Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Sorular :(

mxzr

Öne çıkan mesajlar

Benim nufus cüzdanimda müslüman yaziyor... Ben ne kadar müslümanim? Oruç tutmam, namaz kilmam, hacca gitmeyecegim... Zekat vermeye gelince biz aile olarak kuculen giysilerimizi kullanmadiklarimizi zaten buyuk bir cabala insanlara dagitiyoruz. Annem babam cok inancli kimseler degildir fakat bir "seye"(herhangi bir dinle alakasi yok) inandiklari icin bunlari insanlara veriyorlar... Steelbb sen cok tarafli yaklasiyorun, objektif bakamiyorsun olaya gordugum kadariyla. Ben tanriya inanirim, bizi yaratmistir muhtemel ama bizlerde hani hep bilim kurgu filimlerinde olur ya. Yapay zekayi yaratir insanlar, bir"sey" e verirler bu yapay zekayi belli bir zaman sonra kendisini yaratilisini sorgular... Onun dusuncesi iyiye kotuye bakis acisi tamamen degisik olabilir... Ondan sonra insanlari yanlis gorur ki cok haklidir zavalli robot :P insanlara karsi gelir. Bizde onlar gibiyiz bizimde yaratma kabiliyetimiz var. Yoktan var etme gibi degil bir anda dumanlar arasindan bir sey cikartamayiz ama bir seyler yaratabiliriz. Ressamlar, müzisyenler, sairler... Bizi insan yapan birkac özellikten biridir. Elbetteki tanriyi, dini sorgulamak bizim hakkimiz ama inanan ve inanmayan 2 tarafinda en buyuk hatasi on yargili olmalari kafalarina kazinan seylerden dolayi gercek dunyayi gorememeleri. Her fikri bastan dusunup tartmak, deger yargilarina gore bunlara hakkinda yorum yapmak gerekir. Ama bu budur degisemez felsefesi kesinlikle yapilmamalidir. Zencilere eziyet edilen zamanlarda bir söz vardir... "Negro is negor son" ogullarina bunu soyluyorlar. Nedir bu simdi bariz bir on yargi... Sizde her goruse acik olun adam gibi yargilayin.[signature][hline]İyilik et, iyilik bul.
Sosyal ağlarda paylaş

Ya cevap vermim diyorum ama illeverdiricen. Bak şimdi en bastinden en büyük günahlardan biri nedir biliyormsun? Birisini arzulamak. Ve eğer kadın kapalı giyinirse onu arzulamak için ya sapık yada abaza olmak gerek. Ama açık kadını 1 yerine 10 kişi arzular ve 10 kişi günaha girer. VE bu 10 kişiyi zarara sokan kadında günaha girer. Ve bunun engellenmesinin yoldua kadın kapalı olmadır. HE bana sorsangidip bi kapalı kadınla evlenmem belki ama sonuçta bi mantığı var onu demek istiyorum.[signature][hline]fighter/mage hybrid karakter:
fighter: ben kilicimi cikarip yaratigin fireball'unu bloke ederken bir yandan obur elimle kitaptan lightning bolt buyusu okuyorum..
DM: oldu..

Sosyal ağlarda paylaş

gıybet olmasın diye, insanlar insanların arkasından kotu seyler konusup onların kalplerını kırmasın dıye, Kur'an-ı KErim bireysel inmemiştir o toplumlara seslenir... toplumların iyilikleri içindir demek her inen kitapta oldugu gıbı islam kitabındada esarp vardır sanmaki Hz. İsa sölemedi, sanmaki Hz Musa kadınlarına solemedi... onlarda eski deilmiydi?!.. demekki Tanrı bunu istiyor erkegin kadını acık gorup sehvetlenemsini istemiyor yada erkeğin kadından tiksinmesini istemiyor... o en guzel senın benim hepimiz için en guzel olacak olanı soluyor... ppeki biz neden inkar ediyoruz?
Sosyal ağlarda paylaş

