Enrico Mesaj tarihi: Şubat 3, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 3, 2005 mxzr dunya ewt 3 zamanda yaratıldı bunu gun olarak sadece one suruluyor..incilin o kısmı yanı 3 zamanda yaratılmıs olanı dogru Allah İncille Kur'an-ı ayırt edesiniz dıye soluyor onunda bır ehli kıtap oldugunu soluyor ama ıcındekı dogrulara ragmen yanlısların oldugunuda yıne KUr'an da soluyor... Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
skyly Mesaj tarihi: Şubat 3, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 3, 2005 o 7 gün olayi sembolik bir sey bence[signature][hline]İyilik et, iyilik bul. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
mxzr Mesaj tarihi: Şubat 3, 2005 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 3, 2005 said: SteelBB, 03 Şubat 2005 04:00 tarihinde demiş ki: said: mxzr, 03 Şubat 2005 03:53 tarihinde demiş ki: Zorlama olsadi belki insanlar onu kabul etmiycekti. Simdi bak Bu bi gercek onyargi degil diyorsunki bu hepten onyargi. DIger insanlari hic baska inanlari dusunme herkesi sil. Elinde dine dair ne var , 1 kitap baska hicbirsey yok haksizmiyim Çünkü gerçek o. Bunu anlatamıyorum ki sana ben. 2+2 = 5 diyen bilimadamlarıda varmış zamanında. Ama sonuç 4 bunu sende bende biliyorz değilmi? buna inaıyoruz çünkü bu bi gerçek değilmi?! bunda hem fikirse niye tek değiştirlmeyen ve DÜNYACA (birşeyi bilmek ona inanmak anlamına gelmez) Bilinen SOnkitap a inanmak önyargı olsun? Sonuçta onun son gelen kitap odluğunu bütün dünya kabul ediyor. Ama NİYE İNANMIYORLAR ÇÜNKÜ İŞLERİNE GELMİYOR. belki biraz karışık örnekler veriyorum ama biraz düşün anlıcaksın. ya sen gercek diyorsun kanit olarak elinde bi kitap var sadece, tutturmussun gercek yargilamiyosun bu gercegi. 2 + 2 yi parmagimizla saydigimiz zamanda 4 cikiyor bana dinin gercek oldugunu kitap disinda birseyle kanit liyabilirmisin ?[signature][hline][ code=php ] KNIGHT ONLINE Server Ares,Diez,Xig Lvl 35,32,37 Archer,Mage,Assasian ?>[ /code ] Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
SteelBB Mesaj tarihi: Şubat 3, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 3, 2005 İncile inan ama onun sadece varılığına inan. Din derslermizde yyazrırılardı. peygamberlere inanırım. mekerline inanrım vsvs ve 4 kitapa inanırım. Yani var olduğuna inan diyor.[signature][hline]fighter/mage hybrid karakter: fighter: ben kilicimi cikarip yaratigin fireball'unu bloke ederken bir yandan obur elimle kitaptan lightning bolt buyusu okuyorum.. DM: oldu.. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Enrico Mesaj tarihi: Şubat 3, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 3, 2005 skyly ewt dınde zorlama sole yoktur onu bı kere kavrayalım dınde zorlama ınanma ozgurlugudur ister ınanır ıster ınanmazsın ama ınanıyorsan onun emırlerının dogrulugunu kavradın demektır buda senı zorunlu kılmaz sen kendın yaparsın... Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
SteelBB Mesaj tarihi: Şubat 3, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 3, 2005 .... Özgürsün. aklın var iraden var. Allah her inanmayana bi mucize yaratsaydı dünyada herkez cenletlik olurdu.[signature][hline]fighter/mage hybrid karakter: fighter: ben kilicimi cikarip yaratigin fireball'unu bloke ederken bir yandan obur elimle kitaptan lightning bolt buyusu okuyorum.. DM: oldu.. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
mxzr Mesaj tarihi: Şubat 3, 2005 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 3, 2005 ha sen kitabin kabina inaniyorsun ama icine inanmiyorsun bu soyle oluyor senin nickinin steelbb olduguna inaniyorum ama sen insan deilsin ???[signature][hline][ code=php ] KNIGHT ONLINE Server Ares,Diez,Xig Lvl 35,32,37 Archer,Mage,Assasian ?>[ /code ] [Bu mesaj mxzr tarafından 03 Şubat 2005 04:08 tarihinde değiştirilmiştir] Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
