Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

O meşhur Osmanlı tokatı nerden gelir bilirmisiniz ??

Gawain

Öne çıkan mesajlar

...ve gelin görün ki insanoğlu binlerce yıl önce kılıcı bulmuş.[signature][hline]UO - Penthesilea, Archer Mage of Metalon
SWG - Ealos Tsaark, Bounty Hunter of Bounty Hunter Association
WoW - Penthesilea, Night Elf Hunter of Anatolian Sunrise
freddy12, 01 Temmuz 2003 00:00 tarihinde demiş ki:
yaw bana secound of age var dedıler oside emımız olamdına serveıs lerınge gesteır odlunu
Sosyal ağlarda paylaş

said:
Penthesilea, 04 Şubat 2005 00:29 tarihinde demiş ki:
...ve gelin görün ki insanoğlu binlerce yıl önce kılıcı bulmuş.

Penth. Türklerin savaş stratejileri ve yeteneği konusunda ki başarısı tartışılmaz. Ama sen illa kendini küçük görüceksen senin tercihindir.[signature][hline]fordfocus driver..[/i]
kalhiae
Sosyal ağlarda paylaş

said:
BonePART, 15 Mayıs 2003 22:37 tarihinde demiş ki:
o deli denen kişilerin onemi var arakdaslar
shock troop bunnar
en basiti dusman topcusuna yalın ayak ellerinde bi kılıcla saldırıyola
rtutarsa ne ala tutmassa ordunun bi kaybı yok
berzerkermodunda kafalarında postlar felan takılan bi gurp bunnar[hline]BonePART - Pepelek Saplar Birliği Başkanı

Ph'nglui mglw'nafh cthulhu r'yleh wgah'nagl ftgagn
I am not fat you asshole, I am just big-boned.
Screw you guys; I am going home.
You must respect my authoritaaaaaaa.
BonePART FriarHealSuxx of Hun - Kay Server - Level 50 Drunken Friaa -(At last)

ben bunu bi kitapta ciddi ciddi okudum bazı savaşlarda delileri önden salmışlar hatta bir savaşta işeyerek düşmana koşan çırılçıplak bi deli resmedilmiş çok ciddiyim e böylece o zamanlar bakırköy e seçkin ailelerin delileri de özenle saklandığı için pek müşteri gelmezmiş ama allah yardım etmiş osmanlı yıkılıp cum. kurulunca bolca deliyi yollamışlar oraya sonra allah yürü ya kulum demiş bakırköy memleketimizin en yetenekli deli doktorlarının çalıştığı en büyüğünden bir deli hastanesi olmuş ha bak bu konuda zırnık kadar ciddi deilim
Sosyal ağlarda paylaş

said:
fordcus, 03 Şubat 2005 14:06 tarihinde demiş ki:
Bunnar dediğinin ismi başıbozuktur."bachibouzouk" yazarsan google'a çoğu ülkenin diline geçmiştir zatenbu terim.
Şimdi olay Osmanlı topraklarından toplanan akıl sağlığı yerinden olmayan kişilerin ön saflarda ilk yollananlar olarak gönderilmeleriyle oluyor.
Ee bunu gören düşman ordularının ruhsal halini tahmin edin. Üstünüze koşan kalkansız , zırhsız sadece kılıçlarla ağzında köpüklerle tipler. Tahminen bunu görür görmez beyinlerinde *Fatal Error* lar çakıyordur.
[signature][hline]fordfocus driver..[/i]
kalhiae
Sosyal ağlarda paylaş

Turk ok ve yay imalat sanatinin gecmiste ne seviyede olduguna dair, yabanci kaynakli bir makalenin linkini koyuyorum, ilgilenenlere.....

