Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

[NWN] Nasıl iyi bir Assasin olabilirim?


Malkavian

Öne çıkan mesajlar

shadowdancer assasin rogue 20 olcak diğerleri 10 yeter

çift el rapier kullanırdım ben.hide in plain sight var shadowda istediğin gibi hide ve sneak attack 100 e yakın hatta üstünde hasar[signature][hline]"Kaybetmek ölmektir.Binlerce savaştan galip çıkabilirsin ama sadece bir savaşta mağlup olursun"
Zaknafein Do'Urden
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Çok assasin/rouge oynamadım ama elimden geldiğince yardım etmeye çalışacağım.

-Shadowdancer alıp almamak senin seçimin. Kişisel tavsiyem 1 level alıp(ki gerçekten işe yarar tek yeteneği Hide in Plain Sight) gerisine Assasin/Rouge gitmen.

-En az level 10 rouge al! Bu kesinlikle gerekli kanımca zira oyunun en güzel özelliklerinden Slippery Mind ve İmproved Evasion bu seviyede geliyor. Single player sırasında yerden mind effect engelleyici eşyalar fışkırdığından Slippery Mind gereksiz, ama İmproved Evasion olmadan büyücüler, rahipler yıpratır, üzer.

-10. leveldan sonra 1 level daha alıp sneak attack bonusunu +6d6'ya tamamlayabilirsin hatta tamamla(gerçi önemli değil o kadar yine de toplam assasin/rouge level sayın hep tek olsun)

-Elf ya da Halfling oynamayı dene. 20 dex ile başlamak oyunda çok şeyi değiştiriyor. Bütün puanlarını Dex'!e ver demiyorum bile. Tavsiyem düşük str(10 hatta 8) ile başlayıp mutlaka 16 int alman yönünde olacak ayrıca.

-Skiller çok önemli. Hide, Tumble, Use Magic Device kesinlikle kritik. Search, Find Traps, Disable Trap zaten rouge olmanın güzelliği.

-Feat'leri dövüş ağırlık seçmekte fayda var zira rouge/assasin karakterlerin yıprandığı yerler ortalığın undead ve construct kaynadığı yerler. Çift silah kullanmak her zaman avantajlı olduğundan şöyle bir sıralama izleyebilirsin:

1-Two Weapon Fighting
3-Weapon Finesse
6-Ambidexterity
9-Weapon Focus Short Sword (ya da rapier)
12-İmproved Critical Short Sword (rapier)
15-Power Attack(ya da İmproved Two Weapon Fighting)
18-Cleave (str 13 üstüyse) (İmproved Two Weapon Fighting aldıysan Dodge ya da
21-Extra Sneak Attack (ve böyle gider)
24-Extra Sneak Attack (ya da Epic Prowress)
27-Self Concealment 1
30-Self Concealmet 2
33-Self Concealment 3
36-Epic Dodge(Dodge aldıysan, aksi halde Great Dexterity)
39-Epic Weapon Focus (ya da Great Dexterity)

Silah seçimi kısıtlı olacağından iki short sword kullanmak faydalı. Böylece tek weapon focus ile hem maksimum fayda sağlarsın hem de short sword light olduğundan weapon finesse, two weapon fighting gibi featleri en etkin biçimde kullanabilirsin. İki rapier kötü seçim zira Rapier light weapon olmadığından(finesse ile kullanılabiliyor olması özel bir durum) zaten kötü olan attack bonus'un -4/-4 haline gelir.

Sneak attack/Death Attack ile hakkında gelemeyeceğin neredeyse kimse yok. Büyücü tayfası için Use Magic Device sayesinde kullanabildiğin scroll (lesser/greater spell mantle, spell immunity, greater dispel magic, spell breach vb) ve diğer büyülü eşyaları hgarcamaktan çekinme. Zaten açtığın sandıklar ve loot sırasında zengin oluyorsun. Bir kere hide ya da invisible halde yaklaşıp sneak attack ile açılışı yap(önce korumalarını varsa düşür) sonra zaten en ufak bir büyü denemesinde doğacak attack of opportunity ile hayatını zindan edersin. Yakın mesafede savaşçılar oldukça sorun çıkarabilir, devamlı sneak attack/invis, sneak attack/invis ile yıprat. Hatta uzaktan yay ile sneak attack(30 feet mesafe olmalı) sonra invis/sneak attack şeklinde saldır zaten evrenin hakimi değilse bir dakikada 120 dmg yemeye dayanması zor olacaktır. Çok ısrarcıysa energy drain ve enervation scrolları ile bir iki seviyesini drain et.

Başarının anahtarı Use Magic device. Kafa kafaya dövüşlerde iyi olmak diye bir şey söz konusu değil, öyle bir karakter oynamak istiyorsan assasin sana göre değil. Eğer Martial ya da Exotic Wepon prf alırsan oyunda karşına çıkan hemen hemen her silahı kullanabileceğini farkedeceksin. Ondan sonra gelsin Red Dragon Disciple bracerlar gitsin Paladin only Hammerlar. Undead'ler için Mace of Distruption en güzel çözüm. Hem de light weapon ki nefis.

Level 10 rouge 9 Fighter 10 Assasin bile bitrdim Hordes'u çok eğlenceliydi. Ayrıca heyecan isterim dersen 10 rouge 7 mage 15 Assasin, hadi iyice coştuk 9 Ranger 10 Rouge 11 Assasin diyebiliriz(oyunu çok bitirdim)
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

×
×
  • Yeni Oluştur...