SteelBB Mesaj tarihi: Şubat 3, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 3, 2005 said: skyly, 03 Şubat 2005 04:03 tarihinde demiş ki: peki enrico ya o goreve inanmiyorsa? Lutfen dediginiz dediginizi tutsun.. az once dinde zorlama yoktur diyorsun simdi gelmis kadin bunu yapti sende yapacaksin diyorsun... ayrica steelbb kurana inanmak ön yargi dir demedik. o inançtir ve herkesin saygi duymais lazimdir fakat kurana inanan biri diger gorusleri hice sayarsa o on yargidir. BEn hepsinin varlığına inanlmıası gerek dedim. beni yanlış anlama lütfen.[signature][hline]fighter/mage hybrid karakter: fighter: ben kilicimi cikarip yaratigin fireball'unu bloke ederken bir yandan obur elimle kitaptan lightning bolt buyusu okuyorum.. DM: oldu.. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
skyly Mesaj tarihi: Şubat 3, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 3, 2005 evet haklisin buda seni zorunlu kilmaz onlarida kendin yaparsin. Ama dedigin gibi ya o inanmiyorsa ve kadin gorevlerini(dini görevleri) yerine getirdi sende getirmedin ne olacak? sen inanmiyosun ve bu hak taninmis sen hakkini kullanmissin simdi sen cenente gidemyeceksinde o mu gidecek? o bas ortusu takti bir suru insana on yargli bakti sen buna inanmiyorsun ama iyiligin varligina dayanismanin ve duzenin varligina inaniyorsun böyle mi olacka? SAdece örnek verdim inançlar tam terside olabilirdi bunlarda mevcut diye söyledim[signature][hline]İyilik et, iyilik bul. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
skyly Mesaj tarihi: Şubat 3, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 3, 2005 said: SteelBB, 03 Şubat 2005 04:07 tarihinde demiş ki: .... Özgürsün. aklın var iraden var. Allah her inanmayana bi mucize yaratsaydı dünyada herkez cenletlik olurdu. ee özürgün akl1n ve iraden var "Allah her inanmayana bi mucize yaratsaydı " sen bu sözünle direk özgür sün akl1n var bu yüzden inanacaksin dedin :D[signature][hline]İyilik et, iyilik bul. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
SteelBB Mesaj tarihi: Şubat 3, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 3, 2005 said: mxzr, 03 Şubat 2005 04:07 tarihinde demiş ki: ha sen kitabin kabina inaniyorsun ama icine inanmiyorsun bu soyle oluyor senin nickinin steelbb olduguna inaniyorum ama sen insan deilsin ??? .... Bana kanıt ver diyorsun. BEn kimimki sana kanıt vericem. VE beliritiyorum arkdaşım bazı şeyleri bilmek onlar körü körüne bağlanmak inanmak değilr! VE sen inanıcandiye de bir mucize yaratılmasını bekleme diyorum. sadece varlığını kabul edicendiyorum ki bu senin elinde bir şey zaten. SEn bu cümleden onu anlıyorsan ben daha ne yapim.[signature][hline]fighter/mage hybrid karakter: fighter: ben kilicimi cikarip yaratigin fireball'unu bloke ederken bir yandan obur elimle kitaptan lightning bolt buyusu okuyorum.. DM: oldu.. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Enrico Mesaj tarihi: Şubat 3, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 3, 2005 skyly ewt o ıanıyor sen ınanmıyor yada sende ınandın dıyelım ama o kadını zorla ıstedın işte deminde solemıstım burda yalnızca sen gunahkarsındır bunun sadece cezasını cekersın cehennemde ebedı kalırsın demedım Allah a ınanan herkes cennetlık, gunahkar olanlar yanı gunah kefesı bol olanalr cezalarından sonra gırecekler cennete ama o kadın o sıra gorevını yaptıgı ıcın o gunahtan bır payı olmayacak.. bu iş misalen silah zoruyla dinini değiştirmek gibidir silah zoruyla dinini bir anlık degıstıren ozgurlugunu elıne alınca halen Allah a ınanıyorsa yıne mümindir o anki durum ölum korkusu oldugundandır o yuzden yaptıgı ne gunah nede şirktir, ama yınede ısrar edıp ölseydı işte şehitti... o zamana kadar olan tum gunahları affolan olacaktı cunki Allah ını onu yaradan için öldü onu bırakmadı ısrarla kabul ettı..Bu yuzden Allahta onu bu şekilde mukafatlandırıyor.. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
