Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Sorular :(

mxzr

Öne çıkan mesajlar

ben tam diorum okucam ozmn karar vercem sen sadece bana gercek var diyosun ama neye dayanarak bunun gercek oldugunu soyluyorsun. cunku sana bu gercek die aktarilmis ve sende kabul etmissin bunu ben etmiyorum[signature][hline][ code=php ] KNIGHT ONLINE
Server Ares,Diez,Xig
Lvl 35,32,37
Archer,Mage,Assasian
?>[ /code ]
Sosyal ağlarda paylaş

ve birde bak belirtiyorum. şuna inın buna inanın dediysem gaz olmuşmdur hırs yapmışımdır:). Ben gerçek bu demek istedim. dünyada çoğunluğun inandığı bu dedim. nerde çokluk orda bokluk bi yaklaşımla yakşlaşmayın:)[signature][hline]fighter/mage hybrid karakter:
fighter: ben kilicimi cikarip yaratigin fireball'unu bloke ederken bir yandan obur elimle kitaptan lightning bolt buyusu okuyorum..
DM: oldu..

Sosyal ağlarda paylaş

said:
Enrico, 03 Şubat 2005 04:23 tarihinde demiş ki:
unutmaki toplum için hırsızlık ve adam oldurmuyorsan.. bunları Allah toplumun guzel surmesı ıcın ıstıyor.. sadece sen dusunmuyosun bunu, bunu senı yaratan yıllar once dusunup soluyor... deil gercek...

Yani allaha inanmayipta bu iyilikleri yapan birisi cikinca ne yaparsa yapsin sonucta gunahmi oluyor? Ben kendi ailemden örnek vereiym annem babam inancli degillerdir fakat iyilik yaparlar ellerinden geldigince simdi onlar allah ona iyilik yap dedigi icinmi yapiyorlar yoksa kendi deger yargilarina goremi?[signature][hline]İyilik et, iyilik bul.
Sosyal ağlarda paylaş

said:
SteelBB, 03 Şubat 2005 04:25 tarihinde demiş ki:
ve birde bak belirtiyorum. şuna inın buna inanın dediysem gaz olmuşmdur hırs yapmışımdır:). Ben gerçek bu demek istedim. dünyada çoğunluğun inandığı bu dedim. nerde çokluk orda bokluk bi yaklaşımla yakşlaşmayın:)

+1 iste her dusunceye saygiyla yaklasabilen bir kisilik... :P[signature][hline]İyilik et, iyilik bul.
Sosyal ağlarda paylaş

hah ustune bastin kendi deger yargilarina gore tabiki o bur turlusu zaten yanlis olurdu ama ben aslinda size aciyorum, kafaniza kazilmis bir gercekdir tutturmussunuz 2 tarafli bakmiyorsunuz,

ben demiyorumki din yok, allah yok, kuranikerim yalan diye ama ya yalansa siz hic bu tarafini dusunmuyorsunuz anladinizmi[signature][hline][ code=php ] KNIGHT ONLINE
Server Ares,Diez,Xig
Lvl 35,32,37
Archer,Mage,Assasian
?>[ /code ]
Sosyal ağlarda paylaş

skyly kardeşim eğer ailen bu iilikleri yapıyorsa belli başlı seylerin farkıdadırlar.. Bir zamanlar bilmem bilirmisin Bizans lady si halkına yardım edıyordu... babası zorla vergı toplatırken o ise halkının aç kalmasına tahamul edemıyordu ve birgun gercegi buldu O bilmiyordu hiç duymamıştı ama Allah ona nasip etti ve ona ınandı sonra deli dıye olduruldu... Tarihte olan birşey... taa başlarda solemiştim kimse kalbe hukmedemez kalpler yalnızca Allah ın elındedır..O istediğin an ona dogruyu buldurur...
Sosyal ağlarda paylaş

Çünkü çoğunluk inanıyor. ve bence çoğunluğn inandığı şey gerçektir. ve bu çoğnluk cumaya gitmeye bilir. ama günah olduğunuda bilir. namaz kılmaaya bilir. günah odluğunuda bilir. Ama son kitap a ve Allaha inanır. YA başkaları? kendi yazdıkları kitapa inanır. ama kiliseye gider. işte bu günah demekte bize kalmaz. VE sence değiştirilmeyene inanmakmı cazip değiştirilmiş olanamı? BİDE çoğunluk derken Dünyada çoğu kişiyi bi kitapa inanır ve bir tanrıya inanır. Umarım şimdi beni anlarsın çoğunluk derken genel diyorum.[signature][hline]fighter/mage hybrid karakter:
fighter: ben kilicimi cikarip yaratigin fireball'unu bloke ederken bir yandan obur elimle kitaptan lightning bolt buyusu okuyorum..

