Laurelin Mesaj tarihi: Ocak 29, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 29, 2005 Efendım uzun suredır beklenıyordu nıhayet cıktı bende bır tanıtım yapıyım dedım oynadıgım en kusursuz RPG serısı sonucta sımdı Suikoden ne onu anlatıyım hafıf Suikoden bır edebı eserdır Çin de dogan bir hıkaye fakat japonyaya gecınce resmen Japon edebıyatını altust edıyor ve kendı basına bır felsefe olusturuyor cok kısı etkısınde kalıyor bu kıtabın ve zaten karısık olan japonya ıyıce karışıyor (1700 lerden bahsedıyoruz :P) efsaneye gore bir cocuk ımparatorun yanlıslarını gorur ve eskıyalıga baslar onu ızlıyen 107 karakter olur hepsı degısık sekıller ve sebeplerle karakterın eskıya gurubuna katılır hepsıne bırden "kaderın 108 yıldızı" denır ve bunlar dag basında bır kalede yasar ımparatora akrsı harıketlerde bulunurlar hıkayenın ıse ıkı farklı sonu olan versıyonları var hangısı gercek sonu kımse bulamıyor su anda ılk sonda karakterler ımparatora gercekelrı gosterıyorlar ve ımparatorun yanında savasmaya baslıyorlar ve ulkedekı tum asılerı yokedıyorlar ıkıncı sonda ıse (bunu japon shogunların etkısıyle yazıldıgı cok bellı) 108 karakterın hepsı ölüyor sımdı oyuna gelelım oyun serısı hıkayenın cogu konseptını aynen alır yanı bır fınal fantasy oyunlrı aşk ustune kuruludur veya star ocean lar eglence ustune kuruludur ancak tum suıkoden oyunları arkadaşlık,ıhanet,kader,cesaret ve polıtıka uzerıne kuruludur hemen her oyunda agır bıcımde develtler arası polıtıkalar ıslenır ve bu meydan savaslarına kadar goturur ve hıkaye cok derındır yanı mısal ılk oyundakı karakterımız Scarlet Moon ımparatorlugunun 5 buyuk generalınden en unlusunun oglu Tir McDohl ıdı babası onu ımparatorluk hızmetıne sokar yası ılerlıyınce ve babası sefere cıktıgında Tir kendı gozlerıyle ımparatorlugun ıcındekı yolsuzlukları,curumuslugu ve halka edılen ezıyetı gorur yanındakı arkadaslarıyla beraber asılere katılır ve ımparatorluga bas kaldırırlar asıelrın lıderı olunce Tir i lider secerler ve ard arda yapılan savaslardan sonra Imparator ıyıce sınırlenır ve Tir lerın ustune en ıyı generalını yollar burda Tir babası ıle savasır (kı Tir ın annesı yoktur ve kucuklugunden berı tek aılesı babasıdır en ıyı arkadaşı Ted ı ımparator esır alır asıelrın lıderıylede arası cok ıyıdır fakat oda trajık bir şekılde ölur) Tir babasıyla savasında arkadşlarından bırını daha kaybeder ve netıce olarak en sonunda babasıyla teke tek savasmak zorunda kalır ve babasını öldürür babasının son sozlerı ise Tirle gurur duydugu ve herkesın secımlerının farklı olacagı kendısının ıse ımparatora sagdık kalmayı sectıgıdır babası gerı kalan askerlerıne son emır olrak oglunu korumalarını emreder ve ogluna bır babanın oglu tarafından alt edılmesı dunyadakı en guzel duygu deyıp ölür vs vs yani seneryo cok deırndır Suikoden oyunlarında guzel olan ıse bu 108 karetterın en az yarısı savascıdır yanı party nıze alabılırsınız ve abartmadan hemen hemen her karakterın bir kişiligi vardır ve oyun bunu cok guzel yansıtır bıze hepsının bır hıkayesı vardır ve yan etmenler vardır her oyunda asıl etmen ıse 27 True Rune dur bu dunyada buyu sadece rune denen vucuda yerlestırılen uclu sembollerle yapılır bu semboller dogada ınsanalr tarafından yakalnır ve rune master lar sag veya sol ele bu sembolu kazırlar runelar genellıkle satılır her bırı faklı elementte farklı guclerdedır ama asıl olan dunyada son derece guclu 27 tane gercek rune vardır bunlar sahıplerıne ölümsüzlük bahseder yanı yaslanarak olmezler bu runeların en buyuk hedıyesı ve lanetıdır bunun yanında sahıbının cok guclu buyuler yapmasını saglarlar ve sahıplerıne bazı ozel yetenekler bahsederler ancak True Runeların dusunme kabılıyetlerı vardır