SteelBB Mesaj tarihi: Şubat 3, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 3, 2005 Kitapları sende biliyorsun. Bunu inkar edemessin. Ama inan mıyorsun. ve ben onlar inanman bi mucize yaratamam. demek istediğim bu işte.[signature][hline]fighter/mage hybrid karakter: fighter: ben kilicimi cikarip yaratigin fireball'unu bloke ederken bir yandan obur elimle kitaptan lightning bolt buyusu okuyorum.. DM: oldu.. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Anti_Teacher Mesaj tarihi: Şubat 3, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 3, 2005 ben islam diniyle ilgili "din bu" isimli kitabı okumuştum turan dursun'un. bayaa ilginç şeyler vardı içinde(adamı da şeriatçılar öldürmüştü zaten) misyonerlik gibi olmasın ama :-P[signature][hline]-Old School Keşh- Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
skyly Mesaj tarihi: Şubat 3, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 3, 2005 Ona bir sey demem ama sen dedigimi yanlis anlamissin. Her insan karsi cinsi arzulamazmi? Kendi cinsini arzulaanlarda var genel tabii genel konu_sum ben. Simdi o onu arzuladi diye veya onun saçlarina bakti diye gunah mi islemis oluyor? o zaman bizler heeep gunahkarlariz...[signature][hline]İyilik et, iyilik bul. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
SteelBB Mesaj tarihi: Şubat 3, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 3, 2005 said: skyly, 03 Şubat 2005 04:09 tarihinde demiş ki: said: SteelBB, 03 Şubat 2005 04:07 tarihinde demiş ki: .... Özgürsün. aklın var iraden var. Allah her inanmayana bi mucize yaratsaydı dünyada herkez cenletlik olurdu. ee özürgün akl1n ve iraden var "Allah her inanmayana bi mucize yaratsaydı " sen bu sözünle direk özgür sün akl1n var bu yüzden inanacaksin dedin :D Ya tabi bi mucize osla bile inanıp inanmamak ona bağlı:) a.q kafam karıştı artık.[signature][hline]fighter/mage hybrid karakter: fighter: ben kilicimi cikarip yaratigin fireball'unu bloke ederken bir yandan obur elimle kitaptan lightning bolt buyusu okuyorum.. DM: oldu.. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
mxzr Mesaj tarihi: Şubat 3, 2005 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 3, 2005 Bak guzel kardesim simdi. Tum konustuklarimizi bitarafa birak Simdi ben bir sey yaparken allahi dusunmuyorum. Hirsizlik yapmiyorsam, adam oldurmuyorsam din icin deil toplumun benimsemis oldugu kurallar icin iyi, kotu kurallari icin yapmiyorum. Belki eskiden iyi, kotu kavrami olusmamisdi ve bi grup insan dini ortaya surduler sirf bunun icin bunun aksini idda eden birsey varmi ? vb bicok sey olabilir. Sen tutturmussun gercek gercek. Tamam kuranda yazilanlar insanlarin iyiligi icin ama benden de bosluga kaniti olmayan biseye inanmami beklemeyin cunku dusunuyorum, aklim var kullanmaya calisiyorum. Bazilarimiz korktugu icin bu seyleri sorgulamaktan korkuyor. Yarin gidip incil alicam, kuran zaten var 2 sinide okuycam, ve tarafsiz bi sekilde karar vericem,[signature][hline][ code=php ] KNIGHT ONLINE Server Ares,Diez,Xig Lvl 35,32,37 Archer,Mage,Assasian ?>[ /code ] Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
SteelBB Mesaj tarihi: Şubat 3, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 3, 2005 said: skyly, 03 Şubat 2005 04:15 tarihinde demiş ki: Ona bir sey demem ama sen dedigimi yanlis anlamissin. Her insan karsi cinsi arzulamazmi? Kendi cinsini arzulaanlarda var genel tabii genel konu_sum ben. Simdi o onu arzuladi diye veya onun saçlarina bakti diye gunah mi islemis oluyor? o zaman bizler heeep gunahkarlariz... SEn sigara bile içsen günah. Niye? çünkü Alalhın yarattığı bedene zarar veriyorsun. Abibu oalylar çok geniş her an havalanıp delire biliriz:D[signature][hline]fighter/mage hybrid karakter: fighter: ben kilicimi cikarip yaratigin fireball'unu bloke ederken bir yandan obur elimle kitaptan lightning bolt buyusu okuyorum.. DM: oldu.. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
skyly Mesaj tarihi: Şubat 3, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 3, 2005 :D tabiki karisir saat sabahin 4 u :P bu tartismada herkes yeini karistirdi. Meela ben allaha inaniyorum. Nedenlerim de var. 0nsanlar bunu sorgulayabilir bunada saygi duyarim. Fakat mxzr arkadasimiz inanmiyorum ben diye cikmiyor. Ogrenmek istiyorum diyor onunda 1 yanlisi var bana inanmam icin neden soyleyin diyor. inanmamam icinde bir neden soyleyin diyebilirdi. Ama sonuc olarak ogrenmek istiyor ama aldigi cevap bu budur su sudur inanacaksin oluyor.... umarim anlatabildim[signature][hline]İyilik et, iyilik bul. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Enrico Mesaj tarihi: Şubat 3, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 3, 2005 o sadece senin eşine olan sempatini kırmaması için o şekilde giyinir diyebilirim bu son soledıgın ıcın.. belki onu gorunce hanımını istemiceksin...aklında hep o olcak... dınde en fazla 4 hanım dıye bı zorunluk yok ki.. Allah C.C. "Eşlerinizi sizler için yarattım, onlara ne ekerseniz onu alırsınız..." diyor o zamanlar 4 evlılıgın sebebı savasta beylerı olen hanımların o duygudan mahrum kalmamaları için vardı.. şimdi rahat iken zorla evlenmek caiz deildir heleki onu zora sokacaksan cunkı onların her bırının hakkını eşitvermek zorunda kalıyorsun... Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Anti_Teacher Mesaj tarihi: Şubat 3, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 3, 2005 bunlar bu saatte tartışılmaz. ben okumaya üşeniyorum abi zaten herkes gazla yazıyo :D[signature][hline]-Old School Keşh- Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
SteelBB Mesaj tarihi: Şubat 3, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 3, 2005 mxr en güzelini yaparsın. VE eminim gerçeği bulucan:) ve sana dedim bir mucize bekleme. kendinde demişsin zaten okuyup araştırıcam. onları oku sonra çok daha güzel bi tartışma olur. ve boşa sıkmış olmayız.[signature][hline]fighter/mage hybrid karakter: fighter: ben kilicimi cikarip yaratigin fireball'unu bloke ederken bir yandan obur elimle kitaptan lightning bolt buyusu okuyorum.. DM: oldu.. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
SteelBB Mesaj tarihi: Şubat 3, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 3, 2005 şimdi 3-4 evlilik yapanlar sırf harem kurmak için yapıyor.[signature][hline]fighter/mage hybrid karakter: fighter: ben kilicimi cikarip yaratigin fireball'unu bloke ederken bir yandan obur elimle kitaptan lightning bolt buyusu okuyorum.. DM: oldu.. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
SteelBB Mesaj tarihi: Şubat 3, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 3, 2005 skyly çok güzel yazmış. ve bende dedim ki mucizee yaratamayız. aklın var mantığn vardedim. sorna konuyu yine bir yere çekti:D ama sonradan işi çözdü. okucak hepsini.[signature][hline]fighter/mage hybrid karakter: fighter: ben kilicimi cikarip yaratigin fireball'unu bloke ederken bir yandan obur elimle kitaptan lightning bolt buyusu okuyorum.. DM: oldu.. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Enrico Mesaj tarihi: Şubat 3, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 3, 2005 mxzr sen yarın onların ıkısınıde basla okumaya... en guzelını yaparsın.. senle sonra bu konuda uzun uzun konusabilirim... unutmaki toplum için hırsızlık ve adam oldurmuyorsan.. bunları Allah toplumun guzel surmesı ıcın ıstıyor.. sadece sen dusunmuyosun bunu, bunu senı yaratan yıllar once dusunup soluyor... Sen bunu kavradıysan ne guzel.. sonra sana bırkac kıssa anlattırım tabi istersen..yalnız solıyım hikaye deıl masalda deil gercek... Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar