Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Tanrı bizi niye yarattı ???

Lopeth

Öne çıkan mesajlar

said:
FakeAccount, 02 Şubat 2005 15:16 tarihinde demiş ki:
Ya arkadaşlar artık ben neye kime Inanıcağımı şaşırdım :(

believe in yourself you'll find the path to misery fakeaccount..[signature][hline] Üzüntü kendi kendini giderir, ama mutluluğun tam zevkini çıkarmak için onu paylaşacağınız birinin olması gerekir. Mark Twain

maybe I always knew my fragile dreams would be broken for you..
Sosyal ağlarda paylaş

said:
Katalanzar, 02 Şubat 2005 17:07 tarihinde demiş ki:
Hayat zaten çok kısa bunları düşünme, nası mutluysan öle yaşa

ne kısası hoca ya..
şurda staja başliym dedim eniştemin yanında dosyaları önüme yığdılar işin konseptini kapiym diye dediler oku bütün mailler falan var.. 11.'den beri okuyorum zaman geçmek bilmedi 6'da paydos var onu bekliyorum sigara içemiyorum 7 saattir burda yasak..[signature][hline] Üzüntü kendi kendini giderir, ama mutluluğun tam zevkini çıkarmak için onu paylaşacağınız birinin olması gerekir. Mark Twain

maybe I always knew my fragile dreams would be broken for you..
Sosyal ağlarda paylaş

Walla ne derseniz diyin, inandığı şeyi zort port sorgulamayan, atılımlar yapmayan, devinimde bulunmayan şey/adam gelişemez, tesadüfler oluşamaz, hayat işlemez... Körü körüne birşeye inanan kişiler her zaman hayatlarını daha kaygısız, mutlu ve huzurlu geçirirler (tabii inandığı şey çevreyle uyumluysa)... Düşünen, araştıran adam akıllıdır... Paticik'i en çok özünü sorgulayan, sorguladığı şeyde mantık arayan insanlarla dolu olduğu için sewiyorum... Böyle herşeyden alınılmasa da insanlar kendi düşüncelerini akıl yoluyla savunsalar, ufkumuz genişlese, bakış açılarımız çoğalsa... Neden bu kutsal kitaplardan herhangibirine inanan arkaşlar bu kadar tepki veriyorlar hiç anlamıyorum. Allah'ınızla dalga geçtiyse o cehenneme gidecek, size ne? :D İnanmayan insanı da azarlayarak, ya da ayrı bir biçimde aşağılayarak mı imana getirmeye çalışıyorsunuz? :P Hem sizin aşağılamak diye algıladığınız şey aslında bir sanattır, mantıksız kısımlar komik bir biçimde dile getiriliyorsa arkadaşlarımız tarafından bunda ne var? Bence siz Allah'ınıza laf gidiyor diye algılamıyorsunuz. Böyle olsaydı, kendi dininizi çok seviyor, sayıyor olsaydınız, dışarıdan herhagibiri ne söylerse söylesin güler geçerdiniz, alınmazdınız. Ama hernedense dinle ilgili herhangibir mantıksızlık eleştirildiğinde kendinizi aptallıkla suçlanıyormuş gibi hissediyor olmalısınız ki, hakarete uğramış gibi saldırıya geçiyorsunuz. Size birşey söyleyen yok ki bu arkadaşlarımızdan? Ama siz üzerinde tartışacağınız şeyi unutup arkadaşlarımın kişiliğine hakarette bulunuyorsunuz. Saygısız diyorsunuz vs. vs. O siz inananlara hiçbirşey söylemediği halde neden saldırıya geçiyorsunuz, işte bunu bir türlü aklım almıyor? Bunun altında başka hisler olmalı... Siz de diğer inançların mantıksızlığı konusunda birşeyler söyleyin. Sadece o dalga geçilen ayetleri tekrarlıyor, aynı mantığı işlenmemiş şekliyle savunuyorsunuz. Madem inanıyorsunuz, tartışmak da istiyorsunuz, inandığınız şeyi de güzel güzel örnekler vererek, güncel hayatla birleştirerek sunun biraz da biz de öğrenelim ne doğru ne yanlış... Sizin inancınıza birşey demiyeceğim, yorum dahi yapmak istemiyorum, ama tartışma tarzınızı değiştirirseniz paticik daha güzel bir forum olacak... Biliyorum ki, karşıt düşüncedeki arkadaşlarım komik bir yolla yazmasalar bile yine kılıcını çeken bir pati üyesi olacaktır. Bunu defalarca gördüm... Panik olmayın arkadaşlar. Din elden gitmiyor... :D[signature][hline]-Bang!
Cowboy Bebop...
Sosyal ağlarda paylaş

Genelde şöyle düşünülür,
Dine ınanan saygılı bir şekilde dini savunur,
Dine ınanmayan yada şüpheyle yaklaşan kişiler Dine hakaret yada saldırıda bulunur,
ama Nerdeyse bir kaç istisna haricinde tam tersi oluyor...