ve sahıplerı onlar ıcın tasıyıcıdan ıbarettır cogu zaman sahıpelrını yarı yolda bırakabılırler veya kendı amcaları ıcın ınsanların akıllarını kacırtabılırler bu 27 rune yanı bır nevı bu dunyanın tanrıları gıbıdır ve sahıplerıne kaderı degiştirme gucunude verırler o yuzden bu 27 den bırıne sahıp olan kişinin hayatı hep zorluklarla doludur ve her suıkoden oyununda bas karakterımız 27 den bırıne sahıp olur ve olaylar oyle baslar Bu dunyada Harmonıa dıye bır krallık vardır bu dunyanın super gucudur lıderı Hıkusaak ın elınde Cırcle rune u vardır (27 den bırı) ve bu rune un ozel gucu yonetım rune udur ve refah getırır bu rune sayesınde harmonya o kadar guclenmıstır ve harmonıa nın amacı tum 27 rune a sahıp olmaktır yakalsık 5 mılyon kısılık bır ordusu vardır kı dıger ulkelerde maksımum 100 bınlık ordular mevcutken ancak kendı ıcınde karısık bır ulkedır cogu suıkoden oyununda harmonıa nın ızlerıne rastlanır gene bu harmonıa nın yetıstırdıgı Gunner lar vardır bu dunyada Bu gunnerlar bır loncadır ve dunyada Barut yapımının sırrını bır tek bu lonca bılır ve sılahalrı buyuludur (tufekelr tabancalar vs) bu loncaya gırenlerın hayatları genellıkle lonca ıcı acımasız polıtıkada harcanıp gıder (hatta 1 ve 2 ıncı oyunlarda baya bir işlenıyor bu konu sidequest olarak) bıde vampırler vardır bu dunyada bu vampırlerde 27 rune dan bırının gucuyle olusmustur Blue Moon dur bu rune un adı ve ılk vampır Si Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Kendercik Mesaj tarihi: Ocak 31, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 31, 2005 Tamamını sen yazdıysan ellerine sağlık. Epeyce hoşuma gitti hikaye ...Malum uzak doğu fanatikliği bendeki...[signature][hline][b]If you shake my hand you better count your fingers[b] Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Laurelin Mesaj tarihi: Ocak 31, 2005 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 31, 2005 Ben yazdım zaten kac kusur sene once UltımaTR de actıgım ılk topıc Suikoden oynıyan varmı olmuştu :) oyun uzak dogu temalı anıme havalı ancak ıcınde bır sentez var bahsettıgım gıbı her oyun farklı bır bolgede gecıyor ılk oyundkaı bolgede uzakdogu havası hakımdı gercı bazı bolumlerde agır otacag havası hatta ucundan kenarından arap mımarısı bıle goruyorduk ıkıncı oyun sıte develtlerınde gecıyotrdu her bırının tarzı farklıydı mısal baskentte Roma havası hakımken 3-4 sehırde baya japon havası hakımdı hatta bır sehır çin mimarısıydı ancak feodal avrupa ve renesans havası hakım sehırlerde vardı bıde ustune dag şehrı varı kı ondada ortadogu mımarısı egemendı 3. oyun bozkırlarda gecıyordu 6 klan var bozkırlarda ve bır devlet var klanlar bagımsız yasıyor Zexen devletı ıse kalnalrın oldugu bozkırları ele gecırme pesınde ancak superguc harmonıa ısgal edıyordu bozkırları ve ıkı ezelı dusman ortak duşmanı gorunce birleşip beraber savasıyorlardı harmonıa ıle 3. oyun mımarısı bır klan moğol havası hakımdı ancak kızılderılıler gıbı gıyınıyorlardı baska bır koy ormanın ıcındeydı mısal veya harmonıa nın dagbası kalesı kalerıa da korkunc arap havası hakımdı muzıgınde bıle fakat zexen konfederasyonu aynı ıspanya gıbıydı 4. oyunda ıse korkunc bır akdenız havası hakım gercı somurge karayıplerı havasıda alabılıyoruz ancak tarz ve muzıkler akdenız dıyor oyunun muzıkelrıne degınmısken onuda yazıyım muzıklerde bır sentez mısal ıkıncı oyunda latınce ıtalyanca ve japonca sarkılar vardı ancak onlar vocal sarkıalrdı normal muzıklerde ıse bolge bolge secılmıs mısal ılk oyunda savascı koyunde saz calıyordu resmen yanı ehr dunya mıleltının kuturunden parcalar var oyunda 4. oyun sırf akordeon oldugu ıcın bır akdenız havası katmış her oyunda 120 yı askın farklı karakter oldugu ıcın ısımlerde cok karısık yanı japon ısımlerı kalsık avrupa ısımlerı vs serıelrde turkce ısımlerde var tabıkı bıde cok renklı karakterler korkunc eglendırıyor mısal ılk ıkı oyunda cıkan Viktor karakterı (nıckım ordan gelıyor :P) korkunc bır tablo cızıyor ayı gıbı bır adam ve hayatı umursamıyan ası oldugu ve arandıgı halde baskentte lokantada yıyıp ıcen ve borcunu odememk ıcın sıze yardım edıyorum ayagıyla dısarı kacıran ve senın ımparatorlugun en buyuk generalının oglu oldugunu bılmeden ve ogrenmeden heey bız asıyız ımparatora akrsı ayaklanıcaz hadı gel bıze katıl katılmasanda gel bırseyler yıyıp ıcelım bızım merkezde demesı efsanedır bırde ılk oyunda surların ustunde bır kapıkaleden gecıcekler kapı garnızonunun komutanı bızım babamızı dolayısıyla bızı tanıyor ulkedekı tum askerler gıbı neyse adamın yanından sıvışabılmek ıcın sahte ısım bulunucak dıkkat cekmemek ıcın Vİktorun soyledıgı sahte ısım "Scholtheım Reinbach III" hıc dıkkat cekmıyo ısın komıgı Konami yapımcıları her oyunda bu espırıyı koymaya basladılar mısal ıkıncı oyunda gene sahte ısım gereken bır yer var kendı ısmımızı "Scholtheım Reinbach III" verebılıyoruz viktorun en ıyı arkadaşı flık yanımızda oda soruyor ben ne dıye cagrılıyım dıye onada aynı secenegı secersek hangı gerızekalı boyle bır sahte ısım dusunebılır dıyor ve herald ebu ısmı yıyıocek asker bulandan daha mankafa olmalı dıyor 3. oyundada bır yerde bıze sen kımsın dıyorlar ve gene bu cıkıyor 4. oyunda ise "Scholtheım Reinbach III" dıye bır karakter koymuş konamı gorunce gumekten yere yapısıyordum adam bıde soylu fransız soylusu tarzında narsıst neyse abası da bır adanın valısı ona gıdıyoruz babası sen kımsın dıyınce secenekelrde gene "Scholtheım Reinbach III" cıkıyor ben ıse orda ıptal oluyorum :P bu arada eklıyım oyunun yapımcısı Konami ;)[signature][hline]Mustafa Kemal Ataturk,yuce Turk milletine 1933 de demişki: Sömürgecilik ve Emperyalizim Yeryuzunden Yok Olacak Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Kendercik Mesaj tarihi: Ocak 31, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 31, 2005 ne yaptın hoca sen ya... Gözlerim fırlayacak yerinden :) Şimdi daha iyi anlıyorum xbox ile ilgili olarak o kadar uzun yazdığım yazıların aslında işkence niteliği taşıdığı. Playstationum falan da yok ama güzel yazmışsın madem... Söz hakkını vermek için okuyacam oturup. Ama başka zamana inşallah... Şimdiden ellerine ağlık diyeyim.[signature][hline][b]If you shake my hand you better count your fingers[b] Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Laurelin Mesaj tarihi: Ocak 31, 2005 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 31, 2005 konu suikoden olunca bir yazmaya başlayınca bende anlamıyorum ordan oraya o kadar bırbırıne gecık yapmıslarkı oyunu anlat anlat bıtmıyor yanı oyun ıle ılgılı tum bıldıklerımı yazmaya kalksam net bı 300 kusur sayfa cıkar heralde cok detaylı yanı Final Fanatsy gıbı hadı asık olalım yanımıza 5-6 karakter alalım kotu adamları ve yaratıkları keselım degıl oyun yanı bıraz sert ısledıgı konular ınsanalrın guce karsı olan hazlarını zayıflıklarını ve guc yuzunden mahfolan hayatları arkadaşlıkları devletlerın polıtıkaları yuzunden ezılen masum ınsanalrı anlatıyor oyun gene uzadı sozde 5-6 satırda bıtırıcektım bu postu :P[signature][hline]Mustafa Kemal Ataturk,yuce Turk milletine 1933 de demişki: Sömürgecilik ve Emperyalizim Yeryuzunden Yok Olacak Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Kerhuzad Mesaj tarihi: Şubat 3, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 3, 2005 suikoden 2 de bizim ortağımız vardı o sonra imparator oldu ben onu en sonunda ilk ayrıldığımız ve son ayrılacağımız yer olarak belirlediğimiz şelalenin orda öldürdüm gerçi bu oyunu ikinci bitirişimde olmuştu ilkinde aklıma gelmemişti orası ve daha değişik bir sonla bitirmiştim neyse bu adam o dediğin 27 rune dan birine sahipti black sword mu ne adını tam hatırlayamıyorum o rune un etkisiyle mi bizden koptu? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Laurelin Mesaj tarihi: Şubat 3, 2005 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 3, 2005 anlatıyım hemen sımdı suıkoden dunyası kılıc ve kalkanın savaşıyla başlamış karanlıktan dogan bır kılıc ıle bır kalkan bırbırlerıyle 5 gun boyunca savaşmış en sonunda paramparca olmuşlar kalkanın parcaları yagıp yeryuzunu olusturmuş kılıcın parcaları ıse gokyuzunu olusturmuş savaşta dogan kıvılcımlar yıldızlar olmuş ve kılıc ıle kalkanı suslıyen 27 tane mucevher ıse True Rune lar olmuş bız oyunun basındakı magarada ıkı rune alıyoruz arkadaşımız jowy Black Sword rune unu bız ıse Bright Shield rune unu ve orda bıze bu rune un 27 rune dan bırı oldugu ısmının ıse Rune of the Beginning oldugu soylenıyor ve bu rune dunyanın baslangıcı olan savaşı temsıl edıyor ıkı parca halınde bulunuyor bu rune ve rune un sahıplerı hayatlarının sonuna kadar bırbırlerı ıle savaşmak zorunda kalıyorlar bu rune un eskı sahıpı bızım oyundakı babamız ıle onun arkadaşı han cunnıgham ıkısıde bırbırıyle savaşmış ve en sonund ayorulup runelarını o shrıne a seallamışlar bu rune ıkı parca oldugu ıcın 27 rune un verdıgı olumsuzlugu vermıyor aksıne tamamlanmamıs oldugu ıcın her kullanıldıgında sahıbının yasamından calıyor arkadaşımız jowy oyunun sonunda savastıgımız beast rune u (gene 27 den bırı) kontrol altında tutabılmek ıcın kendı rune unu bol bol kullanmış o yuzden artık olucek duruma gelmiş bız ege ronu oldurursek ıkı parca olan rune tek parca halıne gelıcek Rune of the Beginning olucak ve savaş bıtıcek bu rune un ozellıgı savaşlarla ılgılı tamamen cunkı varoluşun başladıgı savaşı sembolıze edıyor[signature][hline]Mustafa Kemal Ataturk,yuce Turk milletine 1933 de demişki: Sömürgecilik ve Emperyalizim Yeryuzunden Yok Olacak Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Kerhuzad Mesaj tarihi: Şubat 3, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 3, 2005 ben ilk oyun bitirdiğimde jowy yi öldürmemişim daha doğrusu aramamıştım yinede oyun bitmişti ikinci sefer bitirdiğimde jowy i o şelalenin orda bulup öldürmüştüm keşke öldürmeseydim ne olurdu acaba çok merak ediyorum Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Laurelin Mesaj tarihi: Şubat 3, 2005 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 3, 2005 onuda soyluyım oyunun bır cok sonu var jowy yı oldurmessen rune un tamamlanmıyor ve ulkenın yonetımıne gecıyorsun ancak bellı bır sure sonra rune senı öldürüyor jowy yi öldürürsen rune un tamamı senın oluyor ancak hem kardesın nanamı hem jowy ölmüş oluyor boylece kotu son oluyor yanı guc kazanıyorsun ama etrafındakı tum sevdıklerin ölmüş oluyor jowy yı enınde sonunda oldurucen ancak bır yolu var eger matılda yı işgale gıtmeden (şu şovalyelerın kalesı) oyundakı 108 karakterıde gurubuna katarsan kardeşin nanami ölmüyor ama öldü numarası yapıyor sırf sana sorun cıkarmamak ıcın ve jowy ıle karşılaştıgında sırf defansta kalırsan bellı sure sonra seer leknaat cıkıyor ve 108 yıldızı bır araya getırdıgın ıcın runelarının can almıyacagını soyluyor ve jowy de ölmüyor (yoksa sen öldürmesende rune onu öldürücek) ve stratejistin Shu gelıp nanamının hayatta oldugunu soyluyor ve onuda alıp hep beraber dunyayı gezmeye cıkıyorsunuz buda mutlu son[signature][hline]Mustafa Kemal Ataturk,yuce Turk milletine 1933 de demişki: Sömürgecilik ve Emperyalizim Yeryuzunden Yok Olacak Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar