Zagg Mesaj tarihi: Şubat 3, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 3, 2005 Md 5 K1r1labilme ihtimali nedir aciklari filan varm1d1r, bu sifreleme sistemi kim yada kimler taraf1ndan gelistirilip piyasaya sürülmü$tür ve sadece php' de mi kullanilabilir ? Konu hakk1nda yorum yapabilecek ve bilgiye sahip olan patilerden bir seyler yazmasini bekliyorum bilgisi olmayan ve bo$ yere post atacak arada$larda okumakla yetinsin lütfen..[signature][hline]Tasar1m halinde... :lol: Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Zopik Mesaj tarihi: Şubat 3, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 3, 2005 md5 tek taraflı bir kriptolama algoritması. kelime uzunluğu ne olursa olursun çıktı olarak 32 karakterlik bir strint üretir ve brute force tekniği ile kurılabilir. kırma işleminin süresi programın hızına ve -özellikle- verinin şifrelenmemiş halinin uzunluğuna bağlıdır. birde kullanılacak karakter seti tabiki. tr karakterleri kabul etmeyen bir üyelik sisteminin db'sinde ki md5 ile hash'lenmiş şifreleri bulmaya uğraşırken tr karakterleri de denemen çok büyük bir zaman kaybı olacaktır. birde şu olabilir. elinde 10bin şifre vardır kriptolanmış ve sen rastgele 50 tanesini istiyorsundur. bu durumda bir wordlist kullanman işlemini bi kaç saat içinde bitirmen anlamına gelmekte :) edit : hayır sadece php de değil bir çok yerde daha kullanılıo ... [Bu mesaj Zopik tarafından 03 Şubat 2005 10:52 tarihinde değiştirilmiştir] Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Jester Mesaj tarihi: Şubat 3, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 3, 2005 ben de paso düşünüp durmuşumdur bunu... (haxxor oldugumdan yada olacağımdan falan değil, sadece kırılamayacak bir şifre olmadığını düşünmemden dolayı..) çünkü php'de parolanızı girdiğiniz zaman db'den kontrol edip doğruysa geçirebiliyorsa bu program bu şifreyi çözebiliyor demektir. şifreleme yönteminin tersi uygulanırsa gayet de güzel çözülür...[signature][hline]thanatos, 19 Ocak 2005 00:30 sularında msnden demiş ki: yok ben karsiyim cyborg sexdi askti cyborg ne lan cyber H.B.E Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
sharky Mesaj tarihi: Şubat 3, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 3, 2005 kırılamama ihtimali %0.. Gel gelelim md5 'ın -bildiğim kadarıyla- geliştirilme amacının "kriptoloji" ile pek ilgisi yok. Asıl kullanım alanı dosya sistemleri ile ilgili. Sonuç olarak hashlerseniz hashleyin, sabit uzunlukta bir veri yaratıyor size.[signature][hline]If you want to travel around the world and be invited to speak at a lot of different places, just write a Unix operating system. -- Linus Torvalds Yeniden : http://www.ethernass.com ( .org, .net ) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Befounder Mesaj tarihi: Şubat 3, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 3, 2005 md5'in kriptolama ile alakasi yok, ama nedense boyle kaldi garibim. MD5'in asil isi bir dosyanin gercek olup olmadigini kanitlamaktir. Diyelimki bir dosya indireceksiniz gercek oldugunu bilmek istiyorsunuz. Eger indirdiginiz sitede MD5'i varsa dosyayi indirdiginizde sizde dosyanin MD5'ini alip kontrol edersiniz. Dosyanin icinde 1bytelik bile degisme olsa bu MD5'e yansir. kriptolamada soyle kullaniliyor. MD5'lenen string geriye karmakarisik geri donussuz bir string veriyor. bilgi de gayet guvende oluyor, okuyabilirsen :) (yazinin sonunda hatirladim, birisi bana md5'in 38saatte kirilabildigini soylemisti, ama nasil neyle hatirlamiyorum.)[signature][hline]There is no worse death, than the end of hope... Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