peki sole bu saatten sonra kadin kaafasini kapatsa kac yazar zaten birini arzulamak icin basi acik olup olmamasi bisey ifade etcegini zannetmiyorum sadece basili ortululerden - elektirik aliyorum ki bu onlar icinde benim icinde kotu birsey[signature][hline][ code=php ] KNIGHT ONLINE
Server Ares,Diez,Xig
Lvl 35,32,37
Archer,Mage,Assasian
?>[ /code ]
Sosyal ağlarda paylaş

said:
SteelBB, 03 Şubat 2005 03:45 tarihinde demiş ki:
Ya cevap vermim diyorum ama illeverdiricen. Bak şimdi en bastinden en büyük günahlardan biri nedir biliyormsun? Birisini arzulamak. Ve eğer kadın kapalı giyinirse onu arzulamak için ya sapık yada abaza olmak gerek. Ama açık kadını 1 yerine 10 kişi arzular ve 10 kişi günaha girer. VE bu 10 kişiyi zarara sokan kadında günaha girer. Ve bunun engellenmesinin yoldua kadın kapalı olmadır. HE bana sorsangidip bi kapalı kadınla evlenmem belki ama sonuçta bi mantığı var onu demek istiyorum.

Insanlari insan yapan baska bir özellik: ABAZALIK! yolda yürürken kaç kisi kisa etekli birine laf atmadan durur? Bu genelde turklerde vardir yabanci ulkelere gidin 1 tane y agorursunuz ya gormezsiniz ve ordakilerin cogu yari ciplak gezer yazin. Ne bu insanlarin baskalarinin bacaklarina bakmasi? Et parcasi sonucta neden arzuluyosunuz? mxzr nin ilk hikayesinde anlattigi gibi yasama devam etme çiftlesme zart zurt. Her canli karsi cinse ilgi duyar bu yuzden yapiyorlar ama turklerinki saygisizlik. Bu araplardada var o yuzden azicik acik bi yerini gorunce hemen atliyorlar...[signature][hline]İyilik et, iyilik bul.
Sosyal ağlarda paylaş

BEn analtadım kendimi. Ön yargılı değilim. SAdece inandığm şey bu. Ve çoğu kişiye göre ve gerçekten büyük bi çoğunluğua görede gerçek bu. Bu bi gerçek. Ön yargı değil. Eğer bak biraz öncede dedim. Eğer Allah bana tapın bana inanın şunu yapın bunu yapın demiş diyorsun. o zman niye akıl verdi? nie seçme özgülürğü verdi? SAdece yapmanız gerekiyor gibi şeyler... Bilirsiniz dinde zorlama olmaz. Her kez özgür irade sahip.[signature][hline]fighter/mage hybrid karakter:
fighter: ben kilicimi cikarip yaratigin fireball'unu bloke ederken bir yandan obur elimle kitaptan lightning bolt buyusu okuyorum..

Sosyal ağlarda paylaş

said:
[b]SteelBB, 03 Şubat 2005 03:50 tarihinde demiş ki:
Bilirsiniz dinde zorlama olmaz. Her kez özgür irade sahip.

+1 Ama ben söyle bir seyde duydum. Bir kisi ne kadar iyilik yaparsa yapsin alaha inanmamakla en buyuk guna hi isler. Dogrulugu ne kadar bilemiyorum...[signature][hline]İyilik et, iyilik bul.
Sosyal ağlarda paylaş

Çünkü onlar istedikelri yerde sevişip istedikleri yerde herşeyi yapabiliyorlar. Bu yüzden türkerlde abazlık var. çünkü Ailelerimzde namus kavramı var. VE buda her kızı piliç haline getirmiyor. piliç bulamayan erkekte abaza oluyor.[signature][hline]fighter/mage hybrid karakter:

Sosyal ağlarda paylaş

Zorlama olsadi belki insanlar onu kabul etmiycekti. Simdi bak Bu bi gercek onyargi degil diyorsunki bu hepten onyargi. DIger insanlari hic baska inanlari dusunme herkesi sil. Elinde dine dair ne var , 1 kitap baska hicbirsey yok haksizmiyim[signature][hline][ code=php ] KNIGHT ONLINE
Server Ares,Diez,Xig
Lvl 35,32,37
Archer,Mage,Assasian
?>[ /code ]
Sosyal ağlarda paylaş

steelbb işte onlar doymuşlar onlar artık sapkınlığa rahatca erecek olanlar... Tanrı bunu istemiyor işte tanrı seven erkek ve kadının bır olmasını ıstıyor. Ne Erkekle erkegin ,ne kadının zorla erkekle nede erkegin zorla kadınla olmasını deıl... o duygunun kadın isteyen yonun ebedı kalmasını ama bunu yalnızca hanımına kullanmanı ıstıyor iştebu olay sen istemezmisin kadının yalnızca senı sevmesını senınle olmasını? paylasırmısın asla işte Tanrı bu duygunun insanlarda yıllar boyu olacagını bılıyor...
Sosyal ağlarda paylaş

