Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

2385 kilometrelik Karadeniz turu

Öne çıkan mesajlar

Mesaj tarihi:

Merhaba,

Geçen Pazar gününden başlayarak Perşembe gününe kadar süren bir Karadeniz turu yaptım arkadaşımla ve köpeklerimle. Niyetim sadece çadırda ve milli parklarda kalmaktı, öyle de yaptım. İlk durağım Küre Dağı Milli Parkı oldu. Bartın il sınırları içinde kalan kısmına gittim, bir kısmı da Kastamonu'da kalıyor. Çadırı kurana kadar bir şelale ve ufak bir vadi içinden geçtim, kaldığım yer şöyleydi,

2385 km by Eser Karadağ, on Flickr

Gördüğüm şelale de şöyle

Daha sonra Ilgaz Dağı'na geçtim, burası daha güzeldi ama gece çok soğuk oldu, üşüyerek uyandım bazen, temsili olarak şu fotoğrafı gösterebilirim. Bu iki yer arasında Safranbolu'ya uğradık, orada kristal teras ve bir mağara gördükten sonra Ilgaz'a geçtik.

Bu dağda ki yaylada içtiğim en güzel suyu içtim, fotoğraflamadım ancak su taşın içinden çıkıyordu, elinizi 4-5 saniyeden fazla tutamayacağınız kadar soğuk bir su (işin garip tarafı şişeledikten 12 saat sonra bile hatrı sayılır kadar soğuk kaldı). Yaylasında çok çadır kuracak bir yer bulamadık, zaten ayının olduğunu biliyorum o dağda, izine de rastladım, biz de yayladan dağ eteğine, otelin olduğu kısma inmeye karar verdik.

Sonra ki durağımız Ordu oldu, niyetim buradan Trabzon'a, oradan da Erzurum'a geçmekti ama İstanbul'a dönmem gerekti. Yine de Ordu'yu tavsiye ederim (en az 2 gün geçirmek şartı ile, yollar berbat).

Şöyle yerler gördüm Ordu'da,

Dönüşü de Tokat, Çorum, Çankırı, Bolu yolu üzerinden yaptık.

Böyle bir kısa tur oldu, sorunuz varsa cevaplandırabilirim. Bir sonraki gideceğim yer Bolu Dağı civarı olacak, araba da sadece 1 kişilik yer var (gördüğünüz üzere köpeklerle geziyorum ve her yere, yemek yenilen yerlere götürüyorum köpekleri), rahatsız olmayanınız varsa beraber gitmeyi tartışabiliriz.

• Yeni Oluştur...