sharky Mesaj tarihi: Şubat 3, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 3, 2005 Abi geri döndürülemez bir durum sonuçta. S ve s brute force ile kırılacak. Eh o da ben denemiştim Celeron 1.7 bir makina ile optimize olmayan bir kod ( ben yazmıştım da :) ) "sanane" 'nin md5 lanmış halini 15-20 dakkada falan kırmıştı diye hatırlıyorum.. Nette bu olay için özel olarak kasan elemanlar var. Adamlar oturmuş 45 defa optimize etmiş kodlarını :) Onlarla 10-15 dakkada rahat kırılır. Sonuç olarak hashlenmemiş verinin uzunluğu ile ilgili.. Uzunluktan bağımsız şekilde 38 dakkada kırsaydı biri, zaten devrim yaratmış olurdu nobel falan alırdı.. Babalar gibi 15 GB lık veriyi md5 layıp, arkadaşına 38 saatte gönderirdi herkes :)[signature][hline]If you want to travel around the world and be invited to speak at a lot of different places, just write a Unix operating system. -- Linus Torvalds Yeniden : http://www.ethernass.com ( .org, .net ) // Edit : dakka -> saat :) [Bu mesaj sharky tarafından 03 Şubat 2005 12:11 tarihinde değiştirilmiştir] Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Chemical Mesaj tarihi: Şubat 3, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 3, 2005 kırılamayan tek şifre bir kişinin hiçbir sabit mantığı yada sistemi olmuyan kuralı olmuyan bir dil üretip (baştan)(mesela kahveye akdzantıp tahtaya dddpp dersin falan mantığı yok birde latinceden japoncadan harfler de kullanırsın) bu dili 2 zeki insana öğretmesi ve birdaha o dili konuşmamasıdır (güvenden sözetmiyoruz şifrelemeden sözediyoruz adamı vurursunda) sonra bu 2 kişi karantinaya alınıyor sonra olabilicek en karışık algoritma ile şifrelenip karşı tarafa yollanır karşıdaki şifreciye okutulucaktı ve şifreci bu okuduklarını başka bir dile çeviricekti. Brute force ile algoritmayı kırsalar bile bilinen herhangi bir dilden herhangi bir kelime yakalanamadığı için hiçbir şekilde kırıldığını anlıyamayacaklardı:) Olabilicek en büyük sorun şifrecilerin ölmesi olurdu o yüzden 4-6 tane şifreci eğitilicekti hepsinin dili farklı olacak[signature][hline]MAY EXPLODE IF DAMAGED OR DISPOSED OF IN FIRE. DO NOT SHORT-CIRCUIT. KEEP UNDER -30°C Karakedi bi ara demişki: sagda solda gateler acılıyor, içinden lol diyerek insanlar çıkıyor. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Jester Mesaj tarihi: Şubat 3, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 3, 2005 sabit mantığı ve sistemi olmayan bir dili başkasına öğretemezsin chem.[signature][hline]thanatos, 19 Ocak 2005 00:30 sularında msnden demiş ki: yok ben karsiyim cyborg sexdi askti cyborg ne lan cyber H.B.E Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
sharky Mesaj tarihi: Şubat 3, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 3, 2005 Chemical, heyecanlı kardeşim, insanların kafasında saç kalmıyor kriptoloji üzerine eğitim alıp da, bişeyler geliştirmekten.. Bırak kriptolojiyi, insanlar "daha hızlı" sort algoritmalarında bile sıyırıyorlar.. Bu iş bu kadar kolay olsaydı, zaten "matematikçi" diye bir kavram olmazdı :)[signature][hline]If you want to travel around the world and be invited to speak at a lot of different places, just write a Unix operating system. -- Linus Torvalds Yeniden : http://www.ethernass.com ( .org, .net ) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Befounder Mesaj tarihi: Şubat 3, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 3, 2005 kirilamayan tek kripto su anda quantum encryption. Bkz: Scientific American January 2005 pg:78 Bedeli: $75000 - $100000 Mesafe: 1000km (max.) (su anlik :) ) Qubit denilen verilerin polarizasyonu ile yapiliyor. Dayandigi teoriler kuantum fiziginde. Cozme ihtimali olan en yakin bilgisayar quantum bilgisayari (ETA 2050)[signature][hline]There is no worse death, than the end of hope... [Bu mesaj Befounder tarafından 03 Şubat 2005 12:18 tarihinde değiştirilmiştir] Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Rahan Mesaj tarihi: Şubat 3, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 3, 2005 32 byte tan fazla olan verilerin geri dönüşümü olamaz zaten. 