Sosyal ağlarda paylaş

said:
[kutsal değerleri kitapta aramaktansa gazoz kapağına taparım daha iyi .. tanrı kavramını kitapta aramak en büyük yanlış esas doğruluk esas tanrım kitabın yorumlanışında gizli yoksa kesin kurallar koyulsaydı şunu yapanlar cennetlik şunu yapanlar cehennemlik diye bu oyunun bi zevki kalmazdı herkez cennete gider en güzel huriyi kimse kapamazdı.. işte esas olayda kitapların yorumlanmaya göre doğruluğu ilkesinde yatıyo herkes kendi yorumunun doğruluğuna inanıyo belki bu yüzden nice ırklar nice milletler ayrıldı nice savaşlar çıktı.. belki kafamızdaki tanrı resmini kendimize saklarsak daha pür-ü pak bi din ve inanç özgürlüğü bizi bekler..
[signature][hline]yörünge dışı
Sosyal ağlarda paylaş

cogunluk off cogunluk neki sizin gibi anne babasindan cogunun bilmedigi dogustan nufus kagidinda Dini kismina Islan yazilmis kisiler. Cogu dedigin hicbirseyden haberi olmayan bu konulari yargilamakdan korkan insanlar. Ben 40 yasina geldikten sonra bile Islamin doru oldugunu bulursam belki daha iyi bi musluman olucam cunku kavriycam konuyu anladin ?[signature][hline][ code=php ] KNIGHT ONLINE
Server Ares,Diez,Xig
Lvl 35,32,37
Archer,Mage,Assasian
?>[ /code ]
Sosyal ağlarda paylaş

said:
Enrico, 03 Şubat 2005 04:30 tarihinde demiş ki:
taa başlarda solemiştim kimse kalbe hukmedemez kalpler yalnızca Allah ın elındedır..O istediğin an ona dogruyu buldurur...

Bak yine basaramadim anlatmayi. Yine bu dusunceye bagli olarak olasilik sunuyorsun. Bizansli leydinin basina gelmis olabilir ama biz bir dusunce sorusturuyoruz. Onun basina gelmis sadece. Annemin vey ababamin kalbine allah hükmeyimiyo demiyorum veya tüm iyi insanlarin... Ama az once soylenmisti allah kendine inanmayanlaari cennette tutmaz diye. onlara inanmiyorlar iyilik yapiyorlar. simdi cenentte tutmayan allah onlarin kalplerinemi hükm ediyor? kafa karistirici...[signature][hline]İyilik et, iyilik bul.
Sosyal ağlarda paylaş

said:
Enrico, 03 Şubat 2005 04:31 tarihinde demiş ki:
mxzr Kur'an yalansa... Ben çürüyeceğim.. ben çürüdüğüm gibi sende çürüyeceksin.. peki ya dogruysa?

cok yanlis dusunuyorsun kuran dogru degilse msla hayatta yaptigin seyler degismezmiydi ? yani belirli bir duzenin robotlariyiz[signature][hline][ code=php ] KNIGHT ONLINE
Server Ares,Diez,Xig
Lvl 35,32,37
Archer,Mage,Assasian
?>[ /code ]
Sosyal ağlarda paylaş

mxzr sana sunu solıyım kendımden bahsedeyım yani.. ben de bir zamanlar senın gıbıydım ıkı arada bı derede kalmıstım.. önce incili okudum bana dedılerkı neden kendı kıtabından baslamıyosunda once incil dediler karışmayın dedım cok acımasızdım... her seye kızan ofkelı kavga olsa olumune dalcak bırıydım... sonra Kur'an ı okudum herşeyi anladım cunkı ıstıyordum ben dogruyu ogrenmeyı gercegı bılmeyı ıstıyordum...herkes demınkı gıbı solenıp duruyordu bana hatta daha kaba tabırleydı ama şunuda ögrendım İslam dini bagırarak yada doverek anlatılacak bi din deil aslında hiç bi din ole deıl cunkı soledımya huşuyu bana onlar deıl yaratan verecekti çok şükür aldım...İnş. Sende alırsın...
Sosyal ağlarda paylaş

dün rüyamda hz muhammedin bi kapıyı kapattığını gördüm ve rüyamda ağladım.. ilginçtirki benim kişiliğime ters bi davranış bu işalla hayıra hikmettir..
ayrıetten ölüp yok olmak konusunda endişelenmenize gerekyok ölüp yok olunca bu konuda üzüntü duymayacaksınız sittir edin konuşmaya deymez yani[signature][hline]yörünge dışı
Sosyal ağlarda paylaş

said:
mxzr, 03 Şubat 2005 04:33 tarihinde demiş ki:
cogunluk off cogunluk neki sizin gibi anne babasindan cogunun bilmedigi dogustan nufus kagidinda Dini kismina Islan yazilmis kisiler. Cogu dedigin hicbirseyden haberi olmayan bu konulari yargilamakdan korkan insanlar. Ben 40 yasina geldikten sonra bile Islamin doru oldugunu bulursam belki daha iyi bi musluman olucam cunku kavriycam konuyu anladin ?