BEnde duydum ama bir yede okumadm ne kadar gerçek bilemiyorum. Ama gerçekse çok kişi sonunu kötü olabilir.[signature][hline]fighter/mage hybrid karakter:

Sosyal ağlarda paylaş

bak yine buna ön yargiyla baktin... Herkesin sevismesi birbiriyle iliskiye girmesi neden kotu sence? (Bencede kotu ama yinede dusunuyorum) Seks yapmak? bumu sorun? Birine asik oldun oda sana asik oldu... Onu sonsuza kadar sevebilecekmisin? kimisi evet kimisi hayir. Peki eger baska biriyle yapmaya ihtiyac duyarsa. Degisiklik isterse o sevgilisiniz boynuzlamis mi oluyor? Ayrilmak istiyorum dendiginde cogu zaman dunyalar yikiliyor nedne? cunku onlar icin cok onemli... Peki karsi taraf gibi dusununce onlarada hak vermiyormuyuz? elbette veriyoruz. Neyse söyle bir toplum dusunun. Butun insanlar kardes gibi . Hic on yargi yok. Hirsizlik soysuzluk pislik. Herkes esit ve herkesin belli standartlari var. Kimse ac degil zart zurt... Bu toplum cogalmasi gerekiyor... Her onune gelen bir baskasiyla iliski kursa nasil olur sizce? bir cocuk dogacak babasi belli degil... Nasil bakilir o cocuga? Ne gözle? bu sorumu bir cevaplayin faakt toplumun yapisinida unutmayn[signature][hline]İyilik et, iyilik bul.
Sosyal ağlarda paylaş

ya hepsini okumadım. gece gece beynim kaldırmıyo kusura bakmayın. incilin yanlış olduğuna kesinlikle inanıyorum mu ne demişsin orda. isa'nın 18 yılını hindistanda budist bir rahip olarak geçirdiğini, orjinal incil'de yeniden doğuşun olduğunu, isa'nın da "benim yapabildiğim herşeyin daha iyisini siz de yapabilirsiniz" dediğini biliyomuydun?[signature][hline]-Old School Keşh-
Sosyal ağlarda paylaş

said:
Enrico, 03 Şubat 2005 03:55 tarihinde demiş ki:
steelbb işte onlar doymuşlar onlar artık sapkınlığa rahatca erecek olanlar... Tanrı bunu istemiyor işte tanrı seven erkek ve kadının bır olmasını ıstıyor. Ne Erkekle erkegin ,ne kadının zorla erkekle nede erkegin zorla kadınla olmasını deıl... o duygunun kadın isteyen yonun ebedı kalmasını ama bunu yalnızca hanımına kullanmanı ıstıyor iştebu olay sen istemezmisin kadının yalnızca senı sevmesını senınle olmasını? paylasırmısın asla işte Tanrı bu duygunun insanlarda yıllar boyu olacagını bılıyor...

Tanrinin ne istedigini nereden bilebilirsinki? O kadar konustunuz o yucedir herseyi bilir falan. Sence onun dusuncelerini bizim gibi insanlr algilayabilirmiyiz? Tartisilir ama direk o boyle istiyor denemez bence yinede bu bir gorustur saygi duyarim...[signature][hline]İyilik et, iyilik bul.
Sosyal ağlarda paylaş

said:
mxzr, 03 Şubat 2005 02:56 tarihinde demiş ki:
Neden 4 tane incil var 112 incil varmis eskiden 4 e indirmisler neye dayanarak indirdiler fln filan okadar celiski varki[ signature ][hline][ code=php ] KNIGHT ONLINE
Server Ares,Diez,Xig
Lvl 35,32,37
Archer,Mage,Assasian
?>[ /code ]

insanları nasıl din altında kolay sömürebiliriz hangi yöntemlerle zengin güç sahibi oluruz diye konseyi topladılar değiştirdiler işte.[signature][hline]-Old School Keşh-
Sosyal ağlarda paylaş

said:
Enrico, 03 Şubat 2005 03:59 tarihinde demiş ki:
steelbb az evvel yazdıklarımı okuduysan Allah a ınanmamak ona şirk kosmaktır, yani onu kabul etmemektır.. o yuzden onu kabul etmeyenı o neden cennetıyle odullendırsın..

MAdem ona zeka verdin... Dusunce ozgurlugu verdin... Dininde dinde zorlama yoktur isteyen inanir isteyen inanmaz diyi kitap yolladin... Onu neden digerleriyle bir tutmayasin oburku yasamda? Onun sucu nedir?[signature][hline]İyilik et, iyilik bul.
Sosyal ağlarda paylaş

said:
mxzr, 03 Şubat 2005 03:53 tarihinde demiş ki:
Zorlama olsadi belki insanlar onu kabul etmiycekti. Simdi bak Bu bi gercek onyargi degil diyorsunki bu hepten onyargi. DIger insanlari hic baska inanlari dusunme herkesi sil. Elinde dine dair ne var , 1 kitap baska hicbirsey yok haksizmiyim

Çünkü gerçek o. Bunu anlatamıyorum ki sana ben. 2+2
= 5 diyen bilimadamlarıda varmış zamanında. Ama sonuç 4 bunu sende bende biliyorz değilmi? buna inaıyoruz çünkü bu bi gerçek değilmi?! bunda hem fikirse niye tek değiştirlmeyen ve DÜNYACA (birşeyi bilmek ona inanmak anlamına gelmez) Bilinen SOnkitap a inanmak önyargı olsun? Sonuçta onun son gelen kitap odluğunu bütün dünya kabul ediyor. Ama NİYE İNANMIYORLAR ÇÜNKÜ İŞLERİNE GELMİYOR. belki biraz karışık örnekler veriyorum ama biraz düşün anlıcaksın.[signature][hline]fighter/mage hybrid karakter:

Sosyal ağlarda paylaş

incile inanmam icindekilere inanmam demek ki ilk 30 sayfasini okudum [sizde okuyun] mantikli seylerden cok mantiksiz seyler var. Tam hatirlayamiyorum mesela dunyayi yaratisini anlatio
dio 1. gun msl hatirlamiorum tam msl agaclari vsvs yaratti gece oldu gunduz oldu
2. vsvs yapti
gece oldu gunduz oldu
3. Isigi yaratti
dior evet bu hocanin sinifa getirdigi incilde yazili
peki isik olmadan gece gunduz nasil olusuyo[signature][hline][ code=php ] KNIGHT ONLINE
Server Ares,Diez,Xig
Lvl 35,32,37
Archer,Mage,Assasian
?>[ /code ]
Sosyal ağlarda paylaş

said:
Enrico, 03 Şubat 2005 03:59 tarihinde demiş ki:
steelbb az evvel yazdıklarımı okuduysan Allah a ınanmamak ona şirk kosmaktır, yani onu kabul etmemektır.. o yuzden onu kabul etmeyenı o neden cennetıyle odullendırsın..

Evet bu konuda hakslın. Tam olarak algılayamadım konuyu. VE arkadaş demişki tanrrı şunu istiyor bunu istiyor. buda şirk koşmaktır. ve buda bence yanlıştır.[signature][hline]fighter/mage hybrid karakter:

Sosyal ağlarda paylaş

peki enrico ya o goreve inanmiyorsa? Lutfen dediginiz dediginizi tutsun.. az once dinde zorlama yoktur diyorsun simdi gelmis kadin bunu yapti sende yapacaksin diyorsun... ayrica steelbb kurana inanmak ön yargi dir demedik. o inançtir ve herkesin saygi duymais lazimdir fakat kurana inanan biri diger gorusleri hice sayarsa o on yargidir.[signature][hline]İyilik et, iyilik bul.
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...