Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

"Md 5" K1r1labilme ihtimali ?

Zagg

Öne çıkan mesajlar

konuya dönecek olursak, md5'ın kırılması mümkün değildir, ayrıca 15 dakikada çözebilen sistem de yoktur, olamaz. çünkü md5 tek yönlü bir hashleme mantığıdır. nasıl e=mc2'nin dönüşü yoksa, bunun da yoktur, fakat mümkün müdür bilemiyorum.

md5'ın kırılma tekniği brute force değildir, çünkü brute force ile herhangi bir şifreyi kırmak -şanslıysanız- haftalarınızı alır. md5'ın bulunma tekniği internetteki library'lerden aratmaktır. bu kitaplıklar da "ben 'hebe' kelimesini hashlemiştim, karşılığı budur" diyen insanların girdiği kayıtlar sonucu oluşur.[signature][hline]en ince yerim bileğim..!?!
şakası bile komik.. (kendisini sen düşün)

Mum_Chamber'a Baldur's Gate ve/veya FallOut CD'si kampanyası
Sosyal ağlarda paylaş

Eğer ki hashlenecek datada enteresan karakterler, büyük küçük harf, ve rakam yoksa ve 7 karakterden küçükse, 15-20 dakikada kırıyorsun brute force ile.

Gel gelelim imkansız gibi bir şey söz konusu değil elbetteki. Sonuç olarak 1500 tane makinayi paralel çalıştırırsın yine kırarsın elindeki şifreyi.[signature][hline]If you want to travel around the world and be invited to speak at a lot
of different places, just write a Unix operating system.
-- Linus Torvalds

Yeniden : http://www.ethernass.com ( .org, .net )
Sosyal ağlarda paylaş

e şarkicim bir şifreden çok şey beklemedin mi? 7 karakter olacak, anlamsız karakterler içermeyecek ve kırılması gereken bir şifre olacak (önemli olacak yani) :D
ayrıca şifreyi girdiğin yerin kendi güvenlik sisteminden bahsetmiyoruz, kendi bilgisayarında zorladığını varsayıyoruz
(bkz. hesabı bloke etmek, birim zamandaki girdi sayısını sınırlamak vs.)

ona bakarsan ben de 123456 olan tüm şifreleri 3* saniyede kırabiliyorum.

*: sonuç o anki bağlantı hızına göre değişebilir.[signature][hline]en ince yerim bileğim..!?!

Sosyal ağlarda paylaş

lol, o tür seçeneklerin md5 ile bir ilgisi yok ki ama Mum. Biz burda md5 ile hashlenmiş bir datanın bulunmasından bahsediyorduk. Öbür türlü md5 'a ne gerek var. Aynı IP den 5 farklı denemeden sonra blocklarsın hesabı olur biter :)[signature][hline]If you want to travel around the world and be invited to speak at a lot
of different places, just write a Unix operating system.
-- Linus Torvalds

Yeniden : http://www.ethernass.com ( .org, .net )
Sosyal ağlarda paylaş

o da doğru ya :D

benim " kırılacak şifre" diyince aklıma böyle 20-30 karakterli, ezberlemesi mümkün olmayan şeyler geliyor da..

ki hiçbir şifrem 8 karakterden uzun değildir :D ne güvenliği canım :D[signature][hline]en ince yerim bileğim..!?!

Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...