Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Tanrı bizi niye yarattı ???

Öne çıkan mesajlar

Mesaj tarihi:
said:
-007-, 02 Şubat 2005 19:59 tarihinde demiş ki:
sorun ne biliyo musun
bunu topic olarak ya da özel mesajla değil de tartışmanın ortasına yazman. dolayısıyla burdaki konuyla alakalılara hakaret ediyosun çünkü bizzat muhatabın benim

ortaya biz diye topic acilincada bizzat muhattap butun okuyucular oluyor. mantik ayni. sizli bizli konusmak gayet genel oluyor ve kim neyi uzerine alinacagini bilemiyor. oyuzden yanlis bi kullanim tarzi.

ps: siz derken herhangi birini kastetmedim, yanlis anlasilmasin. sadece ornek olarak yazdim. sana salak dedigim falan yok :)[signature][hline]Ignorance really is bliss. I mean, the clueless dumbshit prepy white american who's knowledge on world matters is limited to fox 5 news is probably happier than I am.
Mesaj tarihi:
biz kelimesinde konuyla alakalı kişiler yani ana düşünceye aynı şekilde sahip olan kişiler gelip fikir belirtir. konuyla alakasız ya da konu dışı kişiler de girmez ama ben bu başlığın ana düşüncesine aykırı bi insanım diyosan ve illa başlığın ana düşüncesine müdahale etmek istiyorum diyosan her şeye saygım var.

ama konun içinde gelip genel bi yargıyla hakaret etmek konuyla ilgilenenlere laf etmektir. Siz biz her zaman genel değildir bunu demek istiyorum.
Mesaj tarihi:
said:
aquila, 02 Şubat 2005 20:12 tarihinde demiş ki:
assassin amma yaptin sende be abi.ne deseydi adam ey muminler tanri sizi neden yaratti mi?inanmiyosan zaten bakmazsin basliga.aman gene sacmalamislar der gecersin...

+1 inanmıyosan niye girip başlığa müdahale ediyosun
sen de evrim neden oldu diye bi başlık aç arkadaşım :D

ps: evrim geyik bi örnek evrime ben de inanıyorum konu uzamasın
Mesaj tarihi:
niyesini nasılını her gün yaşıyosun işte, bir araya geliyorsun, etkileşimde bulunuyorsun, yaptığın şeylerde bi anlamsızlık boşluk buluyorsan tanrı bizi niye yarattı diye sormaya başlıyosun... ötesi var mı işte süper bi varlıksın yat kalk mutlu ol.[signature][hline]How to overcome destructive criticism?
Just love a little more, that's all.
Mesaj tarihi:
said:
-007-, 02 Şubat 2005 19:38 tarihinde demiş ki:
tanrıya inanıp dine inanmayan ne demek ya :D

din zaten tanrıya inanma sonucu dediklerini yapmaktır. inanıp yapmamak da ilginç bi olay

İlk olarak inanıyorum demedim biliyorum dedim. Arada uçurumlar kadar fark var.

Dediklerini yapma konusunda ise apayrı bir uçurum var. Belirli peygamberlerin tanrı tarafından söylendiğini iddia ettikleri buyrukları yaparak belli bir dinin ferdi olursun. İnanma olayı burada devreye giriyor zaten. Bir zat seçilmiştir ve buyruklar bu zata bildirilmiştir ve bu buyrukların tanrı tarafından gönderildiğine inanmak belli bir dinin üyesi olmak için gerekli şarttır. Tüm dinlerde bu böyledir. Bu gerçekten ilginç bir olay. Şeçilmiş bir kişinin olması, ve onun dediklerinin tanrı tarafından ona söylenmiş olduğuna inanma zorunluluğu. Bu konu üzerinde biraz kafa patlatırsan tanrının varlığını bilip dine inanmamanın ne demek olduğunu anlarsın.

Tüm kutsal kitaplarda belirtilen kurallar toplum içinde yaşayan insanın topluma uyumlu olmasını sağlamak, toplumu oluşturan bireylerin mutlu olmasını sağlamak üzerine kurulmuştur. Bu biraz kafası çalışan herhangi bir insanın bildiği ve uygulamayı tercih ettiği bir şeydir zaten. Bunu yapmak için bir dine ihtiyacınız yoktur. Akıl yeterlidir bu iş için.