32 byte a konulabilecek farklı bilgi sayısına 256^32 35 byte a konulabilecek farklı bilgi sayısı 256^35 dir. 256^35>256^32 bu demektir ki 35 byte alana konulabilecek olan farklı verilerden minimum (256^35-256^32) tanesinin md5 checksumları kendine özel(unique) değil . (yani bire-bir bi fonksiyon değil md5) 32 bytetan küçük verilerde geri dönüşüm olur sanırım.[signature][hline]h u m a n i t y - i s - t h e - o n l y - s u p e r p o w e r ! [Bu mesaj Rahan tarafından 03 Şubat 2005 12:23 tarihinde değiştirilmiştir] [Bu mesaj Rahan tarafından 03 Şubat 2005 12:26 tarihinde değiştirilmiştir] Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Chemical Mesaj tarihi: Şubat 3, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 3, 2005 öğretirsin:) kullanılan kelime sayısını önce alırsın saldırmak işte silah ajan hede hödö bütün kelimeleri alt alta yazarsın bilgisayarda (binlerce) Sonra bütün dillerin alfabesini yüklersin sonra tamamen random olarak bütün kelimelere en az 5 en fazla 15 gibi bir değer girip (eeeeeh adamda işkence çekmesin. tek kural bu zaten) rasgele kelimeler çıkarırsın hepsine eşdeğer sonra tektek öğretirsin bu adamlara (kağıda dökmeden bir laptop bilgisayar üzerinden. Kopya yok, yedek yok. sonra bilgisayarın hddsini yakarsın atarsın bilgisayarı bolbol ezdikten sonra hiçbir yedek bırakmadan. Öğretilen kişiler süper ezberleme kabiliyeti olan insanlar olur ki bunlar baya var acaip metinleri ezberliyip unutmayan (bolca otistik var dünyada) Ayrıca max kelime sayısı 15 falan dedim bunuda randomize yapılır yüzde %50 15 max iken %20 15 in şukadar katı %bilmem kaç da 15 hede yani max kelime sayısı da sürekli değişir en yüksek harfli kelime 27 iken hiç 25 üstü kelime yoktur bunları ezberlenmez demeyin türkçe buna benzio zatem[signature][hline]MAY EXPLODE IF DAMAGED OR DISPOSED OF IN FIRE. DO NOT SHORT-CIRCUIT. KEEP UNDER -30°C Karakedi bi ara demişki: sagda solda gateler acılıyor, içinden lol diyerek insanlar çıkıyor. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Zopik Mesaj tarihi: Şubat 3, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 3, 2005 mantigi ne peki ? merak ettim bak simdi .. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Chemical Mesaj tarihi: Şubat 3, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 3, 2005 ehehe dediğim matematikten öte anlamı olmuyan sözcükleri hiçbir mantığı olmadan ingilizceye çevirmek sadece 2 taraf bilicek 2 insan bunu brute force ile kıramazsın bütün kelimeleri içeren bir text gelse bile bunlar arasında bir mantık kuramazsın[signature][hline]MAY EXPLODE IF DAMAGED OR DISPOSED OF IN FIRE. DO NOT SHORT-CIRCUIT. KEEP UNDER -30°C Karakedi bi ara demişki: sagda solda gateler acılıyor, içinden lol diyerek insanlar çıkıyor. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Chemical Mesaj tarihi: Şubat 3, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 3, 2005 Mantığı olmuyacak yani normalde şifre kırarken 1 kelimenin bilinmesi tutunucak bir mantık bak ahmet kelimesi şöyleymiş şuda şöyle dersin sonra çözülür ama tutunucak hiçbir mantık bırakmamak ve hiçbir kelime birbirini tutmazsa kırılamaz ha diyelim öyle bir şey geliştirdilerki kırıcak ama yıllar sürer 10 yılda bütün dilerden bütün alfabeyi alıp hepsini tektek otururtucak bişi yaptılar neblim mantıken olamaz onlar şifreyi kıramadan başka 2 insana farklı bir dil daha öğretir yerlerini değiştirirsin[signature][hline]MAY EXPLODE IF DAMAGED OR DISPOSED OF IN FIRE. DO NOT SHORT-CIRCUIT. KEEP UNDER -30°C Karakedi bi ara demişki: sagda solda gateler acılıyor, içinden lol diyerek insanlar çıkıyor. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Befounder Mesaj tarihi: Şubat 3, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 3, 2005 hicbir mantigi olmadigi dusunulen, tamamen anlamsiz sekillerden olusan eski maya, misir dilleri nasil cozuldu? o insanlarin o "gizli" dilleri akillarinda tutmalari icin belli bagintilar, belli anahtar noktalar olmasi gerekecek. Ki hic bir sey olmasa bile cumle icinde kullanilmasindan, hareket mana vurgu gibi seylerden cozulebilir. Allaan baloncusu gelmis kripto ile ugrasmis. Git helyum bali filan topla sen :P[signature][hline]There is no worse death, than the end of hope... Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Zopik Mesaj tarihi: Şubat 3, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 3, 2005 befounder'a demiştim ama araya senin mesaj girince senide sazan etti. pardon chemy :-p Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Rahan Mesaj tarihi: Şubat 3, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 3, 2005 chemical kırılır o da,atıyorum; senin yöntemle kriptolanmış yazıya bakarsın en çok geçen kelimeyi bulursun, o kelimeyi "BEN" varsayarak devam edersin, (tabi yanılıyor da olabilirsin) sonra cümle yapısına bakarsın, yüklemleri teker teker incelersin, belirli bir yere kadar tahminlerle gelirsin, sonra "BEN adfasdfa İÇTİM" "adfasdfa KOKUSU GÜZEL" gibi bişi yakalarsın ordan adfasdfa= kahve veya çay dersin :-P[signature][hline]h u m a n i t y - i s - t h e - o n l y - s u p e r p o w e r ! Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Chemical Mesaj tarihi: Şubat 3, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 3, 2005 bak şöyle ahmetin kalemi asdasdds asdadsadsdas ahmetin kalemleri asdasdds löalalealal ahmetin kalem asdasdds zjzjjzjzj yani hiçbir mantık yok kalem kalemleri kalemi hepsi ayrı bir kelime olarak hiçbiri birbirini tutmuyor vurgu 1 değişsin gene farklı bir kelime oluşuyor arasında bir bağ yok mısırdaki kelimeler şifreli kelimeler değil onun yerine arasında yüzlerce bağ olan resimlerden oluşuyordu mesela bir kapıda laptop hedenin hödösü yazıktan sonra oranın mezarı mezardan ahmetin ceseti çıkarsa ve 2. bir mezarda eptöp hedenin hödösü yazarsa oradanda mehmet çıkarsa eptöp mehmet laptop ahmet demek oluyor ve kalan 2 kelimede mezarı anlatıyor demek oluyor haliyle başka bir metinde haritaya benziyen birşeyde işaretlenmiş yerlerde hede hede hede diye yazılar yazıyor ve orada mezar çıkıyorsa hede mezar anlamına gelmiş oluyor hödösü ise o kişiye ait olduğu anlamına geldiği düşünülmeye başlıyor Sonra günlükler bulunuyor ve hödösü kelimesi günlüğün başında laptop hıng hödösü yazıyor hıng günlük hödösü ahmete ait olduğu ve laptopta ahmet böyle çözüyorsun Hiçbir bağ hiçbir mantık vurgu yok 1 harf değişsin bütün kelime değişirse bunu çözemezsin[signature][hline]MAY EXPLODE IF DAMAGED OR DISPOSED OF IN FIRE. DO NOT SHORT-CIRCUIT. KEEP UNDER -30°C Karakedi bi ara demişki: sagda solda gateler acılıyor, içinden lol diyerek insanlar çıkıyor. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Chemical Mesaj tarihi: Şubat 3, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 3, 2005 şimdi aynı kelimeyi kullanıcan asdasdds derken ahmet ima ediyorsun şifreyi yaptıktan sonra kelimeleri sayıcan asdasdds asdasdds asdasdds 10 tane var ama mehmet 1 tane var ozaman ihtiyacı olmuyan yerlere bile mehmet ekliyiceksin ONA derken mehmeti belirtse bile oraya mehmet yazıcak ve ONA kelimesi kalmıcak dikkatleri azaltıcan yani bunu çözmen yıllar sürer ki mantıken çözülemez tutunucak kelime bırakmıyorsun çünkü[signature][hline]MAY EXPLODE IF DAMAGED OR DISPOSED OF IN FIRE. DO NOT SHORT-CIRCUIT. KEEP UNDER -30°C Karakedi bi ara demişki: sagda solda gateler acılıyor, içinden lol diyerek insanlar çıkıyor. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Chemical Mesaj tarihi: Şubat 3, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 3, 2005 ayrıca algoritmayı yazarkende mantıklı kelimeler çıkıcak her kodlayışında yani algoritmayı bulsan yada bulamasanda kelimeler aynı çıkabilmeli[signature][hline]MAY EXPLODE IF DAMAGED OR DISPOSED OF IN FIRE. DO NOT SHORT-CIRCUIT. KEEP UNDER -30°C Karakedi bi ara demişki: sagda solda gateler acılıyor, içinden lol diyerek insanlar çıkıyor. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Zopik Mesaj tarihi: Şubat 3, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 3, 2005 post kasma lan :) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Zopik Mesaj tarihi: Şubat 3, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 3, 2005 yaw bunu ezberlemektense bulurum 100 milyon haneli bi asal sayı sonra onu kullanırım kriptolama için .. max 100 milyon haneli bir metin veririm string olarak sonra stringdeki karakterin sırası ile asal sayının o hanesindeki sayı alınır bunlar birbiri ile kodlanır ve 100 milyon haneli asal sayıyı bir tek karşısı bilir :) bu durumda a harfi ilkin5 ile şifrelenirse n. a da 4 gibi bişeyle şifrelenebilir .. bu bile daha ii chem seninkinden yaw .. mantıksız olsa bile az biraz akıllı adam işi olması lazım diye düşünmekteyim :) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Chemical Mesaj tarihi: Şubat 3, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 3, 2005 ya şifreyi kırınca çıkan sonuçlar hala şifreli mantıksız gözüküyorsa sen çözdüğünü anlamassın hiçbir bilgisayar anlamaz hepsinin üstünde uzmanlar tektek çalışması gerekir ve binlerce sayfa şifreye uzman çalıştıramassın dijital kaledeli bilgisayar bile şifreyi çözdüğünü anlamaz çünkü öyle bir dil yok dili sıfırdan yaratıyorsun ayrıca sende o dilin daha önce kullanıldığı herhangi bir kelime bile yok ki sonuçlar içinde aratıp kelimeyi bulursa bu metnin şifresi kırılmış hali diyesin şifreli yada şifresiz farkını birtek metindeki dili bilen birisi en azından 1 kelimesini bilen birisi farkedebilir yoksa kırsanda farketmezsin:) çünkü kırılmış kırılmamış hepsi aynı seniln için.[signature][hline]MAY EXPLODE IF DAMAGED OR DISPOSED OF IN FIRE. DO NOT SHORT-CIRCUIT. KEEP UNDER -30°C Karakedi bi ara demişki: sagda solda gateler acılıyor, içinden lol diyerek insanlar çıkıyor. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Chemical Mesaj tarihi: Şubat 3, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 3, 2005 çünkü 1 kelimesini bile daha önce bilmediğin için şifreli halindeki kelimeleri daha önce görmediğin ve bilinmiyen şeyler random şeyler olduğu için onlara şifreli dersin çıkan sonuçlarda aynı şifreli gibi tamamen random olursa anlamazsın[signature][hline]MAY EXPLODE IF DAMAGED OR DISPOSED OF IN FIRE. DO NOT SHORT-CIRCUIT. KEEP UNDER -30°C Karakedi bi ara demişki: sagda solda gateler acılıyor, içinden lol diyerek insanlar çıkıyor. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar