Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Kuru mamaya alıştıramama

Öne çıkan mesajlar

Mesaj tarihi:
bizimkisi siyam, yedigi onunde yemedigi arkasinda picin.

kaliteli mama verince yemiyor, kaptan disari eseleyip arkasina atiyor.
cok pahalli mama veremiyoruz.

kilosu falan iyi ama ilerleyen yillarda sikinti olur mu diye de cekiniyorum. yine de WOW! cok acayip degil, hayvanin tavri bu.
Mesaj tarihi:
dasaaa said:

Sequo said:

Ben bunu benzersizlikten öteye acayip olarak görmekteyim. Kafalar değil işte o olay.

acaip degil,

cok normal aslinda.

çok da normal değil bence. ekmek yiyen ev kedisi çok azdır sanırım. benimkilerin mesela sudan ödleri kopuyor v.s.

@Sequo, uyku düzenlerini evdeki insanların uyku düzenine göre ayarlıyorlar bir süre sonra. ama tabi uyku miktarları bize göre çok fazla.
Mesaj tarihi:
Sequo said:

Aluriel said:

bu yaş mama kuru mama olayıyla ilgili şöyle bi kaynak var.
http://www.catinfo.org/docs/Feeding%20Your%20Cat%20-%204%20pages%2011-13.pdf

temel olarak 3 kötü yönü var kuru mamanın.
- içindeki su oranı çok az
- çok fazla karbonhidrat var
- içindeki proteinin türü doğru değil (bitkisel protein oranı çok fazla vs)

aslında imkan olsa ve evde hazırlayabilsen kendin bu kadının yaptığı gibi baya iyi ama çok zahmetli iş. ben biraz denedim kedilerimizden birisi şeker hastası olduğu için ama yok yani hem alıştırma aşaması iyi gitmedi hem de dediğim gibi çok zahmetli ve bazı malzemeleri bulmak baya zor vs

Bundan emin misin yaş mama daha iyiyse hiç uğraşmayım bende ne kadar kaynak okuduysam kuru mama daha iyidir deniliyordu. Yaş vermek benim daha çok işime gelir şuanda.

abi yaş mama her türlü daha iyi bence ama içeriğine de bakman lazım tabi. o markayı bilmiyorum hiç almadım daha önce. içinde ne kadar gerçek et, ne kadar bitkisel protein var o önemli. bi de mesela bi mamayı yedikten sonra kötü ağız kokusu yada kakası çok kötü kokma durumu falan olabiliyor. bunlar da iyiye işaret değil bence yedirdiğin mama açısından. bi de neli veriyorsun bilmiyorum ama balıklı çok fazla vermemeye çalış.
Mesaj tarihi:
Aluriel said:

Sequo said:

Aluriel said:

bu yaş mama kuru mama olayıyla ilgili şöyle bi kaynak var.
http://www.catinfo.org/docs/Feeding%20Your%20Cat%20-%204%20pages%2011-13.pdf

temel olarak 3 kötü yönü var kuru mamanın.
- içindeki su oranı çok az
- çok fazla karbonhidrat var
- içindeki proteinin türü doğru değil (bitkisel protein oranı çok fazla vs)

aslında imkan olsa ve evde hazırlayabilsen kendin bu kadının yaptığı gibi baya iyi ama çok zahmetli iş. ben biraz denedim kedilerimizden birisi şeker hastası olduğu için ama yok yani hem alıştırma aşaması iyi gitmedi hem de dediğim gibi çok zahmetli ve bazı malzemeleri bulmak baya zor vs

Bundan emin misin yaş mama daha iyiyse hiç uğraşmayım bende ne kadar kaynak okuduysam kuru mama daha iyidir deniliyordu. Yaş vermek benim daha çok işime gelir şuanda.

abi yaş mama her türlü daha iyi bence ama içeriğine de bakman lazım tabi. o markayı bilmiyorum hiç almadım daha önce. içinde ne kadar gerçek et, ne kadar bitkisel protein var o önemli. bi de mesela bi mamayı yedikten sonra kötü ağız kokusu yada kakası çok kötü kokma durumu falan olabiliyor. bunlar da iyiye işaret değil bence yedirdiğin mama açısından. bi de neli veriyorsun bilmiyorum ama balıklı çok fazla vermemeye çalış.

https://imgur.com/a/bEvaT

Ağız kokusu hiç olmadı
  • Yeni Oluştur...