Ancak dinlerin ortak olarak yaptığı bir hata vardır. O da insanları gruplaşmasını sağlamak. Gruplaşılan ortamlarda kemikleşmeler olur. Dinin amacı insanları birleştirmek ise bu konuda sınıfta kalmıştır. Bugün din olarak kabul edilen kuramlar tanrı tarafından gönderildi ise mükemmel olmak zorunda ve kafa karıştırıcı bir yapıya ihtiyaç duymamalıdır. Birkaç farklı dinin olması çok ilginç farklı bir noktadır.[signature][hline]In God I Trust
For Rest I Just Test
Mesaj tarihi:
tamam elimizde birtane biz var. onu kullananda kullandigi biz'in fazla genel oldugunu kabul etti. daha fazla tartismanin manasi yok. gelip gidip ayni seyleri soyluyoruz cunku. ben de sarhos olup hayat felsefesi yapayim bari. :)[signature][hline]Ignorance really is bliss. I mean, the clueless dumbshit prepy white american who's knowledge on world matters is limited to fox 5 news is probably happier than I am.
Mesaj tarihi:
said:
aquila, 02 Şubat 2005 20:12 tarihinde demiş ki:
assassin amma yaptin sende be abi.ne deseydi adam ey muminler tanri sizi neden yaratti mi?inanmiyosan zaten bakmazsin basliga.aman gene sacmalamislar der gecersin...

dedim ya menapozluyum sanki. :) bidaha sefere oyle yapacam ama. herkes 3-5 satir tasarruf etsin.[signature][hline]Ignorance really is bliss. I mean, the clueless dumbshit prepy white american who's knowledge on world matters is limited to fox 5 news is probably happier than I am.
Mesaj tarihi:
said:
GE-TA, 02 Şubat 2005 20:15 tarihinde demiş ki:
said:

din zaten tanrıya inanma sonucu dediklerini yapmaktır. inanıp yapmamak da ilginç bi olay

Dediklerini yapma konusunda ise apayrı bir uçurum var. Belirli peygamberlerin tanrı tarafından söylendiğini iddia ettikleri buyrukları yaparak belli bir dinin ferdi olursun. İnanma olayı burada devreye giriyor zaten. Bir zat seçilmiştir ve buyruklar bu zata bildirilmiştir ve bu buyrukların tanrı tarafından gönderildiğine inanmak belli bir dinin üyesi olmak için gerekli şarttır. Tüm dinlerde bu böyledir. Bu gerçekten ilginç bir olay. Şeçilmiş bir kişinin olması, ve onun dediklerinin tanrı tarafından ona söylenmiş olduğuna inanma zorunluluğu. Bu konu üzerinde biraz kafa patlatırsan tanrının varlığını bilip dine inanmamanın ne demek olduğunu anlarsın.

Tüm kutsal kitaplarda belirtilen kurallar toplum içinde yaşayan insanın topluma uyumlu olmasını sağlamak, toplumu oluşturan bireylerin mutlu olmasını sağlamak üzerine kurulmuştur. Bu biraz kafası çalışan herhangi bir insanın bildiği ve uygulamayı tercih ettiği bir şeydir zaten. Bunu yapmak için bir dine ihtiyacınız yoktur. Akıl yeterlidir bu iş için.

Ancak dinlerin ortak olarak yaptığı bir hata vardır. O da insanları gruplaşmasını sağlamak. Gruplaşılan ortamlarda kemikleşmeler olur. Dinin amacı insanları birleştirmek ise bu konuda sınıfta kalmıştır. Bugün din olarak kabul edilen kuramlar tanrı tarafından gönderildi ise mükemmel olmak zorunda ve kafa karıştırıcı bir yapıya ihtiyaç duymamalıdır. Birkaç farklı dinin olması çok ilginç farklı bir noktadır.

Deist adam bir başka oluyor tabi... :)[signature][hline]-Bang!
Cowboy Bebop...
Mesaj tarihi:
bence bizden trilyon kat büyük yaratıklar var bizi bi fanusun içine koymuşlar (evren) öyle gözlemliyolar dalga geçiyolar falan bizim mikroplara pirelere yaptığımız gibi ...böle bişey olsa gerek:D[signature][hline]çocuk büyür
babası kadar olur
ondan sonra efendim
ölür
Mesaj tarihi:
=)[signature][hline]-Uğurcum oynat !!!
-Düz bir yoldasınız 2 goblin el sallıyor...

Bu mesaj 30 Şubat 2005 tarihinde değiştirilmeye çalışılmış ama mesaj kendini savunmasını bilmiştir...
Galeri
Mesaj tarihi:
said:
CwzX, 02 Şubat 2005 20:22 tarihinde demiş ki:
bence bizden trilyon kat büyük yaratıklar var bizi bi fanusun içine koymuşlar (evren) öyle gözlemliyolar dalga geçiyolar falan bizim mikroplara pirelere yaptığımız gibi ...böle bişey olsa gerek:D

dediğin şeyin ciddi bir boyutu var. boyut demişken evet, boyutlar teoreminde böyle bir şey olası. nasıl biz 1, 2 ve 3. boyutları ayırt edebiliyorsak ve 3. boyutta yaşıyorsak alt ve üst boyutlarda yaşayan canlıların varlığı da söz konusu olabilir. din ve bilim felsefesinde buna değinenler var.[signature][hline]How to overcome destructive criticism?
Just love a little more, that's all.
Mesaj tarihi:
said:
GE-TA, 02 Şubat 2005 20:15 tarihinde demiş ki:
said:

