bildigim soyle.. Yenicerililer ayaklaniyorlar, Genc Osman'i oldurmek istiyorlar (bu ilk ayaklanma) Daha sonra genc osman yerine Sadrazam'i oldurmeye karar veriyorlar.. (hangisiydi unuttum) Sadrazami buluyorlar, 50-100 kisi onun odasina dogru hucum ederken sadrazam ona dogru ilk gelen adama bir tokat atiyor, adam oluyor.. Bunu orta okulda anlatmisti hocam artik ne kadar dogrudur bilmiyorum.[signature][hline]Meshcharakou -ElitE- Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Head Mesaj tarihi: Şubat 4, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 4, 2005 başıbozuklar'ın salınıp direk düşmana gittiğini mi sanıyorsunuz? karşı ordunun önünde birbirlerini kesiyordu adamlar yahu , karşıdaki ordu noluyor lan demeye kalmadan allah allah nidalarıyla giriyorlardı abi. başıbozukların primer amacı dikkat dağıtmaktı.[signature][hline]valandil ownz j0o! when broken , is easily fixed. WoW - Kelvin , the Human Mage. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar