Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Tanrı bizi niye yarattı ???

Lopeth

Öne çıkan mesajlar

said:
Xaer_Aloneheart, 02 Şubat 2005 10:52 tarihinde demiş ki:
ibadet edip ona tapmaktan başka bi amacımız varsa buyrun söleyin? herşey sevap ve günah kavramlarına göre oturtulmamış mı? sevap ve günahlar nedir? Allahın takdir ettiği ve takdir etmediği bize yasakladığı şeylerdir.. yani hababam Allah'ın dedikleri için.. namaz diyoruz farz.. napıolar namaz'da allah'a tapıyolar ona yalvarıyolar.. ee? farz nedir yapılması zorunlu kılınan bişeydir..

Sonuçta yine son tercih senin özgür iradenin. Kılarsın ya da kılmazsın..
Kitaplara ben inanıyorum ama hiçbir ilahi dinde değilim. Bunun sebeplerinden biri de katılmadığım farzlardır.[signature][hline]--- God is in the TV ---
Sosyal ağlarda paylaş

o inandığın kitaplar sana katılmadığın farzları emrediyo..[signature][hline] Üzüntü kendi kendini giderir, ama mutluluğun tam zevkini çıkarmak için onu paylaşacağınız birinin olması gerekir. Mark Twain

maybe I always knew my fragile dreams would be broken for you..
Sosyal ağlarda paylaş

said:
Xaer_Aloneheart, 02 Şubat 2005 11:01 tarihinde demiş ki:
o inandığın kitaplar sana katılmadığın farzları emrediyo..

Ya sağol be cidden düşünememiştim bunu..
Okuduğum şeyi ben yorumlarım kafamda, gerekirse diğer yorumları da okur daha geniş bir açıdan bakarım. Ama kitaba inanmam demek içindekileri harfiyen kabul etmem demek değildir. En azından benim için..

[Bu mesaj Pyhenn tarafından 02 Şubat 2005 11:06 tarihinde değiştirilmiştir]
Sosyal ağlarda paylaş

said:
http, 02 Şubat 2005 11:03 tarihinde demiş ki:
içelim die :D

hahahah bu topicin en bomba cevabı budur![signature][hline] Üzüntü kendi kendini giderir, ama mutluluğun tam zevkini çıkarmak için onu paylaşacağınız birinin olması gerekir. Mark Twain

Sosyal ağlarda paylaş

said:
Pyhenn, 02 Şubat 2005 11:04 tarihinde demiş ki:
Ya sağol be cidden düşünememiştim bunu..

ne mutlu bana..[signature][hline] Üzüntü kendi kendini giderir, ama mutluluğun tam zevkini çıkarmak için onu paylaşacağınız birinin olması gerekir. Mark Twain

Sosyal ağlarda paylaş

ya biz burayı söndürelim diye uğraşıyoruz sen elinde benzin bidonuyla geziyosun. saygı biraz saygı

Böyle alaycı yaklaşımlar ve başkalarının inançlarına saygızılık gösterme derecesindeki mesajlar hiç yakışmıyor.

[Bu mesaj Ragnar tarafından 02 Şubat 2005 13:11 tarihinde değiştirilmiştir]
Sosyal ağlarda paylaş

abi bizi yaratan birşey hakkında bir fikir yürütmek bizi aşıyor siz bir köpeği sevdiğinizde veya kızdığınızda sizi yargılayabiliyormu hayır enden siz ondan daha yukardasınız ve sizin kapasiteniz onu aşıyor Allahında bizi neden yarattığınıda bu yuzden anlayamayız oke :D[signature][hline]smiley yasakmış oofff
Sosyal ağlarda paylaş

Bu threaddeki hiçbir mesajı okumadım.
Thread'e göre reply felsefesiyle attım o mesajı.
Birşeyleri alevlendirmeye çalıştığım yok.

Insanların inançlarına olan saygıdan bahsediyorsan zaten bu thread'i açan birinci derece'de suçludur.
Benim insanların inancına saygısızlık yaptığımı düşünüyorsan, herkesin inancı kendine, bu da benim inancım derim.[signature][hline]G3nk...
Sosyal ağlarda paylaş

Ha birde şu var.
Tanrı bizi niye yarattı başlığı zaten rezil rüsva bir başlık.
Inançlara saygısız bir başlık.
Neden ?

Şimdi şöyle, başlık zaten tanrı var o kesin ben neden yarattığını soruyorum tarzında olmuş.
Gidip bir imam'a bir peder'e yada bir dala-i lama rahibine danışabilirsin bu konuda heh.

Adı üstünde, inanç bu.
Sorgulamak mantıksız olmaz mı ?[signature][hline]G3nk...
Sosyal ağlarda paylaş

Senin inancı başkalarını inancını aşşağılamakmı ?

inanmama hakkına tabiki sahipsin . ama neden benim inandığım ve benim için kutsal olan şeyler için böyle yorumlar yapıyosun. neden malzeme olarak kullanıyorsun
Ben birine inanmıyorsam bu onunla alay etmemimi gerektiriyor[signature][hline]
Sosyal ağlarda paylaş

said:
namesiz, 02 Şubat 2005 13:19 tarihinde demiş ki:
alexi zaten kimse karışamaz sana istersen inanırsın istersen inanmassın ama herşey karşıdakinede saygılı olmak.

Saygı hakedene.
Benim inancıma saygı göstermeyene ben niye saygı göstereyim ki ?
Benim ne tür bir saygısızlığım var orada ?

Bütün müminler yanmalı mı demişim orada.
Hayır.
Kendi görüşüm.
Benim.
Kendi.
Bana ait.
Ben.[signature][hline]G3nk...
Sosyal ağlarda paylaş

armut nasıl bir meyvedir ??

diye bir konu açınca elma yiyenlere saygısızlık mı oluyor bu ??[signature][hline]-Uğurcum oynat !!!
-Düz bir yoldasınız 2 goblin el sallıyor...

Bu mesaj 30 Şubat 2005 tarihinde değiştirilmeye çalışılmış ama mesaj kendini savunmasını bilmiştir...
Galeri
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...