:( ben çoğnluk derken islamı ele almadım!!!!!!!!!!!! Sadece dünyada kitapların ve tanrının varılığı kabul eden kişiler dünyada çoğnluğu oluşturuyor dedim. VE çoğunluğun inandığı şey gerşektir. kitaplar ve tanrı var. a.q bu saatte kendimi anlatamıyorumki. leylayım zaten.[signature][hline]fighter/mage hybrid karakter:

Sosyal ağlarda paylaş

said:
darkwingduck, 03 Şubat 2005 04:35 tarihinde demiş ki:
dün rüyamda hz muhammedin bi kapıyı kapattığını gördüm ve rüyamda ağladım.. ilginçtirki benim kişiliğime ters bi davranış bu işalla hayıra hikmettir..
ayrıetten ölüp yok olmak konusunda endişelenmenize gerekyok ölüp yok olunca bu konuda üzüntü duymayacaksınız sittir edin konuşmaya deymez yani

bak böyle şeyleri görmek herkeze nasip olmazmış. ve söylenmenmiz derdi dedem. 40 küsürlük senelik çağdaş bi hocaydı yüzünde sakalı bıyığı olamayan takım elbiseyle gezen biriydi yani. Ve ne öğrendiysem ondan öğrendim. bence sizde her firke açık. her düşünceyi değerlendiren bilrierne danışın biz bunu burda çözemeyiz.[signature][hline]fighter/mage hybrid karakter:

Sosyal ağlarda paylaş

değişik bi kumar oynuyoruz ya gerçekten öbür dünya hayatı var ya da yok olucaz her iki koşulda da endişelenmemiz gereken bişeyimiz olmayacak.. attığımız bu yazı turanın yazı yada tura olduğunu bilecek kadar müneccim değiliz hiç birimiz.. bunu tartışmak yerine 10 tame şınav 10 tane mekik çekerdiniz bunu her tanrı kavramını sorgularken yaparsanız 1 yılda fit olursunuz....

hmm bide kendi tanrı yorumumu size aktarayım :
şimcik
tanrının gücü=sonsuz
sonsuz=bütün kümeler toplamı
dünya,evren,kuşlar,böcükler=a kümesi
tanrınıngücü-a kimesi=(değildir) sonsuz
(ek koşul a kümesi tanrının gücüne katılmamaktadır)
yanı tanrının gücü sonsuz değildir
bu yüzden teklik kavramına tapıyorum ve ölüp yok olmaktan korkmuyorum
ayrıca kur anı zeburu tevratı okumuş biriyim beni etkilemedi

[Bu mesaj darkwingduck tarafından 03 Şubat 2005 04:44 tarihinde değiştirilmiştir]
Sosyal ağlarda paylaş

said:
mxzr, 03 Şubat 2005 04:41 tarihinde demiş ki:
gelmis hala cogunlugun inandigi gercektir diosun :d nediim

YOk abi işte ön yargı bu cümlede bağırıyor. BEN ÖN YARGILIYIM ÇOĞNLDA SENİN A.Q der gibi :D[signature][hline]fighter/mage hybrid karakter:

Sosyal ağlarda paylaş

said:
Enrico, 03 Şubat 2005 04:35 tarihinde demiş ki:
mxzr sana sunu solıyım kendımden bahsedeyım yani.. ben de bir zamanlar senın gıbıydım ıkı arada bı derede kalmıstım.. önce incili okudum bana dedılerkı neden kendı kıtabından baslamıyosunda once incil dediler karışmayın dedım cok acımasızdım... her seye kızan ofkelı kavga olsa olumune dalcak bırıydım... sonra Kur'an ı okudum herşeyi anladım cunkı ıstıyordum ben dogruyu ogrenmeyı gercegı bılmeyı ıstıyordum...herkes demınkı gıbı solenıp duruyordu bana hatta daha kaba tabırleydı ama şunuda ögrendım İslam dini bagırarak yada doverek anlatılacak bi din deil aslında hiç bi din ole deıl cunkı soledımya huşuyu bana onlar deıl yaratan verecekti çok şükür aldım...İnş. Sende alırsın...

Mükemmel bi örnek bence +10 :D[signature][hline]fighter/mage hybrid karakter:

Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...