Burada da dunyada sadece ''turkish flight arrow'' ve ''turkish composite bow'' (ikisi de turk icadidir) 950 yard mesafeye atildigi belirtiliyor. Ayni devirde en baba ingiliz longbowlari 300 yardda kaliyordu. Okculukla ilgilenenler zaten bilirler gerci bu hadiseyi... Bazi arkadaslar bilmeden yorumlamis onlar icin koydum bu linki ;)

http://sagittarius.student.utwente.nl/artikel/turkish/

[Bu mesaj demirbilek2 tarafından 04 Şubat 2005 01:58 tarihinde değiştirilmiştir]
Sosyal ağlarda paylaş

Deli adami meydana salmak, olurse olsun demek Turklerin buyuk savas stratejisiyse, ben almayayim. Uzun Bacakli'dan farkimiz ne o zaman?[signature][hline]UO - Penthesilea, Archer Mage of Metalon
SWG - Ealos Tsaark, Bounty Hunter of Bounty Hunter Association
WoW - Penthesilea, Night Elf Hunter of Anatolian Sunrise
freddy12, 01 Temmuz 2003 00:00 tarihinde demiş ki:
yaw bana secound of age var dedıler oside emımız olamdına serveıs lerınge gesteır odlunu
Sosyal ağlarda paylaş

said:
Sam, 16 Mayıs 2003 15:29 tarihinde demiş ki:
...fakat nedense senin hangi sözüne baksam tarihimizde bardağın boş yanını vurguladığını görüyorum daha çoğu dolu iken...

Penth. Sam senin için yaklaşık 2 yıl önce bir cevap vermiş. Ben de aynen alıntı yapıyorum.
Şimdi o savaşta gayet düzgün senden kat kat fazlası olan insanların öldüğünden eminim.
Neden bir deliye ömrü boyunca yapabileceği en iyi şeyi -ülkesine fayda sağlamak- yapmasına izin vermiyoruz. Eğer o deli akıllı olsaydı bunu seve seve yapardı zaten. Ki çoğu zaten şuursuz değil en azından düşmanı dostu ayırabiliyor öyle olmasalar direkt bizim askerlere dalabilirlerdi.[signature][hline]fordfocus driver..[/i]
kalhiae
Sosyal ağlarda paylaş

Delileri salmak falan fantazi urunu biraz, gercekte stratejiler cok baska boyutlarda. Gene tarih okuyanlar bilir. Bu konularda bir cok kaynak var. Delilerle ilgili kaynak nerde?

Turk Kompozit Yaylarin, Flight arrowlari (ucus oklari?) 950 yard mesafeye attigi ise gercek. Bunlarin turkce orijinal isimlerini unutacak kadar erozyona ugramis olmamiz ise esas aci gercek buradaki. Neyse linki bir daha koyuyorum ilgilenenler icin... Eski kemankes ustalarinin anisina (kemakes : eski ok ve yay imal eden ustalara verilen ad, bu gun yok olmus bir meslek dali)

http://sagittarius.student.utwente.nl/artikel/turkish/

[Bu mesaj demirbilek2 tarafından 04 Şubat 2005 02:14 tarihinde değiştirilmiştir]
Sosyal ağlarda paylaş

konunun tamamini okumadim ama benim bildigim soyle..

Yenicerililer ayaklaniyorlar, Genc Osman'i oldurmek istiyorlar (bu ilk ayaklanma) Daha sonra genc osman yerine Sadrazam'i oldurmeye karar veriyorlar.. (hangisiydi unuttum) Sadrazami buluyorlar, 50-100 kisi onun odasina dogru hucum ederken sadrazam ona dogru ilk gelen adama bir tokat atiyor, adam oluyor.. Bunu orta okulda anlatmisti hocam artik ne kadar dogrudur bilmiyorum.[signature][hline]Meshcharakou -ElitE-
Sosyal ağlarda paylaş

başıbozuklar'ın salınıp direk düşmana gittiğini mi sanıyorsunuz?

karşı ordunun önünde birbirlerini kesiyordu adamlar yahu , karşıdaki ordu noluyor lan demeye kalmadan allah allah nidalarıyla giriyorlardı abi.

başıbozukların primer amacı dikkat dağıtmaktı.[signature][hline]valandil ownz j0o!
when broken , is easily fixed.
WoW - Kelvin , the Human Mage.
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...