sadman Mesaj tarihi: Temmuz 24, 2016 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 24, 2016 "3. Bir yükseköğretim kurumundan mezun olanların, ÖSYM ile yeniden yükseköğretime kayıt yaptırmaları halinde askerlikleri erteleniyor mu? -Yükümlülerin bitirdiği okulun daha alt seviyesinde veya eşitine göre (lisans ise lisans veya iki yıllık yüksek okula, yüksek okul ise yeniden yüksekokula) yerleştirilmesi halinde öğrenciliğinden dolayı askerliği ertelenmemektedir. Yerleştirildiği okulun, öğrenim düzeyi bitirdiği okuldan daha yukarı seviyede ise askerliği okulun azami öğrenim süresi kadar ertelenmektedir." "8. 1990 doğumluyum. 2 yıllık meslek yüksekokuluna 20 Eylül 2013 tarihinde kayıt yaptırdım. 25 Ekim 2015 tarihinde ilişiğimi kestirdim veya mezun oldum. Askerlik ertelemesi için askerlik şubesine müracaat ettiğimde askerliğim ne zamana kadar ertelenir? -Fakülte/yüksekokulda öğrenim görmekte iken, ilişiğini kestirenler ilişik kesme belgeleri ile birlikte askerlik şubesine müracaat ettiklerinde askerlikleri ilişik kesme tarihleri esas alınarak 29 yaş sınırı içerisinde olmak kaydıyla iki yıl süreyle ertelenmektedir. Bu nedenle askerliğiniz 31 Aralık 2017 tarihine kadar ertelenebilecektir." Garbıça açim dedim kısa bir sorum var. Şimdi milli savunma bakanliği sitesinde yazan bu. Mezun olmadan kaydini sildirdiğinde 2 yıl tecil veriyor. Fakat mezun olup yine ayni seviye bir programa girersen tecil yapmiyor. Benim durumum ise başliktaki gibi şu anda okumakta olduğum universite ile ilişiğimi kesip (mezun olmadan) başka bir üniye kayıt yaptırıcam. Fakat yatay geçiş falan değil. Bu durumda askerlik yeni okul bitene kadar erteleniyor mu? Ve bu durumda 29 yaş sınırı geçersiz mi kalıyor mezun olana kadar? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Pordakal Mesaj tarihi: Temmuz 24, 2016 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 24, 2016 en garanti cevabı şubeye gidip öğren bence Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
WaNTeD Mesaj tarihi: Temmuz 24, 2016 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 24, 2016 29 geçersiz kalmaz 29 a kadar tecil olur Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
sadman Mesaj tarihi: Temmuz 24, 2016 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 24, 2016 Askeriye, emniyet gibi yerlere son çare olmadıkça gitmek istemiyorum can güvenliğim için. Kalabalık yerlere bile istemeye istemeye giriyorum, paranoyak oldum. Help desk gibi biseyi varmidir acaba bu subelerin arayip öğrensek? Burda universite sinavina girenler, baska okula gecenler falan oluyodu. O yüzden yazayım dedim belki cevap gelir. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
sadman Mesaj tarihi: Temmuz 24, 2016 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 24, 2016 Telefondan yazana kadar cevap gelmis bile eyv. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar