Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Tanrı bizi niye yarattı ???

Lopeth

Öne çıkan mesajlar

said:
John_Petrucci, 02 Şubat 2005 13:21 tarihinde demiş ki:
alexi biz sana gafir dersek uyuz olmaz mısın ??

Hayır.
Zaten müslümanlığa göre birinci dereceden kafirim ben.
Bu ayrı mevzu.

@Ragnar : Ben hiç bir şekilde senin inancına karşı saygısızlık yapmadım.Senin için kutsal olan birşey benim için gayet normal birşey olabilir.Aynı şekilde benim için kutsal olan şeylerin senin için normal şeyler olabilir.Bu çok normal bir olay.Eğer o yaptığımı saygısızlık olarak görüyorsan, git müftülüklere, hristiyanlar benim dinimi tanımıyolar, dalga geçiyolar, saymıyolar de.Alacağın cevap gayet normal.

Inanç bu.
Herkesin inancı da kendine.[signature][hline]G3nk...
Sosyal ağlarda paylaş

said:
Alexi_Septimus, 02 Şubat 2005 12:51 tarihinde demiş ki:
Ben onu yarattığımda baya kıskanmıştı.
Ondandır.
Zaten yüzünü gördüğüm yok.
Bayramlarda da gelmiyor.

Sen benim yaratıcı olarak tanıdığım ALLAHI nasıl yarattım diyebiliyorsun ? işte saygısızlık bu.

Ben senin inaçlarınla ilgili böyle yorum yapmıyorsam seninde yapmaman gerekir. sana kimsenin bir şey dediği yok.

[Bu mesaj Ragnar tarafından 02 Şubat 2005 13:29 tarihinde değiştirilmiştir]
Sosyal ağlarda paylaş

said:
Veya şöyle soralım sonsuz bir gücün var.Ve bir gezegen yaratıp içine canlı organizmalar yerleştiriyorsun.Burdaki amacın ne olabilir...

dedim ama kurtaramadım =)[signature][hline]-Uğurcum oynat !!!
-Düz bir yoldasınız 2 goblin el sallıyor...

Bu mesaj 30 Şubat 2005 tarihinde değiştirilmeye çalışılmış ama mesaj kendini savunmasını bilmiştir...
Galeri
Sosyal ağlarda paylaş

şu 6 sayfada gördümki forum olarak giderek tartışma özürlü oluyoruz,ne kimse karşındakinin fikrini dinliyo
ne de konu takip ediliyor.

ayrıca kaç tane örneğini gördük böyle Tanrı bizi niye yarattı,tanrı varmı,inanıyomusunuz gibi konuların sonu hep kilit oldu,açan kişide istediği cevabı alamadı anlayın artık

He paticik ilahiyat bölümü açalım orda kimse kitlemesin konuşalım[signature][hline]ama kopuktu kopuktu zincir olduramadım......
Sosyal ağlarda paylaş

said:
EomerMcEwan, 02 Şubat 2005 13:39 tarihinde demiş ki:
Jim carry nin (yanlış yazmış olabilirim ama umrumda değil :D)
Bu konu haklkında bi filmi vardı...Sanırım bende öle bi güç olsa aynı şeyler gelirdi başıma :D

- Oh my god..
- Call me Bruce..

Eheh..[signature][hline]Never come near me again..
Do you really think I need you..
John_Petrucci, 23 Ocak 2005 23:00 tarihinde demiş ki:
Neil Armstrong muson du zaten.Beklenir ondan
Sosyal ağlarda paylaş

arkadaslar soyle dusunun
baska turlu anlatilmaz size
dunyadaki en iyi bilgisayar sizde olsa
bilgisayarinizdada uo yuklu olsa
shard kurar admin olursunuz
4 tane gm yaparsiniz
3-20 arasi seer koyarsiniz
farkli insanlara 3-4 tane guide hazirlarsiniz

yani oturup .summon deamon yapip .kill yapmazsiniz
adamlari yaratip izlersiniz
kurallara uymalarini saglarsiniz

biraz benzetebildiysem[signature][hline]pantolonum diesel den clubber im ezelden
Sosyal ağlarda paylaş

Zamanında gecenin bir körü yazdığım bir yazı..

Sistem

- Naber, nasılsın?
- Selam, ne olsun... Sen?
- İyidir... Hmm, güzel sistem kurmuşsun.
- Sağol, oyalanıyorum işte.
- Mavi renk iyi olmuş.
- Bir arkadaşın sistemi vardı beyaz, ben de mavisini yaptım.
- Eee, ne koydun sistemine?
- Şuralar su, bu kısımlar da kaya, toprak. Yeşil bitkiler falan koydum üstüne. Hayvanlar falan...
- Hmm, şunlar ne yahu, iki ayak üstündeler...
- Onlar mı, değişik birşeyler deneyeyim dedim zamanında, çok ilginç yaratıklar.
- Hadi ya, ne gibi?
- Bunlar bayağı hızlı ürediler, her tarafta varlar, soğuk sıcak demiyorlar.
- İlginç... Şurdakiler ne yapıyor?
- Sağa sola koşturuyorlar, onlar çalışan insanlar.
- İnsan?
- Hıı, isimlerini insan koydum, onlar da kendi aralarında isim taktılar birbirlerine.
- Hadi yav, aptal değiller o kadar...
- Yok, fena sayılmazlar.
- Eee, ne işe yarıyor bu hayvanlar.
- Sosyal hayatları var, pek ileri düzeyde sayılmazsa da... Çalışıyorlar, öğreniyorlar, yiyip içiyorlar.
- Hmmm, güzel... Şurdaki ikisi ne yapıyor?
- Onlar mı? Dur bakayım, biraz yaklaşalım... Ha.... Sevişiyorlar....
- ...
- Değişik birşey. İlk başta üremek için yapıyorlardı. Şimdi bir kısmı fırsat buldukça yapıyor bunu.
- Ne için?
- Zevk için.
- Hadi yav. Göstersene...
- Şu aleti tak!
- ...
- Hangisine bağlanacaksın?
- Aa, hmm, şurdaki kafasında kıllar kısa olan.
- Kısa saçlı olanı diyorsun.
- İşte her neyse.
- ...
- ...
- Nasıl?
- İlginç valla, güzel sistem yapmışsın.
- ...
- Başka neler var?
- Dur döndürelim...
- ...
- Bak şurdakiler savaşıyor.
- Neden?
- Aslında hepsine yetecek kadar kaynak koymuştum. Ama bunlar paylaşamıyorlar.
- Niye, anlamadım.
- Birkaç tanesi kafayı yemiş, tüm gücü ellerine almaya çalışıyorlar. İstekleri bitmediği için savaş çıkartıyorlar. Diğerlerini kandırıp başkalarına saldırtıyorlar. O ona saldırıyor, o ona...
- Ne zamandır var bu?
- Bayağıdır var.
- Müdahale etsene.
- Birkaç defa denedim, birşeyler yolladım onlara, tavsiyelerde bulundum. Ama baktım abartıyorlar din ismi falan takıp bu sefer bunlar için savaşıyorlar, artık yollamıyorum. Zaten yolladıklarım da birkaç yıl ya dayanıyor, ya dayanmıyor. Sonra yine bildiklerini okuyorlar.
- Yıl?
- Ya hani bizim hoca güneş diye bir yıldız yapmıştı ya. Ben de onun etrafında döndürüyorum benim sistemi. Bu aşağıdakiler de her dönüşü sayıyorlar işleri güçleri yok gibi. Benim de işime yaradı ama...
- Hadi ya ne komik...
- Sorma, geçen daha komiği oldu... İki bininci sayışları mı neydi, hepsi birden bağırış çağırış içinde kutladılar bunu. Tabi hepsi dediğime bakma, şurdakilerin haberi bile yoktu bundan.
- Onlar niye hareketsizler?
- Karınları aç.
- Birşey yapmıyorlar mı?
- Biraz kurcaladım onları; kimisi güçsüz hissediyor kendini, kimisi o gün karnını doyursa yetiyor. -Bu kafayı yiyen tipler var demiştim ya, bunlar ve bunların etrafındakiler bayağı horluyor zavallıları.
- Birşey yapamıyorlar mı?
- Sayıları bayağı çoğaldı aslında. Zaten geçende bir kısmı ayaklandı şu tarafta.
- Sonra ne oldu?
- Kendilerince bir düzen kurdular. Fena olmamıştı.
- Bitti mi sonra?
- Evet, daha almaları gereken çok yol var. Ama biraz değişik yaratıklar bunlar, belli olmaz birden kafaları basıverir herşeye...
- Sonrası?
- Ne bileyim...
- Hmm...
- ...
- Şurda bir tanesi var o ne yapıyor?
- Hmm, sanırım birşeyler yazıyor.
- Ne yazıyor bakayım.
- ...
- Aaa...
- Neymiş?
- Bizim konuştuklarımızı yazıyor.
- Var yav öyle tipler de. Yazarlar böyle... Eskiden bir kaç tanesiyle muhabbet falan edeyim dedim, ama delirdi hepsi. Dediğim gibi o kadar algıları yüksek değil, ama kendilerini bir bok sanıyorlar.
- Ha ha... Ukalalar desene...
- ...
- Bu hala yazıyor.
- Dur şimdi, onun bulunduğu yerde gece, uykusu gelir birazdan. Hatta en iyisi uyutayım ben onu.
- ...
- Bak yoruldu iyice.
- Evet, bitiriyor sanırım.
- Hı hı, son cümlesini de yazdı.[signature][hline]AAL'05
Troil, 26 Ocak 2005 01:37 tarihinde demiş ki:
10k postlu madalyalıya veriyorum !
Sosyal ağlarda paylaş

ne saçma sapan zihniyet kaynamış ya.. adam dinle alakasız bir soru sormuş. bir yaratıcı neden yaratır gibi birşey.. yok hemen muhammed yok bilmemne... paticikte de din tartışması yasaksa şu yüzden yasaktır.. bazı insanlar yüzünden görüş tartışılamayacağı için, bazı insanlar karşısındakinin görüşü farklı olunca onlara saldırdığı içindir. bu konuda da böyle olmuş gibi. eğer siz kırmızıyı seven biri olarak siyahı sevenle bu konuyu saatlerce adam gibi saygılı tartışmak yerine 15 dk içinde muhabbetin azına sçp kavga çıkarmaya sürüklüyosanız olayı "ben tartışmaya geldim" demeyin bi kere. Adam fikir soruyo siz ayet indiriyosunuz foruma...

konuya gelince..benim bir çok düşüncem var ve şu daha ağır basıyo diyemem çünkü elimde dayanacak bir belge olmadığı için.. sadece şu güzel olurdu diyebilirim.. mesela tanrı yalnız biri olmuş olabilir.. ve kendine arkadaş arıyor olabilir.. kendine en uygun arkadaşı bulmak için milyarlarca varlığı test ediyor belki..bir hata olup arasından birinin onun mertebesine yükselmesini bekliyo olabilir.. zaten şöyle birşey var..biz hep algılarla yaşıyoruz.. maddenin varlığı bile kesin değil..matrix gibi birşeyin içinde olmamız büyük olasılık.. bi de köpek-insan karşılaştırması yapılmış arada..çok güzel bir örnek bence.. bizim düşünüp içinden çıkamayacağımız şeyler kesin olacaktır bunların cevabını bulacak kapasite de değiliz.. ama bizim bi farkımız var hayvanlarla karşılaştırılırsak.. gelişebiliyoruz, deneyimlerimizi kullanabiliyoruz.. yani birdün tüm bilim dalları ortak biryerde buluşabilir(öeh bu cümle çok fikrin sentezi biraz anlaşılmaz biş oldu neyse canlansın kafanızda bişiler).. insanlar artık bilinmedik şey bırakmayınca her dalın son adımı birbiri ile bir yapboz gibi bütünlük sağlıyabilir (RPG senaryosu oldu :D) .. ama tanrının ego tatmini için yarattığını düşünmüyorum.. öyle birşey olsa kendini tatmin olmuş gibi bir hisse sokulu olarak bırakabilir.. belki başka tanrılar başka evrenler vardır.. kara delikler mesela... geçitler filan... bence binlerce sene sonra (tabi insanlık kalırsa) şu tartışmalara gülünecek.. o zaman neler neler demişiz neler sallamışız denilecek ama tartışmanın, sorgulamanın faydası var kanımca[signature][hline] Awake... for all is dying, even the dead
We are our Past failing to come back
All of us visionaires..
..with a rope around our neck...

Sosyal ağlarda paylaş

said:
nedanko, 02 Şubat 2005 14:01 tarihinde demiş ki:
Zamanında gecenin bir körü yazdığım bir yazı..

Sistem

- Naber, nasılsın?
- Selam, ne olsun... Sen?
- İyidir... Hmm, güzel sistem kurmuşsun.
- Sağol, oyalanıyorum işte.
- Mavi renk iyi olmuş.
- Bir arkadaşın sistemi vardı beyaz, ben de mavisini yaptım.
- Eee, ne koydun sistemine?
- Şuralar su, bu kısımlar da kaya, toprak. Yeşil bitkiler falan koydum üstüne. Hayvanlar falan...
- Hmm, şunlar ne yahu, iki ayak üstündeler...
- Onlar mı, değişik birşeyler deneyeyim dedim zamanında, çok ilginç yaratıklar.
- Hadi ya, ne gibi?
- Bunlar bayağı hızlı ürediler, her tarafta varlar, soğuk sıcak demiyorlar.
- İlginç... Şurdakiler ne yapıyor?
- Sağa sola koşturuyorlar, onlar çalışan insanlar.
- İnsan?
- Hıı, isimlerini insan koydum, onlar da kendi aralarında isim taktılar birbirlerine.
- Hadi yav, aptal değiller o kadar...
- Yok, fena sayılmazlar.
- Eee, ne işe yarıyor bu hayvanlar.
- Sosyal hayatları var, pek ileri düzeyde sayılmazsa da... Çalışıyorlar, öğreniyorlar, yiyip içiyorlar.
- Hmmm, güzel... Şurdaki ikisi ne yapıyor?
- Onlar mı? Dur bakayım, biraz yaklaşalım... Ha.... Sevişiyorlar....
- ...
- Değişik birşey. İlk başta üremek için yapıyorlardı. Şimdi bir kısmı fırsat buldukça yapıyor bunu.
- Ne için?
- Zevk için.
- Hadi yav. Göstersene...
- Şu aleti tak!
- ...
- Hangisine bağlanacaksın?
- Aa, hmm, şurdaki kafasında kıllar kısa olan.
- Kısa saçlı olanı diyorsun.
- İşte her neyse.
- ...
- ...
- Nasıl?
- İlginç valla, güzel sistem yapmışsın.
- ...
- Başka neler var?
- Dur döndürelim...
- ...
- Bak şurdakiler savaşıyor.
- Neden?
- Aslında hepsine yetecek kadar kaynak koymuştum. Ama bunlar paylaşamıyorlar.
- Niye, anlamadım.
- Birkaç tanesi kafayı yemiş, tüm gücü ellerine almaya çalışıyorlar. İstekleri bitmediği için savaş çıkartıyorlar. Diğerlerini kandırıp başkalarına saldırtıyorlar. O ona saldırıyor, o ona...
- Ne zamandır var bu?
- Bayağıdır var.
- Müdahale etsene.
- Birkaç defa denedim, birşeyler yolladım onlara, tavsiyelerde bulundum. Ama baktım abartıyorlar din ismi falan takıp bu sefer bunlar için savaşıyorlar, artık yollamıyorum. Zaten yolladıklarım da birkaç yıl ya dayanıyor, ya dayanmıyor. Sonra yine bildiklerini okuyorlar.
- Yıl?
- Ya hani bizim hoca güneş diye bir yıldız yapmıştı ya. Ben de onun etrafında döndürüyorum benim sistemi. Bu aşağıdakiler de her dönüşü sayıyorlar işleri güçleri yok gibi. Benim de işime yaradı ama...
- Hadi ya ne komik...
- Sorma, geçen daha komiği oldu... İki bininci sayışları mı neydi, hepsi birden bağırış çağırış içinde kutladılar bunu. Tabi hepsi dediğime bakma, şurdakilerin haberi bile yoktu bundan.
- Onlar niye hareketsizler?
- Karınları aç.
- Birşey yapmıyorlar mı?
- Biraz kurcaladım onları; kimisi güçsüz hissediyor kendini, kimisi o gün karnını doyursa yetiyor. -Bu kafayı yiyen tipler var demiştim ya, bunlar ve bunların etrafındakiler bayağı horluyor zavallıları.
- Birşey yapamıyorlar mı?
- Sayıları bayağı çoğaldı aslında. Zaten geçende bir kısmı ayaklandı şu tarafta.
- Sonra ne oldu?
- Kendilerince bir düzen kurdular. Fena olmamıştı.
- Bitti mi sonra?
- Evet, daha almaları gereken çok yol var. Ama biraz değişik yaratıklar bunlar, belli olmaz birden kafaları basıverir herşeye...
- Sonrası?
- Ne bileyim...
- Hmm...
- ...
- Şurda bir tanesi var o ne yapıyor?
- Hmm, sanırım birşeyler yazıyor.
- Ne yazıyor bakayım.
- ...
- Aaa...
- Neymiş?
- Bizim konuştuklarımızı yazıyor.
- Var yav öyle tipler de. Yazarlar böyle... Eskiden bir kaç tanesiyle muhabbet falan edeyim dedim, ama delirdi hepsi. Dediğim gibi o kadar algıları yüksek değil, ama kendilerini bir bok sanıyorlar.
- Ha ha... Ukalalar desene...
- ...
- Bu hala yazıyor.
- Dur şimdi, onun bulunduğu yerde gece, uykusu gelir birazdan. Hatta en iyisi uyutayım ben onu.
- ...
- Bak yoruldu iyice.
- Evet, bitiriyor sanırım.
- Hı hı, son cümlesini de yazdı.

çok sevdim çok da mantıklı eline sağlık :)[signature][hline] Awake... for all is dying, even the dead
We are our Past failing to come back
All of us visionaires..
..with a rope around our neck...

Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...