PS:Dini savunanlar arasında gerçekten çok seviyeli arkadaşlar var...[signature][hline]Hatalıysam Lütfen Uyarın!! 0535 854 24 69
http://forum.paticik.com/view.php?id=105586[/b]
Adresim:Ziverbey 3. köprü sapağında ankara yoluna paralel,
GIDERKEN SAĞDA DÖNERKEN SOLDA!!
Sosyal ağlarda paylaş

said:
theKingpin, 02 Şubat 2005 19:32 tarihinde demiş ki:
ya din savunmak bir yere;
bu tür konular açmanın ne kadar saçma olduğunu, defalarca ve defalarca burda yapılan din tartışmalarının çığrından çıktığını hala öğrenememek bence en büyük hata.

katılmıyorum,
bunun tartışılmaması pire için yorgan yakmaktır...[signature][hline]Hatalıysam Lütfen Uyarın!! 0535 854 24 69
http://forum.paticik.com/view.php?id=105586[/b]
Adresim:Ziverbey 3. köprü sapağında ankara yoluna paralel,
GIDERKEN SAĞDA DÖNERKEN SOLDA!!
Sosyal ağlarda paylaş

1 kaç atışma dışında bir kaç güzel cevap alabildim.Ben burda herhangi bir dinle ilgili soru sormadım.Mantıksal bir soru sordum.
(veya öyle olduğunu düşünüyorum)[signature][hline]-Uğurcum oynat !!!
-Düz bir yoldasınız 2 goblin el sallıyor...

Bu mesaj 30 Şubat 2005 tarihinde değiştirilmeye çalışılmış ama mesaj kendini savunmasını bilmiştir...
Galeri
Sosyal ağlarda paylaş

cevap şudur: Tanrı(Allah) meleklerde bulunmayan ve sadece kendisinde bulunan irade özelliğini insanlara da vererek irade ve düşünce kavramlarını denemektedir. Sonuçlar bellidir ama zaman kavramının ötesinde düşünemediğimiz için sonuçları ancak kıyamet denen zamanda öğrenebilicez.
Sosyal ağlarda paylaş

Nukem aklıma takıldı şimidi, herhangi bir dine mensup olmayan kişi mi ateisttir yoksa tanrıya inanmayan mı? Ya da tanrıya inanmak için illa bir dine mensup olmak mı gerekiyor?

Misal ben tanrının varlığını biliyorum, ama hiç bir dine inanmıyorum. Ne olacak şimdi? Ben ateist miyim?[signature][hline]In God I Trust
For Rest I Just Test
Sosyal ağlarda paylaş

said:
GE-TA, 02 Şubat 2005 19:37 tarihinde demiş ki:
Nukem aklıma takıldı şimidi, herhangi bir dine mensup olmayan kişi mi ateisttir yoksa tanrıya inanmayan mı? Ya da tanrıya inanmak için illa bir dine mensup olmak mı gerekiyor?

Misal ben tanrının varlığını biliyorum, ama hiç bir dine inanmıyorum. Ne olacak şimdi? Ben ateist miyim?

tanrıya inanıp dine inanmayan ne demek ya :D

din zaten tanrıya inanma sonucu dediklerini yapmaktır. inanıp yapmamak da ilginç bi olay
Sosyal ağlarda paylaş

said:
FakeAccount, 02 Şubat 2005 19:33 tarihinde demiş ki:
katılmıyorum,
bunun tartışılmaması pire için yorgan yakmaktır...

Neyin piresi neyi yorganı ya ? otur o zaman arama yap bakalım kaç tane din topiği var kaç tane abarmış patlamış konu var.. buralarda din,siyaset vb türü konuların tartışılması yasak olması lazım nitekim yasaktı..[signature][hline]k i n g p i n the striked sazan
GÖZLER TELEVİZYONDA ELLER ÇEZZODA HOBAREY
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...