Ancak dinlerin ortak olarak yaptığı bir hata vardır. O da insanları gruplaşmasını sağlamak. Gruplaşılan ortamlarda kemikleşmeler olur. Dinin amacı insanları birleştirmek ise bu konuda sınıfta kalmıştır. Bugün din olarak kabul edilen kuramlar tanrı tarafından gönderildi ise mükemmel olmak zorunda ve kafa karıştırıcı bir yapıya ihtiyaç duymamalıdır. Birkaç farklı dinin olması çok ilginç farklı bir noktadır.

bikaç dinin olması yozlaşmanın
dinlerin insanlarla göndeirlmesinin sebebinin de tek yol olduğunu hatırlatarak şunu söylüyorum konu saptı ama cevap veriyim :D

dinin tek anlattığı düzen ve barış değil temelinde bi mucize. ve bahsedilen temel düzen bile bugün insanlarda yok ki düşünerek ulaşabilelim ;)

çok uzar gider yazarak olmuyor ve konu sapmasın
Mesaj tarihi:
Nedense bütün topicler hep düzgün giderken, bozulmasını sağlayan kişiler, DİN TARTIŞMAK YASAK HEDE HÖDÖ diyenler yüzünden bu tip topicler bozuluyo.. Ama DİN TARTIŞMAK YASAK HEDE HÖDÖ ler olmasa topic bozulmuyo..

al sana bi paradoksa daha..[signature][hline]AAL'05
Troil, 26 Ocak 2005 01:37 tarihinde demiş ki:
10k postlu madalyalıya veriyorum !
Mesaj tarihi:
said:
nedanko, 02 Şubat 2005 20:40 tarihinde demiş ki:
Nedense bütün topicler hep düzgün giderken, bozulmasını sağlayan kişiler, DİN TARTIŞMAK YASAK HEDE HÖDÖ diyenler yüzünden bu tip topicler bozuluyo.. Ama DİN TARTIŞMAK YASAK HEDE HÖDÖ ler olmasa topic bozulmuyo..

al sana bi paradoksa daha..

Kesinlikle aynı fikirdeyim... Din tartışmasının sonu olmaz diyenlere sözüm yok, ama saygısızlık vs. gibi şeylerle din tartışması olmaz diye gelenler bozuyor tartışmayı...[signature][hline]-Bang!
Cowboy Bebop...

[Bu mesaj KireiMerodii tarafından 02 Şubat 2005 21:03 tarihinde değiştirilmiştir]
Mesaj tarihi:
said:
KireiMerodii, 02 Şubat 2005 21:01 tarihinde demiş ki:
said:
nedanko, 02 Şubat 2005 20:40 tarihinde demiş ki:

al sana bi paradoksa daha..

Kesinlikle aynı fikirdeyim... Din tartışmasının sonu olmaz diyenlere sözüm yok, ama saygısızlık vs. gibi şeylerle din tartışması olmaz diye gelenler bozuyor tartışmayı...

+1[signature][hline]Hatalıysam Lütfen Uyarın!! 0535 854 24 69
http://forum.paticik.com/view.php?id=105586[/b]
Adresim:Ziverbey 3. köprü sapağında ankara yoluna paralel,
GIDERKEN SAĞDA DÖNERKEN SOLDA!!
Mesaj tarihi:
petrucci guzel bir konu acmissinda biraz sapmis, sana bir öenri veriym bir dahaki sefer bunu daha az din tartismak aysaktir vb cileri yumusaticak sekilde acarsan polemiklerin daha az olacagi inanmcindayim ve allah biiz nicin yaratti derseniz biz bence allahin sims oyunuyuz(bir nevi)
Mesaj tarihi:
said:
Raistin, 02 Şubat 2005 21:03 tarihinde demiş ki:
petrucci guzel bir konu acmissinda biraz sapmis, sana bir öenri veriym bir dahaki sefer bunu daha az din tartismak aysaktir vb cileri yumusaticak sekilde acarsan polemiklerin daha az olacagi inanmcindayim ve allah biiz nicin yaratti derseniz biz bence allahin sims oyunuyuz(bir nevi)

Peki neden Tanrı'nın sims oyunu olduğumuzu düşünüyorsun? Bunu soruyor Petrucci zaten... :D Şöyle örnekler vererek açıklayabilir misin :D[signature][hline]-Bang!
Cowboy Bebop...
  • Yeni Oluştur...